Sekogaš se raduvam koga ќe čujam nekoja pesna koja može da go ima epitetot hit, a pesnata što pred nekoj den ja čuv na preporaka od Igor Hristov od “Bioritam”, “Grešna žena” go ima predznakot na hit! Kako toa možam so sigurnost da go tvrdam?! Mnogu ednostavno, pred se zatoa što pesnata osvojuva na prvo slušanje, ima ritam koj ponesuva, ima pevliv refren, tekst koj brzo vleguva vo uvo i možebi ona najvažnoto što mene me osvoi, go ima onoj retro fazon od 90-te godini što beše aktuelen vo vreme na mega popularnata grupa “Opus”, znači orientalen prizvuk koj odlično se sovpagja so našeto podnebje.

Nastap na Goran na TV Alfa

E sega konečno da kažeme nešto i za interpretatorot koj ne i e poznat na poširokata javnost. Ovaa pesna premierno pred nekolku dena ja promoviraše velešanecot Goran Ristovki koj izvesen period žive vo Franfurkt Germanija. Ovoj muzičar dolgo vreme bil aktiven kako tapanar, pridružen vokal no i kako pejač vo mnogu sostavi kade členuval. Pred da se oproba vo solo vodite bil del od “Oriental bend”, pa tokmu so svoite kolegi ja snima pesnata “Grešna žena” vo studioto kaj Ljupčo Sokolovski, dodeka video snimkata  e delo na produkcijata na Balkan muzik TV – “Art studio”.

Goran so Igor Hristov

Kompleten avtor na pesnata e Gore Petrušev, kolega tapanar  od grupata “Samanta” koj avtorskite prava mu gi predal na Goran.

Interesno e toa što Goran se zanimava i so menagjerstvo odnosno zadolžen e i za karierata na kolegata Rufat Selimovski Roki kogo poširokata javnost go zapozna preku muzičkoto show “Nikogaš ne e docna”, a tokmu tamu kako negova poddrška se pojavi i Goran.

Goran so Žika Grand

Ona što privlekuva vnimanie na video klipot so koj Goran ja promoviraše svojata pesna “Grešna žena” se i negovite kolegi poznatite muzičari od različni sostavi koi vo ovaa prilika go pridružuvaat tokmu Ristovski i so očigleden entuzijazam uživaat vo pesnata.

Goran so Blagica Pavlovska i Rufat

Na našeto prašanje zošto se odluči da snimi pesna i dali e ova samo izlet ili veќe izbor Goran ni odgovori:

Počnav kako tapanar, bev često i pridružen vokal. Isto taka bev učesnik i vo muzičkoto show “Na ista adresa” što se emituvaše na “TV Alfa”, a izvesen period nastapuvav i kako pejač po kafeanite vo Germanija. Pričinata da se odlučam za interpretacija beše najmnogu inicirana od modernite tokovi i toa što denes so aranžer sajzeri, ritam mašina, tapanarite poleka ispagjaat od igra pa rešiv da prodolžam so peenje.

Goran, Igor i Rufat

Mene peenjeto me ispolnuva ja sakam muzikata.  So Igor Hristov od “Bioritam” spremame i novi pesni koi naskoro ќe može da gi čue i publikata, a isto taka ќe imam pesna i od Muzo Osmanovski od Bitola koj živee vo Franfurkt – ni otkri Goran za koj sme sigurni deka odlično ke se snajdi vo solističkite vodi.

Na kraj vi ja ponuduvame i vam dragi čitateli pesnata “Grešna žena” da ja čuete i sami da procenite dali našite pofalbi imaat osnova…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila