Poznata srpska slikarka, prof. Gordana Nenadović, do pre izvesnog vremena bila je, da tako kažemo „ili-ili“. Danas je to iza nje i prodisala je punim plućima. Uostalom, da citiramo upravo nju, temperamentnu slikarku, koja je na jednom od svojih postavki na Facebook, napisala:

“… Do pre dve godine mislila sam da treba sve biti pod kontrolom, da je svet siva boja i još puno mojih pogrešnih uverenja stečenih u detinjstvu i tokom života. Međutim, suočavanje s dijagnozom za koju lekari kažu da je smrt blizu, probudila me i shvatila sam da nije tačno sve što lekari kažu i da smo samo mi odgovorni za svoj život. Od tada sam se počela radovati svemu iako mi životne okolnosti nisu bile naklonjene. Kad god imam priliku slavim i nazdravljam životu, pobedama, svom zdravlju…”

Gordana Nenadović u Čikagu

Gordana, koja poslednjih nekoliko godina živi u Čikagu, gde inače boravi i njena prelepa ćerka Kristina, kaže da se sprema da sidro baci u mirniju luku, zvanu Florida. Prija joj tamošnja klima, ljudi su ljubazni, svako ide nekim svojim putem a, što nije za zanemariti, tamošnji izlasci i zalasci sunca su među najlepšima na svetu. A to je, samo po sebi, ogroman izazvov za umetnike, naročito slikare.

Iver ne pada daleko od klade: Prelepa ćerka Kristina Milivojčević

Prijateljstvo bez granica: Sa dr Dušankom G. Ivanov u Saint Petersburgu

Snažna podrška: Sa Nenom Bunijević u Clearwater

Multitalentovana Dušanka

More je inspiracija

Na času slikarstva

Šetnja u Tarpon Springsu

Odmor u Saint Petersburgu

Poza za prijatelje u Tarpon Springsu

Sa Ivanom Milijev pripreme za časove slikanja

Zahvaljujući prijateljima koji tamo žive, pre svega dr Dušanki G. Ivanov koja vodi baletsku školu, zatim Neveni Bunijević, Ivani Milijev i drugima, Gordana se, bilo da je u Majamiju, Saint Petersburgu, Clearwateru… oseća kao preporođena. Tamo je organizovala predavanje u školi slikarstva, gde su joj učenici bili kako deca tako i odrasli i, kako sama reče, bila je prosto fascinirana talentom budućih slikara.

Prelepo: Neke Gordanine slike

Kako stvari stoje, čvrsto je odlučila da hladni Čikago zameni sa večitim letom Floride.


2 KOMENTARA

  1. Divna, i danas i kada je bila u Srbiji…u Dudovici, u nasoj skoli…divna osoba, koleginica, umetnica 👏❤️ Zora Gajic

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila