Kristina Milivojčević, ekonomista, rodom iz Ljiga, (Srbija), devojka očaravjujće i glamuruzne lepote, ostvarila je svoje snove u Čikagu. Prativši intuiciju, znanje, talenat i svoju veliku ljubav iz rane mladosti prema kulinarstvu, pritom, izgrdivši svoj prepoznatljiv stil, postala je jedna je od najtraženijih kuvarica u Čikagu ali i u Americi. Da se dobar glas daleko čuje i da je svako pravo vreme za uspeh u životu ako znamo šta hoćemo i ako mu se maksimalno posvetimo, svojim primerom pokazala je ova hrabra, vredna, pametna i prekrasna devojka što će ovaj intervju pokazati…

Koliko do sada imate radnog iskustva u kuhinji?

Preko sedam godina sam profesionalno u ovom poslu. Završila sam gimnaziju, pa sam studirala ekonomiju, što se nikako ne poklapa sa kuhinjom ali moja ljubav prema kuhinji je nešto što je dar od Boga jer je bila mnogo jača od svega. Od osnovne škole sam imala svesku u koju sam pisala recepte, gledala sam edukativne klipove vezane za hranu. Nije se desilo da prođe dan a da nisam bila inspirisana nekom novom idejom ili da ne odgledam neki novi recept.

Da li biste voleli da sa nekim popularnim svetskim kuvarom sarađujete ili možda zajedno pripremite neko jelo?

Ne bih ni sa jednim jer zaista nemam uzore, smatram da sam sama kreator svog uspeha bilo da je to vezano za kuhinju ili ekonomiju.

Ovih dana završili ste partnerstvo i saradnju sa restoranom “Moskva” u kojem ste radili od samog otvaranja. Nije tajna da ste doprineli mnogo da se restoran razradi, oduševljavali goste Vašim specijalitetima, idejama, gostoprimljivošću, stvorili novi brend. Postoji li neko jelo specifično koje je bilo direktno vezano za Vaše ime i koje je Vaš originalni recept?

Saradnja u poslu može pratiti različite ciljeve za svakog od svojih učesnika ali istovremeno dodeljuje nivo odgovornosti. Ja sam ponosna i preponosna što sam bila deo “Moskve” i zaista im želim svu sreću u daljem poslovanju.
Da, nešto što je jako zanimljivo i karakteroistično vezano za moje ime je “Kiki palačinka” ili “Kiki Sweet Crepe” (signature dish) napravljena sasvim slučajno i napravila je veliki boom kako za mene tako i za restoran.

Imate veliko radno i uspešno iskustvo, jeste li razmišljali da otvorite restoran ili vam partnerstvo više odgovara?

Cilj nije ono čemu treba težiti jer ceo život treba proglasiti ciljem. Za sada planiram malo duži odmor a onda krećem sigurno u nove pobede.

Kada pristupate poslu poznato je da donosite sa sobom istančan ukus, veliko kulinarko umeće glavnog kuvara, dobru organizaciju, odakle crpite energiju i dajete sve od sebe?

Da bi ste postigli uspeh, morate da volite svoj posao, da verujete u ono što radite i da ga radite najbolje što mozete. Samo tako se mogu postići veliki rezultati i to će vas sigurno učiniti posebnim. Moj pristup poslu je predan, profesionalan, stručan i originalan.

Ljubitelj ste knjiga; izdvojite neke koje su na Vas ostavile poseban utisak?

“Mali Princ” je knjiga koju treba pročitati više puta da bi smo razumeli bolje život i naše postojanje na planeti. “Znakovi pored puta” i “Blago cara Radovana” često mi daju odgovore na mnoga životna pitanja.

“Prelepa Kristina” tako Vas zovu u gradu Čikagu, da li Vam to prija? Mnogi misle da ste trebali da se ostvarite na filmu ili u manekenskom poslu. Vašu lepotu zaista nosite produhovljeno, ko Vas je upoznao sagledao je i onu lepu unutrašnju stranu. Po Vama, šta oblikuje lepotu jedne žene?

Lepota odraza i odraz lepote. (Smeh) Svako voli da vidi lepo lice, drago mi je da me tako doživljavaju. Lepim ljudima su verovatno sva vrata otvorena ali lepota je mač sa dve oštrice.
Ono o čemu sada razmišljam su deca, porodica, nešto što je za mene jako bitno. Ako bih morala da biram između dece i porodice i karijere, bez razmišljanja bih izabrala porodicu i decu. Mislim da je to nešto čemu svako treba da teži, ali na žalost, mladi danas previše vremena posvećuju društvenim mrežama, pratiocima, kućnim ljubimcima, izlascima, porocima, nadajmo se najboljem.
Lepotu oblikuje dobrota, humanost, ljubav, intelekt stil, dobra energija, samo fizička lepota nije dovoljna jednoj ženi.

Čudni su putevi sudbine ali našu Kristinu zahvaljujući njenoj odlučnosti i posebnosti svi vode ka uspehu!

Slavica MOMAKOVIĆ


3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila