Drama pevačice Tanje Savić već nedeljama puni novinske stupce. Njen suprug Dušan Jovančević, Australijski državljnin, sa kojim je u braku 11 godine je, bez njene saglasnosti, polovinom aprila ove godine, odveo njihove maloletne sinove od osam i deset godina u Australiju.

Tanja je u početku krila svoju agoniju i pokušavala da postigne dogovor sa suprugom, ali pošto njeni napori nisu urodili plodom, slučaj je prijavila MUP-u i sve je izašlo u javnost. Jovančević je i pre dve godine odveo decu bez saglasnosti majke, ali tada su uspeli da naprave dogovor i deca su vraćena u Srbiju. Pevačica kaže da je njen brak sa Jovančevićem već dugo u krizi, da je zbog dece probleme krila od javnosti, prijatelja, pa čak i roditelja. Sada joj podrška roditelja i javnosti mnogo znači.

U rešavanje slučaja otmice dece uključilo se i Ministarstvo spoljnih poslova, a ministar Ivica Dačić je za Prvu TV izjavio da će diplomatija uraditi sve što je potrebno. Ministarstvo pravde je prikupilo sve relevantne informacije, a Ministarstvo inostranih poslova je uputilo zvaničnu notu Australiji. Dačić kaže da će to biti duga i teška procedura, kao i da je teško da neko izvede decu iz zemlje bez saglasnosti drugog roditelja i da, ako je bilo propusta, oni su posledica nekih falsifikata.

Podrška pevačici stiže sa svih strana, od koleginica, šire javnosti, a i od naših ljudi iz Australije koji joj nude i sve vrste pomoći.

Tanja sada javnosti otkriva sve probleme koje je imala u braku sa Dušanom Jovančevićem koji, kako kaže, za 11 godina braka nikada ništa nije radio osim šti se bavio njenom karijerom.

Pevačicu najviše boli i pati što nema nikakav kontakt sa sinovima, što suprug i njegova majka brane deci da kontaktiraju sa njom i truju ih lažima. Ali kaže da je jaka i da će stići do pozitivnog rezultata, da će se izboriti za svoju decu.

NAPOMENA: Naša redakcija je pokušala da stupi u vezu i sa drugom stranom u ovom sporu i to preko jakih veza, ali smo dobili odgovor da Dušan ne želi da se medijski eksponira. Tako da je ova priča samo jedne, Tanjine strane.

Izvor fotografija: FB stranica

Boba JELIĆ

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila