Nije sramota biti star. To je nešto što je prirodno i normalno u životu svakog čoveka. Sramota je, međutim, biti matora drtina! Čovek kad stari za očekivati je da bude pametniji i mudriji, a ne da svojim ponašanjem i postupcima izigrava pubertetliju ili, što bi normalni ljudi rekli, budalu.

Poslednjih par nedelja u epicentar staračke drtavosti izbila su dva naša estradna umetnika Era Ojdanić i Boro Drljača. Umesto da uživaju u plodovima svog diskografskog dostignuća i hitova koje su učinili besmrtnim, oni se trude da skandaloznim ispadima skrenu pažnju na sebe.

Era Ojdanić idućeg meseca punu 71 godinu.

Boro Drljača je uveliko zagazio u 78-mu. Zajedno imaju maltene 150 godina.

Ovaj prvi šalje maloletnici fotke i video kako se samozadovoljava i poziva je na seks! Njegov ortak, apropo toga, umesto da ga javno prozove, bez ustezanja kaže, kako je to normalno jer, po njemu devojčice od 13 godina su seksualno aktivne?!

Šta reći, a ne zgroziti se! Svojevremeno je Era kao oženjen i sa decom, sa svadbe na kojoj je svirao i pevao, oteo mladu i nakon što je sa njom proveo dve noći u nekom motelu, oterao je rekavši da je samo hteo da se provede.

Njegov kompanjon u jednom javnom intervjuu reče: “Ove babe od preko 20 me ne interesuju”?! Čuj, molim te, devojka od 20 godina za njega je baba? Za njega koji joj može biti, ne otac, već deda, čak i pradeda.

Ja, iskreno, nisam ni očekivao da će Boro kritikovati svog pajtaša. A i što bi kad mu ne gine vruća jagnjetina i prasetina i to besplatna u Erinom motelu. Mogao je barem prećutati, a ne podržati bolestan postupak kolege.

Kome takvi likovi sutra mogu biti idoli? Zar ih život ničemu nije naučio? Imaju li oni porodicu? Pitanja mnogo, a odgovora malo.

Moje pitanje bi bilo: Ima li Srbija službe koje će se pozabaviti ovakvim slučajevima ili je postala država starleta i rijalitija? Sve po onoj Andrićevoj kad “dođu suluda vremena, kad pametan zaćuti, budala progovori a fukara se obogati”.

Izvinite, ja, onako, u prolazu!

Rade BERAK 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila