Momak, koji je i te kako poznat našem estradnom nebu, umetnik koji svojim pesmama i emocijom razgaljuje i najtvrđa srca – Vanja je naš “dragulj“ kada su dobra pesma i zabava u pitanju.
Vanja je vojvođanin koji je rođen 1992. godne u familiji koja je oduvek imala tradiciju da gaji dobru pesmu. Kako na početku našeg druženja reče, da je “talenat nasledio od svog dede“, koji se i sam bavio muzikom i bio jedan od priznatih vojvođanskih tamburaša.
Zajedno sa svojim roditeljima i bratom Nevenom živi u Kikindi, ali zbog posla sa kojim se bavi često je i u Beogradu, gde vredno radi na svojoj karijeri.
Uvek se isticao kao vredan i dobar đak kako u školi tako i u sportu. Duži niz godina je igrao rukomet, tačnije sedam godina i iz određenih razloga je napustio sportsku karijeru dobrog rukometaša i posvetio se muzici. Jedan deo detinjstva je proveo u Nemačkoj, u Berlinu.
Mladi umetnik je u toku svog školovanja pokraj muzičke škole, završio i višu pedagošku i obezbedio sebi, jedno lepo obrazovanje pedagoga, koji je osposobljen za rad sa decom školskog uzrasta.


Posle završenih studija, Vanja je pedagoško-strukturni rad zamenio pevanjem.
Od samih početaka pevačke karijere bio je prepoznatljiv po svom lepom i umilnom glasu. Često se pojavljivao na događajima, manifestacijama i veoma važnim koncertima. Rado je viđen na nacionalno-zabavnim muzičkim emisijama i gostovanjima.

Godine 2014. postao je solista Radio televizije Pink. Zahvaljujući učešću na takmičenju pomenute televizije, Vanja je imao prilike da pokaže sav svoj raskošni talenat i svoju svestranost kada je muzika u pitanju i repertoar sa kojim raspolaže.

Koliko je veliki talenat bio u tim godinama pokazatelj je i njegovo učešće u Zvezdama Granda, gde je od mnogih svojih kolega bio zapažen i primećen od kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je na svom solističkom koncertu, poželeo da Vanja bude njegov gost, a o tom gostovanjui i koncertu će nam Vanja nešto malo kasnije ispričati i preneti utiske tog događaja, koji je održan u Beogradskoj areni 2018 godine.

Tih godina je imao svoje solističke koncerte po evropskim gradovima i zemljama nekadašnje Jugoslavije. Momak, kome je i humanost jača strana, održao je sa svojim kolegama nekoliko humanitarnih koncerata i uvek se rado odaziva na takve pozive.

Zahvaljujući svom ozbiljnom radu i visoko kvalitetnom vokalu, odlukom stručnog žirija, priznatih producenata i predstavnika sedme sile u dijaspori, dobitnik je prestižne nagrade
“Bečki Oskar Popularnosti“ za hit godine sa pesmom “TORNADO”.

Da svaka od njegovih pesama dođe tako brzo do publike su dokaz i ostale pesme, kao što je “LJUBAV ZA LJUBAV“ i da reakcije domaćih televizija i elektronskih medija su samo deo od svega onoga što Vanja doživi na svojim nastupima.

Moje postovanje prema Vama i zahvalnost u ime Portala Svet Australia za vreme koje ste odvojili za nas i naše čitaoce. Naše druženje je dobar pokazatelj da ste Vi jedan visoki profesionalac, pa nije ni čudo da tako mlad a već tako bogata i lepa karijera je iz Vas. Dobro nam došli, zamolila bih Vas da pokraj svega ovoga što sam navela o Vama da se i Vi sami predstavite našim čitaocima.

Pozdrav za sve čitaoce portala SVET AUSTRALIA, Vama i vašoj redakciji i zahvaljujem se što sa vašim Portalom imam prilike da upoznam i da me upoznaju moji zemljaci, kako na ovim prostorima gde živim i radim tako i širom sveta .
Ja sam neko ko voli i živi za muziku i živi od muzike. Mislim da sam jedan skroman i prizeman čovek. Vanja je neko ko kroz pesmu širi ljubav, povezuje ljude kroz umetnost i trudi se da sve što radi ima smisla i kvalitet.

Vi ste neko ko je na početku svoje karijere zablistao i stekao veliku popularnost. Da li je to taj Vaš raskošni vokal doneo uspon u karijeri ili ste se našli na pravom mestu?

I jedno i drugo, ja od početka bavljenja muzikom se trudim da radim svoj posao sto najbolje znam i umem. Ozbiljno prilazim svakom delu svog pojavljivanja. Talenat je nešto što dobiješ rođenjem, ali ako se taj talenat ne neguje ili pogrešno koristi sve je to džabe.
Ako čovek ovaj naš posao počinje samostalno možda i može da uspe, ali taj put je mnogo duži i teži. Meni je lično učešće kroz muzička takmičenja, donelo dosta toga u karijeri.
Od samih saveta, vežbanja, priprema za nastupe i naravno, pokraj te ogromne mašinerije koja svakom talentu omogući prostor za dalji rad i napredovanje. Posle svega toga što se izdešavalo kroz takmičenja, dolazi rad i stvaranje solo karijere. Da bi bio uspešan i primećen moraš mnogo i da radiš na sebi i na svojim ličnim projektima. Ulaganja jesu velika, ali ako se radi sa ozbiljnim saradnicima i ti sam ozbiljno kreneš tim putem, uspeh je neizostavan. Tu i sreća ima svoj udeo.

Sa našim velikim umetnikom Šabanom Šaulicem pevali ste rame uz rame.
Kako je došlo do toga, da je Šaban pozvao Vas za gosta na njegovom solističkom koncertu?

Šaban Šaulic je neko koga svako od nas kada pomene treba da ustane iz poštovanja prema njemu i njegovom delu. Mi smo se upoznali kroz niz zajedničkih nastupa, kroz evropske turneje. Kroz taj rad se rodilo i jedno lepo prijateljstvo. Njemu je retko kad promaklo da ne primeti nekoga ko posao pevača radi dobro. Uvek je bio rado raspoložen da mladim kolegama pomogne i da savet.
Svi smo se radovali njegovim velikim koncertima, kao i mnoge kolege, uvek sam pratio njegov rad, misleći da ću sedeti u publici i pratiti maestralno izvođenje njegovog repertoara. Ali nije bilo tako. Na moju veliku radost, pozvao me je i pitao da li mogu da budem gost na njegovom solističkom koncertu? To je za mene bila i ogromna čast a u isto vreme i velika odgovornost. Arena je bila prepuna, preko 30.000 posetilaca je bilo u dvorani, ta atmosveru i taj doživljaj, da budem deo tog velikog događaja za nene je bio i ostalo nešto što ću celoga života nositi sa sobom kao jedan od najlepših trenutaka iz moje karijere .
Naravno, to moje debitovanje na Šabanovom koncertu je meni donelo još mnogo toga kada je moj rad bio u pitanju.

Vaš samostalan rad je takođe bogat, pokraj samostalnih pesama koje su i te kako popularne, uradili ste i tri jako lepe duetske. Sa kim ste radili duete? Zašto ste odabrali baš te koleginice?

Posle moje prve pesme “Tornado“, koja je bila od samog početka lepo prihvaćena, dobio sam pesmu od Saše Nikolića koja mi se dopala, odmah mi je sinula ideja i želja da tu pesmu otpevam sa koleginicom Aleksandrom Bursać, kontaktirao sam je i njoj se pesma dopala, tako da smo odmah ušli u studio i otpevali. Kasnije smo uradili i spot za tu pesmo “Znaš da volim te“. Druga duetska pesma je sa Katarinom Živković. Muziku i aranžman numere “Zakleli se” radio je Saško Nikolić, dok je ljubavnu priču kroz tekst dočarao Milan Miletić.
Za ovu predivnu baladu snimljen je i spot u kojem smo se, moja zgodna koleginica Kaća i ja potrudili da i na kameru prenesemo emociju koju ova pesma nosi. Treći duet uradio sam sa jednom od najpopularnijih bugarskskih zvezda – Roxanom.

Roxana i ja smo proveli godinu ili više dana razmišljajući koju bismo pesmu zajedno otpevali. Na kraju smo se odlučili za jedan od najvećih hitova “Sećanja”, koji na YouTube ima više od 12 miliona pregleda. Nakon što sam pesmu čuo bez puno razmišljanja sam odlučio i rekao da ćemo ovu pesmu otpevati zajedno i na srpskom jeziku. Tekst na srpskom jeziku prepušten je čarobnim rukama čuvenog tekstopisca Steve Simeunovića. Za video ekranizaciju zadužen je vrhunski reditelj Yordan Petkov. Autor muzike je sama Roxana, a aranžman potpisuje jedan od najboljih i najtraženijih kompozitora u Bugarskoj, Martin Biolchev.
Ovim putem pozdravljam moje drage koleginice i želim im da nastave da ređaju uspehe i da se naša saradnja nastavi .

Šta možemo očekivati od Vas u skorije vreme?

Za sada sam uradio tri pesme koje su gotove. Nastaviću da radim na ostalim pesmama, koje će se naći na mom novom albumu i nadam se da ću uspeti da projekat završim do kraja godine.
Do tada moj bend “Vanja Lakatos“ i ja, ćemo raditi vredno skoro celo leto na nastupima koji su planirani, kako kod nas, tako i širom Evrope.

Dragi Vanja bilo mi je zadovoljstvo družiti se sa Vama, našim čitaocima još bliže primaći vaš rad i planove koje imate kada je vaša karijera u pitanju .. Portal SVET AUSTRALIA Vam želi da nastavite da ređate uspehe. Sa zadovoljstvom ćemo pratiti Vaše nove projekte kao i gostovanja. Šta tako uspešan, mlad i perspektivan umetnik, želi da za kraj poruči našim čitaocima?

Još jednom zahvaljujem na druženju, Portalu Svet Australia, želim Vam puno uspeha, neka vaše stranice krase i prate rad uspešnih ljudi širom sveta. Mojim dragim zemljacima šaljem pozdrave uz želje da vam ovo leto koje je pred nama bude jedno od najlepših.
Moje postovanje, Vaš Vanja Lakatoš.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila