Pjevač koji će ovog ljeta puniti sve prostore u kojima će pjevati, pun energije nakon duge pauze, neko čiji se nastupi radosno iščekuju i dugo pamte. Rade Kosmajac.

Poštovani Rade, malo ću neuobičajeno početi intervju, recite za naše čitaoce prvo nešto o Vašem nadimku Kosmajac?

Pre svega veliki pozdrav vama i čitaocima portala… pitanje za nadimak Kosmajac… pa mislim da je svima jasno da je vezano za Kosmaj planinu, jer sam rodom sa Kosmaja pa od toga nastade i Rade Kosmajac. A i po ocu je nasledno, tako da se nadam da će i ostati dugo godina sa kolena na koleno.

Kako ste, kako je protekao ovaj tužni Korona period u Vašem okruženju? Na svu sreću, kao da pomalo izlazimo iz svega ovoga…

Što se tiče Korone mogu vam reći da sam proveo svo ovo vreme u krugu porodice, i malo se i  odmorio od svega. Promenio sam dosta stvari u razmišljanju o poslu, shvatio da i nama može da se desi teška situacija….Sve u svemu kreće posao lagano, zaboravićemo ružno i nadajmo se boljem vremenu.

Recite nam nešto o Vašem djetinjstvu, roditeljima, poznatim pjevačima (Milena i Mladen Petrović, prim.aut.) i Vašim muzičkim počecima?

Roditelji su držali kafanu u sklopu kuće, Mladen Petrović Kosmajac i Milena Petrović, tako da sam  od malih nogu odrastao uz muziku i instrumente. Da kažem da sam već od 8-9 godina učio harmoniku, pa bubanj, bas gitaru, a na kraju klavijaturu… Počeo sam da pevam sa 15-16 godina.

Vaša karijera i snimljene pjesme?

Te 2003. godine sam objavio prvi cd  zatim i kasetu sa 13 pesama pod nazivom “Lutam”, “Možda smo i mi”… da ne nabrajam sve u izdanju Gold produkcije. Drugi album 2007. “Sa mnom si” isto u izdanju Gold produkcije. Par singlova posle toga pa 2012-13 duet “Najjači” sa Đanijem opet par singlova, zatim “Soba za plakanje” sa kojom sam skrenuo veliku pažnju publike, naročito pesma “Sve ću dati, kuću konje”.

Poznato je da volite da pjevate dvojke, nekako ste prepoznatljivi baš po tome, ostajete li vjerni tom muzičkom pravcu ili nam pripremate i nešto “moderniji zvuk” u budućnosti?

Pevam svaki žanr bukvalno…radim kafane, klubove, svadbe, tako da nemam odredjen deo publike koji me voli, već gde god da radim puno je ljudi. Publika očigledno voli kako ja to prezentujem…..

Živi album “Soba za plakanje”?

Projekat Soba za plakanje nastao je idejom Sharana, člana i bubnjara Alegro benda….Većina pesama je bila njegov izbor tako da sam mu veoma zahvalan na svemu.

Planovi za budućnost i imate li neki novi projekat u najavi?

U pripremi je novi singl koji podseća na zvuk i pesme stare produkcije sa živim instrumentima, koji će po meni naći svoj pravac i ući u uši slušalaca.

Poštovani Rade, u ime redakcije Vam želim sve najbolje u životu i radu, mnogo novih pjesama i publike na Vašim nastupima.

Nataša Glamočanin


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila