Cenjeni i svestrani umetnik Dušan Delić, posle specijalizacije ikonografije u Magari (Grčka) doselio se 1991. godine u Čikago gde i danas živi i radi.

Njegova blistava karijera umetnika i biznismena, počela je ubrzo u Hajat hotelu na samostalnoj izložbi, koja je izazvala oduševljenje prisutnih i koja mu je bila odskočna daska za posao. Veoma brzo posle izložbe, počeo je da radi kao illustrator u američkoj advertajsing kompaniji, zatim za velike svetske firme Marlboro, Plaboy, McDolads, Kraft, Soni, itd…

Dinamičan nastup

Svestran muzičar

Široj javnosti je poznat kao izuzetan slikar, ikonograf, pevač i muzičar, koji sam svoja videa snima i režira. Objavio je do danas dva CD-a, prvi dupli album “Svetsko kolo” u pop i everggrin žanru i drugi dvostruki sa 20 kompozicija “Hey You Baby I know what love is”, prateći svetski zvuk, tehno, hip-hop i rep. Sa ovih CD-a, izdvojile su se popularne pesme: “Himna dijaspore”, “Vratiću se ja na Dunav”, “Novi Sade grade mili”, “Svetsko kolo”, “Život je jedan tamburaši moji”, “Beograd Bluz” itd. Takođe, snimio je 3 uspešne singl pesme “Kazanova”, “Karmen” i “Mi Casa su Casa”.

Nastup u Meksiku sa orkestrom

Sa Alijom Dalipovićem

Jedno vreme je bio član “Chicago Black Bulls Bend” koji je osnovao zajedno sa svojim kolegama Alijom Dalipovićem i Srđanom Ivkovićem.Iz te saradnje ostvarili su mega hit “Himna Novaka Đokovića” sa kojim su imali mnoge zapažene nastupe. Preselenjem Srđana Ivkovića u Njujork bend je prestao da funkcioniše, od tada Dušan nastupa samostalno pod umetničkim imenom “Duke of Chicago”.

Iz vojničkih dana

Na sceni je pravi showman, ima lepu boju glasa, vrlo je originalan u svom pevanju, pleni iskrenim izrazom publiku i pokreće je izuzetnom energijom, žanrovski se menja lako, što se danas u muzici veoma ceni.

Školsko doba: Sa Provoslavom Periće, danas Patrijarhom srpskim u Čurugu 1978.

Sa suprugom Lanom i tadašnjim vladikom Porfirijem

Susret nekadašnjih školskih drugova

U Novoj Gračanici u Americi 2019. sa prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem i vladikom Porfirijem

Ovaj sjajni umetnik inače je rodom iz Banja Luke, odrastao je Čurugu lepom selu, zbog kojeg je zavoleo ravnicu i Vojvodinu. Duže vreme živeo je u Novom Sadu za koji je veoma vezan, nikada ga nije zaboravio, opevao ga je u mnogim svojim pesmama. U Čurugu je bio školski drug sa današnjim patrijarhom Porfirijem a tada Prvoslavom Perićem na šta je, kako kaže, veoma ponosan.

Uskoro planira da završi 3 pesme, koje je muzički postavio još pre Korone i sa kojima želi da šalje poruke ljubavi, slobode i mira ljudima celog sveta.

Trenutno u svom ateljeju u Čikagu ikonopiše ikonu “Belog Anđela” kojoj je posebno posvećen.

Sa večitom saputnicom, suprugom Lanom

Porodična idila: sa suprugom Lanom i ćerkom Lolom

Dušan živi u harmoničnom braku sa suprugom Lanom sa kojom ima ćerku Lolu. Zanjih 10 godina provode zimu na Caribima u Meksiku na svetski poznatoj destinaciji Rivijera Maja. Uživajući u plodovima svoga rada naš umetnik Dušan Delić sa svojom porodicom u Americi živi svoj san…

https://www.youtube.com/watch?v=s887A_95T0E&t=4s

Slavica MOMAKOVIĆ


1 KOMENTAR

  1. Hvala dragoj prijateljici i koleginici Slavica Momakovic-Miljanovic na ovako lepom pretstavljanju i lepim utiscima a narocito me impresionira kako me ti kao vrhunski umetnik dozivljavas na sceni:..citiram: (” na sceni je pravi showman, ima lepu boju glasa, vrlo je originalan u svom pevanju, pleni iskrenim izrazom publiku i pokreće je izuzetnom energijom, žanrovski se menja lako, što se danas u muzici veoma ceni”). … zahvaljujem od srca portalu ”Svet Australija”

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila