Osvojivši prvu nagradu publike na festivalu narodne muzike Moravski biseri 2012. godine, Katarina Kovačević je osvojila i srca širokog auditorijuma. Vedra, pozitivna i harizmatična, ova mlada pjevačica hrabro krči svoj estradni put, raskošnim vokalom i umjetničkom energijom.

Poštovana Katarina, recite nam nešto o Vašem djetinjstvu i rodnom kraju…

Rodjena sam u Čačku, a živela sam 10 km od Čačka u selu Miokovci. To je najvoćarskije selo sa stotinama hektara kajsija, jabuka, krušaka, šljiva, trešanja, višanja. U osnovnoj školi sam na odmorima izmedju časova glumila Lepu Brenu i pevala pesmu: Da mi kupiš Mile suknjicu od svile, pa smo kasnili na čas zbog čega sam bila kritikovana. U komšiluku su sve bili dečaci pa sam morala da igram fudbal sa njima. U srednju školu sam išla u Čačak. Ja sam uvek bila vesela pa mi je takvo bilo i detinjstvo.

Kako su izgledali Vaši počeci bavljenja muzikom?  

U školi su devojke htele da budu medicinske sestre,stjuardese ili pevačice. Ja sam htela da budem ili pevačica ili medicinska sestra. Upoznala sam kompozitora Ljubišu Kovačevića koji je iz mog kraja i svi smo ga znali po pesmama: Bele rade,Ko ostavlja ruže itd. On mi je rekao kad naučim 100 pesama mogu da razmišljam da budem pevačica i on će kada bude dolazio iz Beograda u Čačak da čuje. Jednom kada je došao izašli smo sa društvom u poznati restoran “Dubrovnik” gde je uvek bila dobra muzika i ja sam otpevala pesmu Oluja. Svi su se kao suncokreti okrenuli ka meni i aplaudirali. Kompozitor je rekao da imam veliku harizmu i uticaj na publiku i da sam rodjena za pevačicu. Počela sam da pevam u Beogradu uz veliku podršku Ljubiše Kovačevića.

Ko su Vaši saradnici?

Kompozitor mojih pesama je Ljubiša Kovačević a aranžeri pesama su: Nikola Petrovic – Bardak, Srki Boy, Goran Ratković – Rale, Dragan Kovačević – Struja, Zlaja Timotić, Slavko Kuzmanović – Caki, Panča Velinov

Snimljene pjesme, za koje izdavačke kuće? Najnovija pjesma?

Imam snimljeno 10 pesama i sve su na Youtube. Diskografske kuće više ne funkcionišu pa ću CD izdati kada ja budem htela iako mi je i ovako veoma dobro. Prisutna sam na svim televizijama koliko mi treba. Učestvujem na muzičkim festivalima. Na festivalu “Moravski biseri” – 2012. godine sa pesmom Neizlečivo zaljubljena osvojila sam Prvu nagradu publike u večeri novih zvezda. Učestvovala sam na “Saboru narodne muzike Srbije” sa pesmom Ljubav iz mog kraja koja je posle festivala ekstra prihvaćena od publike. Sa pesmom Dal si momče iz Nikšića učestvovala sam na festivalu “Crnogorske narodne pjesme” u Podgorici i bila fenomenalno prihvaćena, tako da sam sutradan bila gost na dve crnogorske televizije i na RTCG. Ta pesma ima preko 3.500.000 pregleda na Youtube i za nju sam preko facebook-a dobila pohvale iz celog sveta. Pesma Hajde nazdravi bivšoj ljubavi je bila popularna u svim EX YU republikama a najnovija pesma koju sam snimila je Božur s Kosova. Iako nemam nikakve veze sa Kosovom kada sam čula pesmu pošle su mi suze i ja sam morala da je snimim. Da ne nabrajam ostale pesme, sve se mogu naći na Youtube a nova pesma se već radi u studiju Zorana Vlajića.

Planovi za ovo ljeto?

Planovi za ovo leto su rad,rad i samo rad. Posle dužeg vremena narod se uželeo muzike i veselja su na sve strane. Prošle nedelje sam pevala proslavu 50-og rodjendana društvu iz Pariza koje je došlo u Srbiju i slave rodjendan svom drugu. Nisu štedeli pare za muziku samo da zadovolje svoju dušu.

Vaša porodica?

Pitanje o porodici mi izaziva tugu. Meni je majka umrla pre nekoliko godina ali je doživela da me gleda na televiziji i bila je srećna zbog toga. Otac mi živi u selu a brat kao i ja u Beogradu.

Muzički uzori i pjesme koje slušate u slobodno vrijeme, omiljeni pjevači?

Iako sam kao klinka prvo pevala Brenu, veći uzor mi je Ceca. Ja sam prvo pevala u klubovima a sada kada pevam preko 1000 pesama narodne,zabavne i moderne muzike više pevam svadbe, rodjendane i druge proslave pa samim tim više i slušam narodnu muziku. Najviše volim Cecu, Brenu i Zdravka Čolića a pevam Zoricu Brunclik, Anu Bekutu, Nadu Topčagić, Draganu Mirković itd.

Recite nam još nešto o sebi privatno (moda, hobiji…)

Volim da se oblačim sportsko – elegantno, duge haljine samo kada treba, više mi stoje kraće haljine. Sto posto sam prirodna, šminkam se sama, hobi – idemo na more, čitanje knjiga i gledanje filmova.

Poruka čitaocima www.svet-australia.com?

Budimo ljudi čistog srca i dobre duše. Možda zvuči staromodno ali ja se tako osećam i srećna sam zbog toga. Imajte svoj itegritet, svoj karakter i ne dozvoljavajte nikome da vas ugrozi. Svima želim: PUNO OSMEHA NA LICU I LJUBAVI U SRCU.

Voli vas vaša Katarina Kovačević

Draga Katarina ja Vam se zahvaljujem na ovom razgovoru sa željom da se ovo ljeto vidimo na nekom od Vaših mnogobrojnih nastupa, uživajući svi zajedno uz Vaše pjesme.

KONTAKTI:

Instagram: https://www.instagram.com/katarinakovacevic007/?hl=sr Facebook: https://www.facebook.com/KatarinaKovacevicOfficial/ Facebook: https://www.facebook.com/katarina.kovacevic.5851 Facebook 2: http://www.facebook.com/katarina.kovacevicdrugiprofil Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCcXntNDq5HD4y7ODxpoKHdA

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila