Poznata voditeljka televizije “Duga Plus” Ivana Nikolić, osvojila je mnogobrojne TV gledaoce sa svojom autorskom emisijom “Pod Reflektorom” u kojoj dominira lepotom, šarmom i sposobnošću da srdačno ugosti mnoge umetnike koji joj dolaze u emisiju. Ivana je rođena u Beogradu, završila je Saobraćajno-tehničku školu u Zemunu, smer tehničar drumskog saobraćaja. Po završetku srednje škole, imala je u planu da upiše fakultet ali joj se želja nije ostvarila, okrenula se sasvim umetnosti…
Od detinjstva je bila zaljubljena u pevanje i igranje. Folklorom je počela da se bavi ozbiljnije 1991. god. igrajući za razna kulturno-umetnička društva. Ivana izdvaja saradnju sa KUD “Lira” u kojem je igrala od 1991. do 5. razreda osnovne škole. Nakon toga prešla je u ansmbl “Kolo”.
O tom periodu Ivana kaže:
– Posle 2 godine igranja u ansablu “Kolo” počela sam da pevam u etno grupi “Svitanje” sa kojom sam izdala dva albuma. Folklor je i dalje bio moja preokupacija, zahvajujuci njemu obišla sam celu našu lepu Srbiju i mnoge zemlje: Tursku, Nemačku, Grčku, Francusku, Česku, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Bugarsku, Rumuniju, Kipar, Ukrajnu, Španiju, Kinu, Japan, čak sam i u Astraliji bila tri i po meseca na turneji. Pošto me je srce uvek vuklo folkloru, osnovala sam svoje kulturno umetničko društvo 2008. god. koje se zvalo “Vrelo”. Sticajem okolnosti i raspadom omladinskog ansambla, prestala sam da igram, ali se i dan danas sećam svih koncerata,turneja i mnogo lepih doživljaja.
Od tada joj sve krenulo: sa Vesnom Rivas i komšijom Mišom Mušovićem
Kako ste zapravo počeli da radite na televiziji, sa kim ste prvo sarađivali?
– Opet je nekako sve bilo povezano sa folklorom. 2011. godine, moj komšija Miša Mušović me je pitao da li još igram folklor i mogu li dovesti neko kulturno umetničko društvo da nastupimo u emisiji “Gladna sam rodnog neba” na “Kopernikus TV” čiji je urednik bila voditeljka i pevačica Vesna Rivas? Prihvatila sam, posle nekoliko dana usledio je poziv od Vesne. Iza našeg nastupa u njenoj emisiji ,počela je moja saradnja sa njom. Na “Kopernikus TV” sam radila sedam meseci kao organizator Vesnine emisije.
Prvo pojavljivanje na TV Duga sa Vesnom Rivas
Kada ste i na čiji poziv presli na TV Duga?
– Vesna Rivas me je jednog dana pozvala telefonom i pitala da li bih prešla sa njom na TV “Duga” što sam posle par dana razmisljanja prihvatila. Da budem iskrena nisam se ni malo pokajala u oktobru će biti tačno 10 godina kako radim na TV “Duga Plus”. Ovde su svi pozitivni,nasmejani, puni pozitivne energije, veoma sam zadovoljna našom saradnjom.
 TV “Duga Plus” je spona, koja povezuje ljude sa našeg govornog područja Srbije i dijaspore. Porukama, željama i čestitkama oni kontaktiraju sa rodnim krajem prijateljima, rodbinom. TV Duga je postala deo porodičnih slavlja i veselja.
Sa direktorom Dušanom, Savom Moračomn i koleginicom Tamarom Ignjatović
Sa Andrijanom Dabetić Anči
Sa Majom Marijanom
Kojim ste se poslom bavili na TV “Duga” pre nego što ste dobili  autorsku emisiju “Pod reflektorom”?
– Prvo sam radila kao organizator televizije, imala sam tada čast da upoznam razne izvođače iz sveta muzike; Angela Dimova, Milančeta Radosavljevića, Novicu Negovanovića, Radmilu Misić, Lepu Lukić, Gocu Lazarević, Jelenu Broćić, Acu i Bilju, Radišu Uroševića, Gocu Stojićević, Kemala Malovčića, Stoju, Živkicu Miletić, Natašu Đorđević itd… Takođe, vodila sam razne emisije na TV Duga koje su zabavno muzičkog karaktera. Sada imam svoju emisiju “Pod Reflektorom”, emituje se na najgledanijoj TV Srpske dijaspore TV “Duga Plus”. Emisija je zabavnog karaktera u nju dolaze gosti iz sveta sporta, glume i muzike. Gosti u emisiji otkrivaju mnoge stvari o sebi iz detinjstva, neki govore o uspesima i padovima ima i onih koji pričaju o svom privatnom životu. Ugostila sam mnoge poznate ličnosti: Milicu Dabović, Ognjena Koromana, Branka Čavica Čavu, Adrijanu Dabetić Anči, Katarinu Kovačević, Maju Marijanu, Nelu Bijanić, Gorana Vukosića, Mikija Mećavu, kantautora Andreja Jakšića itd…
Sa Slavišom Vujićem
Veliki broj umetnika ste upoznali, ko je na vas ostavio najsnažniji utisak i zbog cega?
– U principu svi su ostavili dobar utisak na mene, izdvojila bih svakako pevača Slavišu Vujića za kojeg imam samo reči hvale. On je čovek kojeg izuzetno poštujem i volim, cenim ga kao svoga oca. Uvek mi je davao korisne savete, ako mi nešto nije išlo kako treba bio je kao pravi prijatelj uvek uz mene. Pored svega što sam navela za njega, jako volim da slušam njegove pesme.
Sa nedavno preminulim Novicom Negovanovićem
Jeste li isplanirali dolazeću televizijsku sezonu?
– U ovom trenutku ne mogu da vam otkrijem planove i moje goste koji će doći u emisiju ali zato preporučujem da budete uz naš kanal TV “Duga” svake subote od 19h i vidite naše bogate sadržaje..
Da li ste se negde odmarali ovoga leta?
– Tek planiram da idem na godišnji odmor, zbog situacije sa koronom ostaću u Srbiji, neću putovati dalje.
Pratite li modne trendove ili imate omiljen stil oblačenja?
– Svakako, pratim šta je aktuelno kada je moda u pitanju ali ipak gledam da obučem ono što mi lepo stoji.
Za kraj, šta bi ste poručili našim čitaocima?
– Vašim cenjenim čitaocima bih poručila da vode računa o svom zdravlju, da čuvaju porodice, želim im da uvek budu srećni i uspešni… Da uvek gledaju TV “Duga” koja neguje srpsku muziku sa svih naših područja.
Slavica MOMAKOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila