Kada dva jaka pjevača udruže svoje glasove u pjesmi, kao što je to slučaj sa Irenom Jahović i Josipom Matićem, na sjajan tekst Nijaza Juklo&Josip Matić, hit je zagarantovan. Milo moje se nezaustavljivo penje na svim ljestvicama slušanosti, a ovom duetu i ostalim detaljima vezanim za njen život i karijeru razgovaramo sa Irenom Jahović, pjevačicom raskošnog vokala i harizme, koja živi i radi u Americi.

Poštovana Irena, hvala Vam što ste izdvojili vrijeme za intervju za naš portal, jer znamo da ste i poslovna žena u Americi gdje živite, a u isto vrijeme se uspješno bavite pjevanjem. Recite nam prvo nešto o svom rodnom kraju i djetinjstvu.

Ja sam rođena i odrasla u Šumadiji, u Srbiji, ali sam često odlazila i u Bosnu, rodni kraj moje majke, tačnije u Sarajevo. Potičem iz muzičke porodice, moji roditelji su se bavili muzikom, a moj deda sa očeve strane kao i stric su bili vrsni harmonikaši. Celih 40 godina su moji roditelji proveli u muzici, uz velike profesionalce, tako da sam i ja odrastala uz muziku.

Vaši počeci bavljenja muzikom?

Moje profesionalno bavljenje muzikom počinje dolaskom u Ameriku, na nagovor mog supruga, prije otprilike 4,5 godine. Do tada se nisam nikada profesionalno, već je to više bilo onako amaterski, bavila muzikom. Moram istaći da to obuhvata period horskog pevanja kroz osnovnu, srednju školu kao i kulturno-umetničko društvo.Snimljene pjesme?

Moja prva snimljena pesma je Milica sa Lovćena, crnogorska pesma. Zatim dolaze Daljina i vreme i Trn u oku, moj duet sa Sejom Kalačem autorskog potpisa Dado Velić Music. Tu su i Biseri i Pamtiću te, oče namenska pesma posvećena mom pokojnom ocu. Sve ove pesme su objavljene bez ijedne izdavačke kuće. I kao najnovija snimljena pesma je duet sa Josipom Matićem Milo moje, koja je za kratko vreme postala hit, na čemu sam veoma zahvalna mom kolegi Josipu na predivnom pevanju i uloženom trudu.
Pozive na muzičke festivale sam imala jako često, ali sam morala zbog nemogućnosti putovanja, moga posla, a na kraju i Korone, da ih, nažalost, odbijem. Festivali su se održavali većinom u Srbiji.

Najnovija pjesma je već postala hit…

Najnovija pesma Milo moje, šta reći, sa njom sam dospela do hita zahvaljujući mom kolegi Josipu Matiću, urađenom aranžmanu, kao i tekstu moje drage drugarice, tekstopisca Nijaze Juklo. Zahvaljujem se svima na saradnji. Ta pesma je ostavila pečat na svim medijima i jako sam srećna zbog toga.

Vaši planovi i nastupi za naredni period ljeto – jesen?

Letnja sezona u Americi može da bude veoma užurbana, a nekada i smirena. Posle Korone je to još uvek usporeno, ali jesen donosi više posla i više rada. Na jesen takođe očekujemo dolazak mog kolege Josipa Matića ovde i tada kreću nastupi, gostovanja, putovanja i sve one lepe stvari koje muzika donosi.

Vaši muzički uzori i omiljeni pjevači?

Muzika je deo mene i naravno da svi imamo uzore u životu, pa tako i ja. Svi veliki, kvalitetni pevači bivše Jugoslavije su moj uzor, sva dobra muzika koja budi emocije u meni tako da nemam specifično da imenujem nikoga, ali za mene je svaka dobra urađena pesma zvezda vodilja za moje bavljenje muzikom.

Recite za naše čitaoce nešto privatno o sebi, Vašoj porodici, možda nekim hobijima?

Šta reći o meni privatno? Ja sam radoholik. Jedna jednostavna, normalna, familijarna osoba. Supruga i majka pre svega. Kao svaka žena volim da pratim modu. Hobije sam nekad imala, sada i nemam više vremena za slikanje, fotografiju, takve stvari.

Vaša poruka za čitaoce našeg portala?

Čitaocima sveta-australia želim mnogo sreće i zdravlja, puno dobre muzike u životu, dobrih vibracija. Naravno, neka uživaju uz moj i mog kolege Josipa Matića novi hit Milo moje, neka pronađu svoje emocije u toj pesmi i naravno želim svima ugodan i srećan život.

https://youtu.be/NQUrfOuDUCU

Draga Irena, ja Vam se u ime redakcije i svoje ime zahvaljujem na intervjuu, uz želju da Vaš lični život i Vaša karijera, a posebno sada aktuelna nova pjesma Milo moje budu i dalje u znaku velikog uspjeha. Takođe Vama i Josipu Matiću želimo pune prostore gdje god budete nastupali na jesen u Americi i da nam se javite sa reportažom o zajedničkom uspjehu.

Nataša GLAMOČANIN


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila