Kao i svi mladi koji imaju talenta i sklonosti ka umetnosti i Velimir je imao svoje snove i verovao u njih. Oduvek je želeo da se bavi pevanjem i muzičkim stvaralaštvom, to je jednim delom i ostvario.

Velimir je poreklom iz Crne Gore, kao dete se sa roditeljima doselio u Beograd, gde i danas živi. Dečko koji je uvek nasmejan, raspevan i raspoložen, za druženje i veliki je humanista. Ima samo 30 godina, a iza njega je već 15 godina muzičkog iskustva. Oženjen je i otac je dve divne devojčice, privatni preduzetnik transportne delatnosti, a po struci je saobraćajni inženjer. Za čoveka od samo 30 godina, mora se priznati da je vredno radio na sebi.

Veoma mlad ušao je u svet muzike, gde je svoja prva pevačka iskustva, sticao u kafani i na raznim zabavama. Sve je to u početku morao da krije od svojih roditelja koji nisu bili za to da  mu muzika i pevanje bude opredeljenje. Školovanje je bilo prioritet.

Velimir je hteo sve pre vremena. Borio se i sa otporom roditelja i sa novim životnim izazovima. Kao mlad pevao je pokraj velikih zvezda, pred kojima nije bilo jednostavno pevati, školu je pohađao sa zavidnim rezultatima, a sa nevorovatnih 16 godina sreo je ženu svog života sa kojom se oženio i danas živi srećno i zaljubljeno kao od prvog dana. Kaže, pokraj porodice, muzika mu je velika ljubav.

Sa 18 godina imao je ozbiljna muzička iskustva. Pojavljivanje u raznim muzičkim emisijama, putovanja i aranžmani, kako u Srbiji, Crnoj Gori, tako i evropskim gradovima u kojima je radio sa velikim imenima naše estrade.

Sticao je iskustva od pokojnog Džeja, Šabana, Sinana, Vesne, Stoje, Bube, Zorice M. i, kako  kaže, od Šerifa Konjevića, dobijao zlata vredne savete    koji su ga odvojili od stereotipnog  pevanja.

Velimir je rado viđen gost na privatnim proslavama, često u društvu Vesne Zmijanac, Zorice Marković, Stoje…

Za pevača narodne muzike, Velimir ima jako neobične odevne kombinacije i styling. Do skora je bio prepoznatljiv po lepoj kovrdžavoj kosi, ali sada je u malo ozbiljnijem stilu kako reče, vreme je da se malo uozbilji, a i samo zanimanje estradnog umetnika zahteva promene s vremena  na vreme.

Veoma interesantan detalj, koji će možda nekome od naših pratilaca i zatrebati je da Velimir, kada potpisuje angažman, ako je proslava novorođene bebe u pitanju, nikada ne naplaćuje svoj rad, niti  će, kaže sa ponosom. Mnogima je posle otpevanih veselja bio i kum, što je pokazatelj da na terenu, kroz pesmu, ostavlja dušu.

Već 12 godina radi sa svojim klavijaturistom Darkom Čurčićem, umetnikom koji je vrhunski muzičar i stvaralac dobrih nota.

Prva pesma koju je Velimir snimio je pesma u mladalačkom stilu, koju je uradio sa kompozitorom Aleksandrom Kobcem, a tekst je radila Vesna Petković. Pesma se zove “CRNA DUŠA”, našta je Velimir ponosan…

Trenutno radi još dve nove pesme koje će uskoro biti gotove i promovisaće ih do leta.

Vi ste jedan mlad i veoma perspektivan pevač. Muzika Vas je izdvojila od mase,  to Vam je i osnovna delatnost. Iza svih nas je težak period izolacije zbog pandemije; koliko je taj period uticao  na Vašu muzičku karijeru?

Muzika je učinila moj život u potpunosti ispunjenim. Što se tiče korone, naravno da je uticala na karijeru ne samo mene, nego i svih kolega koji se bave muzikom ali za vreme korone ja sam vredno radio na upotpunjavanju svog repertoara kao i snimanju novih pesama.

Sem muzičkog pravca bavite se privatnim biznisom. Da li ste razmišljalai da se posvetite vašem drugom poslu i da se odreknete pevanja?

Što se tiče biznisa, napreduje to je  familijarni biznis, a ja ne planiram dok sam živ da prestanem da se bavim uveseljavanjem ljudi i samog  sebe, svaki angažman je jedan deo mene.

Znači pevanje ipak ostaje ono što Vi želite, ubuduće da radite. Koliko je teško danas pronaći svoje mesto u svetu estrade?

Tako je, pevanje je moje zanimanje, do kraja života. Mesto na estradi nisam tražio, dobio sam svojim radom. Na čemu sam mnogim kolegama zahvalan, koje smo već pomenuli da se ne ponavljam, ali Zorica Marković je jedna od kolega koja je neizbežna. Najzaslužnija za mnoge moje uspehe na estradi.

Posto ste dobar poznavalac beogradskog noćnog provoda i imate   dobar kafanski staž; da li Vam je veći problem odabrati pesme koje ćete pevati ili samo izvođenje?

Što se tiče staža kafanskog tu mogu da kažem ko ga nije imao, on i ne zna sta je pevač u pravom smislu. Uglavnom repertoar koji ja izvodim, bazira se na kvalitetu narodnih pesama i za svačiji ukus ima po neka pesama, ali najviše pevam za srce i dušu, hahaha.

U Vašoj petnaestogodišnjoj karijeri, saznali smo da ste radili i da i danas radite sa velikim imenima naše muzičke scene. Kako je bilo raditi i pevati pokraj velikih, Šabana, Vesne, Šerifa Konjevića, Zorice, Stoje? Da li vam je to otežavalo Ili olakšavalo sposao?

U proteklih 15 godina rada, bilo je jako teško ali i zabavno, poučno i inspirativno. Kada pominjemo umetnike velikih imena, ne znam šta bih Vam rekao, kada bih rekao da sam pevao kao sa ostalim anonimnim kolegama to bi bila laž. I sami znate kolika su njihova dela. Sećam se da je meni, verovali ili ne, bilo najteže zapevati pored Zorice i Stoje. Sama njihova energija jaka, sto bi u narodu rekli ludačka, koliko je bila opuštajuća, toliko je meni bila i uticajna. Pred izlazak na scenu kaže meni Zorica, “e sada treba da pokazeš šta znaš” ili Stoja, “sada se dokazuje znanje”, verujte, odmah vam je trema od odgovornosti pojačana, ne znam kako bih Vam to opisao. U svakom slučaju  osećaj je lep ali i prevelika odgovornost budući da  treba, posle takvih zvezda, zapevati; mislim pored Šabana, Vesne, Stoje, Zorice M, Šerifa K. Džeja i mnogih drugih kolega… trebalo je hrabrosti i pevačkog znanja.

Za svoje mesto na polju estrade ste se borili sami. Postoji li neko od kolega   koga bi  mogli da izdvojite, da je bio uz Vas, pomogao Vam u karijeri i pokazao kolegijalnost na jedan lep način?

Od kolega koji su na estradi najveću zahvalnost za moj dosadašnji uspeh ima Zorica Marković koja je nesebično davala sebe kao pedagoga, psihologa, roditelja, kolegu, itd. Svojim prisustvom u mojoj karijeri je doprinela mnogo na čemu sam neizmerno zahvalan. Zorica je naš kućni prijatelj i pre nego što sam ja počeo da iskazuljem ljubav prema pevanju, a tu su naravno i još par kolega sa estrade.

Uzor mi je oduvek kao muski izvođač bio Šerif Konjević od kojeg sam nakon upoznavanja ličnog, dobio mnoge savete, koje sam i tražio od same tehnike izvođenja nekih deonica i tako dalje, naravno pored njega, uzor mi je bio Mile Kitić, jedan predivan kolega, koji takođe nije bio škrt na pomoći, koju sam tražio vezano za neke tehnike pevanja ili izvođenja. Što se tiče ženskih vokala, Stoja, Šemsa, Vesna Z…

Mogu se pohvaliti da sto se tiče Stoje i Vesne da su takođe kao i već pomenute kolege takođe vrlo rade da pomognu. Naravno da ne zaboravim moju Bubu Miranović, koja je takođe uvek bila. Ona je je moj uzor i sinonim za lepotu i jedinstvenosti na estradi. Sto bih ja rekao nije što je Miranović no je NAJLJEPŠA NA ESTRADI…

Ko su Vaši muzički uzori? Kako Vi, kao jedan mlad pevač sa dugogodišnjim pevačkim iskustvom, vidite našu muzičku scenu?

Naša muzička scena je bogata i za svači ukus ima nešto u svim žanrovima.

Koji su Vasi planovi za blisku budućnost na  muzičkom polju?

Moji planovi za blisku budućnost su veliki. Neki su se već realizovali, već su snimljene dve pesme, od kojih jedna duet a druga pesma je napisana po mom životu i meni jako značajna. Kao sve dosadašnje a ona posebno jer opisuje moj deo života.

U ime redakcije portala “Svet Australia” i u svoje ime zahvaljujem se, na odvojenom vremenu i srdačnom razagovoru. Želimo Vam puno sreće, uspeha i dobrih pesama?

Prvenstveno zelim da Vam se zahvalim na ukazanoj pažnji i poverenju u moru kolega. Vama lično, želim puno sreće u daljem radu… a čitaocima portala “Svet Australia”, želim da dugo godina budu verni čitaoci i pratioci najboljeg portala. Koji daje mogućnost svima da se upoznamo i da jedni za druge znamo bez obzira gde se nalazimo.

Za kraj našeg druženja, koji poruku šaljete našim i Vašim prijateljima i čitaocima našeg Portala?

Sve vas pozdravljam, želim vam puno uspeha na svim poljima. Vaš Velimir Miranović.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila