Ono što sledi neće biti klasičan novinarski prilog, a i što bi, nego jedna emocionalna i lično doživljena priča.

U okviru svoje sidnejske turneje, u subotu veče, sa društvom (Bilja i Lazar Vitas) i mojom lepšom polovinom (Cveta), posetio sam Antiko piceriju koja se nalazi u sidnejskom naselju atraktivnog imena – Beverly Hills.

U lepo dekorisanom ugostiteljskom objektu koji je takoreći ispod takozvanog „ground level“-a što umanjuje buku i omogućava da radi skoro celu noć, na podijumu za muziku, primetih dobro poznate likove. Harizmatična i fantastična pevačica, moja sugrađanka iz Melburna Tatjana Lazarevska i njen kolega po mikrofonu a životni saputnik u svakodnevnom životu Novica Vasilevski. Iza njih pratnja, što se ono kaže, boli glava – vrhunski majstori instrumenata: Zoran Markovski šef najboljeg makedonskog orkestra u Australiji po imenu „Despina“, Vlatko Sekuloski momak koji je već sada umetnik na klavijaturana i smeši mu se uspešna karijera i profesionlni saksofonista Ilija Ampevski.

Tatjana Lazarevska

Novica Vasilevski

Zoran Markovski

Vlatko Sekuloski

Ilija Ampevski

U atmosferi koja pomalo potseća na disko, veseli posetioci. Mladi, stari… svih generacija i uzrasta. Gazda Dobre Naumovski, sa svojim osobljem, pravi domaćin koji goste dočekuje i ispraća na vratima što je skoro zaboravljen manir istinskih ugostitelja.

Gazda Dobre Naumovski

Tatjana se obradova kad nas vide, a iskreno, i nama beše toplo oko srca jer, sresti sugrađanina na hiljadu kilometara daleko nije nešto što se često dešava.

Njen repertoar je raznovrstan. Uz makedonske i srpske hitove raznih žanrova, od narodnjaka, preko balada, roka i sentiša… nedostajala je jedino opera gde bi se, ubeđen sam, Tajči, kako je iz milošte zovemo, odlično snašla. Ona je, slobodno mogu reći, superstar! Žena koja ima glas, harizmu i, naravno, ono što joj je Bog dao, lepotu, omiljena je među pratiocima i zbog svoje prisnosti sa njima, svugde je dobro došla.

Novica, perfektan tandem koji se sa koleginicom-suprugom odlično nadopunjuje.

Super tandem: Tatjana i Novica

Posluga na visini zadatka. Brza, okretna, profesionalna i ljubazna što je kompliment za samog gazdu Dobreta. Na jelovniku jela koja mi Balkanci obožavamo sa raznim umacima („makala“ što bi Makedonci rekli) i, razume se, uz pića koja uz to idu.

Tatjana i Radmila

U društvu sa nama, poznata pevačica, od pre par godina stanovnica Sidneja, Radmila Misić. Neverovatan lik i karakter. Došla da se vidi sa Cvetom mojom lepšom polovinom i sa mnom. Ona nas je dočekala u restoranu i pravila nam društvo za stolom. Pre nego što će krenuti kući, „naterasmo“ lepu Radu da i ona otpeva nekoliko pesama, plus par u duetu sa Tatjanom. U restoranu ludnica – igranje do besvesti i vriska žena.

Sjajni umetnici i profesionalci: Stojan, Dragan, Zore i Toni

Ne daj se generacijo: Zore, Tatjana, Stojan i Dragan

Negde iza ponoći, lepo iznenađenje – u restoran ulaze dobro poznata imena ovdašnje estrade: Dragan Vujadinović, Stojan Lovrić, Toni Trubač i fatalna crnka Zore Micevska. Bili na privatnom veselju pa, pošto su videli na Facebooku da je urednik Portala Svet Australia tu, odlučili da se vide sa starim prijateljem. To svakako doživljavam kao ogroman kompliment i zahvaljujem.

Zore Micevska

Vrckava Zore, pevačica fantastičnih glasovnih mogućnosti i ostalih atributa koji ženu čine lepom, „počasti“ nas sa par pesama.

Šou Bilje Vitas

Cvetin šou

Na kraju, u sitne posle posle ponoćne sate, Tatjana i Novica sa pratnjom udariše najžešće. Iskreno, nikome se tada nije išlo kući i svi su želeli da zabava traje beskrajno. Ipak, časovnik je neumoljiv i opominje nas da je vreme rastanka. Za utehu je to što se uvek može dogoditi repriza.

Odlazimo svi prepuni utisaka, sećanja na jednu provedenu noć koja nas je vratila u najlepše periode naših života, a pomalo i tužni što sve što je lepo kratko traje. Tatjana i Novica su pokorili Sidnej i bili dokaz da je Melburn, ma koliko nerealno zvučalo, bratski grad sa Sidnejom. Bilo je sve kraljevski što i sam naziv ulice King Georges, na kojem se restoran nalazi i – sugeriše.

Do novog susreta, ostajte nam u zdravlju i veselju!

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila