Retko će ko, kad pogleda naslovnu sliku, ovog čupavka levo, iz prve pogoditi da je u pitanju danas u Australiji,  mega popularni “allrounder”, muzički umetnik Goran Zarić zvani Zare.

Sa Zore Micevskom i Draganom Vujadinovićem 

On zapravo danas bere plodove teškog i upornog rada. Od samog početka muzičkog obrazovanja u čuvenoj školi “Stanislav Binički” u Zemunu, pa preko narodnog orkestra u KUD “Branko Cvetković” gde je uz već savladane tajne harmonike, počeo da svira i klavir. Priznaje da se okušao i sa drugim instrumentima ali, sa današnje tačke gledišta reći će da mu to i nije bilo potrebno. Usavršavanjem klavijature sve te instrumente ima u šaci.

Treći razred osnovne škole na Novom Beogradu – Zare treći s leva u trećem (gornjem) redu

Šesti razred osnovne škole na Novom Beogradu – Zare treć s desna u zadnjem (četvrtom) redu 

Malo ko, takođe zna, da se Zaretov prvi bend zvao “Porculanska kruna”; zapravo bio je to školski rok-bend u kojem je on bio i kompozitor i tekstopisac. Mada se nikada nisu produkcijski ostvarili odneli su nekoliko pobeda na lokalnim takmičenjima demo bendova u Beogradu. Zbog toga su imali čast da budu predgrupa Zabranjenom Pušenju u SKC-u, a kasnije i grupi Haustor. Zare će uvek sa setom reći kako su to “bili lepi dani”.

Sa legendarnim harmonikašem Ljubišom Pavkovićem

U međuvremenu, postepeno je savladao i elektronsko muziciranje, pa je onda bio prateći vokal kada je konačno shvatio da može i sam da bude pevač. Tako da je zadnje dve decenije i nešto, zapravo kantautor. Savršeno se uklopio u tržišne trendove i zahteve pa ga u novije vreme možete videti na raznim zabavama, veseljima širom Australije – samog ili pridruženog nekom od orkestara.

Na Festivalu folklora u Bonnyriggu 2009.

Za naše čitaoce ću sa zadovoljstvom izneti i podatak da je Zare na Grandovom festivalu 2006. bio kompozitor pesme “Od ljubavi se ne živi” koju je odlično otpevao Željko Šašić. Nije se, nažalost, nakon toga, ozbiljnije posvetio komponovanju ali i za to razlog vidi u “udaljenosti od stvarne muzičke scene”.

U pratnji čuvenog pevača Duleta Milivojevića 2012.

Sa kolegama u Sidneju: Stojan Lovrić (pevač), Zare, Toni Trubač, Kristina Bella (pevačica) i Semi Rakić

Zare je inače omiljen lik među kolegama i pevačima, a takođe i pripadnicima sedme sile sa kojima je izgradio dobar odnos bez pritiska i neretko će mojim kolegama dati poneki savet koji će se pokazati veoma celishodnim.

Da se zna za koga se navija – sa sinom Nikolom

Poznat je i kao okoreli partizanovac a dok je živeo u Srbiji, redovno je svoj voljeni klub pratio u zemlji i inostranstvu. I dan-danas je u prijateljskim odnosima sa mnogim legendama Partizana ali, što je malo iznenađenje, i sa onima koji su igrali za ljutog protivnika Crvenu zvezdu. Jednom je čak priznao da su mu većina prijatelja, zapravo zvezdaši.

Da li mu je ona skratila kosu? Sa pevačicom (i frizerkom) Draganom Lazić odlično sarađuje

Bilo kako bilo, onaj čupavko sa početka ove priče, danas je kratko potšišani gospodin sklon eleganciji. Ne znamo koliko je na to imala uticaja pevačica Dragana Lazić koju najčešće prati, budući da je ona frizerka, ali Zare je bio i ostao veličina.

Tatin budući pilot. Sa sinom Nikolom

Osim u muzičkom, ostvario se i na roditeljskom polju, gde kao samohrani otac, vodi brigu o sinu Nikoli kome je svega 13 godina i koji je na najboljem putu da postane pilot.

Večiti putnik; čekajući let za Adelaid

Samački život ga je naučio i da postane vrhunski kuvar ali i “handyman” gde obično sam vrši popravke po kući.

Tako nekad i danas izgleda tako jednostavno i prolazno. Ili, ne baš.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila