Za uspeh na estradnata scena sekogaš e potrebna orginalnost. Taa najbrzo uspeva odreden umetnik da izdvoi i kako takov da i go ponudi na publikata koja na kraj odlučuva dali ќe go poddrži. Da se nadevame deka taka ќe bide i so mladiot ohrigjanec Jovan Šikoski koj ova leto poširokata javnosta go zapozna preku pesnata “Srceto mi place” koja svoevremeno ja otepa Zoki Damjanov. Jovan iako se odluči da prepee pesna od legendaren kolega koj beše poznat po emotivnata interpretacija i boemskoto srce, sepak uspea da ja oboi so avtentičen vokal i da i vdahne ličen beleg. Toj za sebe veli deka saka pesnite što gi pee nezavisno dali se novi avtorski ili prepevi da gi interpretira  na svoj način, onaka kako što gi doživuva i da bidat prepoznatlivi  po negovoto prirodno vibrato. Toa najdobro može da se zabeleži na najnoviot negov kaver koj sinoќa imaše svoja yu tube promocija,a stanuva zbor za pesnata na Toše “Još uvjek sanjam da smo zajedno”, koja Jovan ja prepea na eden sosema drug način. Na našeto prašanje dali ne se plaši što eksperimentira so pesna od Toše koja pri toa e pop balada, Jovan samouvereno ni odgovori.

“Pesnata ja prepeav na moj način, onaka kako što jas mislev deka treba i kako što ja doživuvam. Iako se vmetnati trileri  sepak smetam deka ne preteruvam so niv. Moeto prirodno vibrato ja pravi da zvuči možda poinaku ama mene toa mi e ok. Sekogaš ќe ima nekoj na koj toa nema da mu se dopadne i nekoi koi toa ќe gi oduševi. Jas lično preferiram takov stil vo koj dominira nekoj orientalen prizvuk i ponekogaš i sam se čudam od kade imam takov izraz koga sum čist Makedonec, no emocijata ne poznava vera i nacija i može da bide interpretirana različno. Gi sakam pesnite na Adil i smetam deka negoviot vokal momentalno e nešto najdobro taka da ako ve potseќam na nego toa za mene e kompliment” –  ni reče Jovan koj denovive go promoviraše i spotot za pesnata “Srceto mi plače”.

https://youtu.be/QWgfNiTO5C0

Video produkcijata ja potpišuva Goce Coceski, spotot e sniman na ohridskoto krajbrežje odnosno  vo Hotel “Filip”, a prikaznata ja osmislil samiot Jovan koj veli deka e prezadovolen od sevkupniot finalen proizvod i deka e sreќen što se ispadnalo podbro od što očekuval.

Iako ova e prv spot na Jovan sigurni sme deka nema da bide i posleden. Nie mu posakuvame ušte mnogu inspiracija i mnogu emocija so koja ќe ja pridobie svojata publika…

https://youtu.be/KvUOe0Yzyy8

 

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila