Estradata iako prinudno ja držat vo molk, taa sepak ja obavuva svoja društvena dolžnost, a toa e da predizvikuva interes, da razgaluva so muzika i da ja “mati vodata sekogaš koga e premnogu mirna”…
Ovoj pat temperamentnata kumanovka Sanja Sany Grozdanovska se pogriži da gi razbranuva začmaenite estradni vodi i da go predizvika interesot na javnosta so otrovnite streli što i gi upati na strumičankata Sanja Barbi Cinceva i voedno profi da go odraboti PR-ot za showto “Pette gracii” koe naskro ќe ja ima svojata premiera na avstraliskata IN TV. No da pojasnime redosledno.

Sany Grozdanovska

Vo naletot na bes zaradi odredeni glasini koi gi slušnala, Sanja Sany Grozdanovska se istrčala i napišala prozivka preku društvenite mreži za koja podocna se popišmanila i ja izbrišala. Prozivkata bila brutalna, za što svedoči objavata na portalot Vistina.mk kade osamna orginalniot status na folkerkata vo koj pišuvalo:

„Samo da prašam… Sanja Barbi Cinceva dali si gi izmi zabite pred da go spomnuva moeto ime javno? Ako ne, da i kupam četka i pasta!“

Vane so Gracii

Na ovoj status se nadovrzal vo svoj stil i poznatiot producent Vane Petkovski koj voedno e i ideen tvorec i realizator na showto “Pette gracii” i ja prašal ironično pejačkata koja e taa što ja spomnuva, a razgnevenata kumanovka zeštoko replicirala velejќi “edna što e se vo životot osven PEJAČKA”!

Ovoj stav na Grozdanovska dovolno kažuva deka taa Cinceva ne ja smeta ni za koleška, a so javnata prozivka i nakalemi ušte mnogu insinuacii koi možat različno da se tolkuvaat!

Kako što pojasnuva portalot Vistina.mk sporot nastanal zaradi spomenatoto show vo koe kako pet gracii se pojavuvaat najpopularnite folkerki Aneta Micevska, Suzana Gavazova, Elena Velevska, Andrijana Keš i sekako Sany Grozdanovska, za koja navodno Cinceva iskomentirala deka ne pripagja na taa izbrana ekipa. Muabetot stignal do ušite na opasnata kumanovka koja bez dvoumenje javno ja prozva imenjačkata, a ovaa pak za čudo golemo ostana “nema” i ne i odgovori na provokacijata.

Barbi Cinceva

Dali strastite se smirija ili samo se podigna namerna prašina pred emituvanjeto na showto e edna od pretpostavkite, a druga pretpostavka e deka nekoj posreduval i pejačkite brzo gi smiril pred da eskalira situacijata.

Kako i da e, nam ni ostanuva so interes da go pogledneme najavenoto show vo koe site pejački se oblečeni vo crna garderoba, pa po malku asociraat na žalost, što od mnogu aspekti može da se povrze so izminatata estradna godina koja ќe ostane zapametena kako najteška godina za muzičkiot esnaf. Sreќa vo nesreќa e toa što ovaa vesela fela taka lesno ne se predava i so site sili se trudi da gi nadmini okolnostite i da veruva vo podobroto i posreќno utre što ne očekuva…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila