Konečno i makedoncite posle podolg vremenski period se odvažija da napravat talent show čija cel ќe bide da gi pronajdi novite potencijalni muzički talenti i od niv da napravi zvezdi.

So sloganite  “Vreme e da zableskaš” i “Zableskaj so Orbit” se najavuva noviot mediumski proekt na “Kolor media plus” i magazinot “Ubavina i zdravje”, a zainteresiranite kandidati potrebno e da imaat poveќe od 14 godini, da veruvaat vo svojot talent i da se osmelat online da apliciraat so video snimka:
“Site vie što ste muzički talentirani i sakate da napravite isklučitelni muzički karieri, a vi treba pomoš i poddrška, snimete se so vašite mobilni telefoni kako ja izveduvate vašata omilena pesna. Videoto so otpeaniot refren ili stih od pesnata pratete ni go vo DM na našata oficijalna instagram-stranica @ubavinaizdravje.mk ili na redakcija@ubavinaizdravje.mk Istoto video, otkako ḱe go pratite vo DM, objavete go i na vašite profili na Instagram, TikTok ili na Fejbuk so slednite haštagovi: #zableskaj i #zableskajsoorbit.
Zadolžitelno na videoto označete gi profilite na „Ubavina i zdravje“ na Instagram, Fejsbuk i TikTok, vo zavisnost od toa na koja socijalna mreža imate profil na koj ḱe go objavite vašeto video.
Prijavuvanjata startuvaat od 21 April, a ḱe traat do 10 maj. Uslov za učestvo e da imate nad 14 godini” –
se veli vo oficijalnoto soopstenie.

Marko Novevski

Najdobrite petmina izveduvači ќe bidat selektirani od strana na stručnoto žiri koe ќe go sočinuvaat renomirani i istaknati pejači i poznati ličnosti, a šestiot kandidat koj ќe se plasira vo top šest ќe bide onoj koj ќe soberi najgolem broj na lajkovi preku društvenite mreži na objavenoto muzičko video.
Potoa sleduvaat osum emisii, vo koi što ḱe bidat pretstaveni kandidatite, a domaḱinot zadolžen za nivnata promocija vo javnosta e voditelot Marko Novevski, na kogo društvo vo ramkite na emisijata ḱe mu pravat poznati ličnosti od domašnata javna scena, koi zaednički so nego ḱe gi komentiraat nastapite. Gala-večerta e planirana kon krajot na juni.

Pobednikot dobiva pesna što ḱe ja snimi vo duet so Elena Risteska, i ušte mnogu iznenaduvanja, koi ḱe bidat otkrieni vo tekot na natprevarot. Za muzičkiot refren, odnosno za delot so muzika i aranžman ḱe bidat zadolženi Jovan i Ivan Jovanovi, a tekstot ḱe go napiše samata Elena. Najaveni se iznenaduvanja i za preostanatite finalisti.
Kolku ova show ќe uspee da go razbie estradnoto sivilo i na scena da donese novi muzički potencijalni zvezdi ostanuva da vidime mnogu naskoro. Sudejќi po ambicioznosta so koja se najavuva zaslužuva šansa, a dali ќe ja opravda ќe pokaže vremeto…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila