Velat mladosta e ubava sama po sebe, a spomenot na nea sekogaš izmamuva vozdiški. E tokmu toa go predizvika pred nekoj den folkerkata Jasmina Gunjova koja na društvenite mreži postira fotografija od svoite mladeški estradni početoci i se pofali so sovršenata stava i sexsipilnosta što Gospod i ja daril.

 

Fotografjata go zapali internetot, a mnogute lajkovi i komentari dokažuvaa deka nikoj ne ostana ramnodušen na ubavicata što taka izazovno pozira so dolgite noze oblečena samo vo crno čipkano bodi.

Lavinata od reakcii pod slikata ja prestavija percepcijata na obožavatelite na Gunjova koi ja sporeduvaa so Brižid Bardo, a na momenti i go spomenuvaa i Holivud aludirajќi na fizičkite potencijali što gi bara filmskata meka. No, ako veќe analizirame Jasmina na slikata navistina potseќa na proslavenata francuska akterka i borec za prava na životnite Brižit Bardo, a isto taka imaat i identičen stav koga se životnite vo prašanje zošto i samata  Gunjova e golem ljubitel na životni i borec za nivna maksimalna zaštita.

Interesno e što pejačkata i sama interaktivno učestvuvaše vo komentiranjeto pa taka doznavme deka ovaa slika nastanala kako del od foto sesija po povod izdavanjeto na nejzinata prva kaseta, koga bila na 28 godišna vozrast i veќe bila mažena.

Mnogu dobronamerni ženi ja pofalija ubavinata na Jasmina i istaknaa deka taa nikogaš vulgarno ne gi koristeše svoite ženski atributi, što e apsolutna vistina zatoa što site nie koi ja poznavame  od nejzinite početoci znaeme deka taa sekogaš igraše fer odnosno na karta na glasot koj ima prirodno vibrato i koj i beše glaven adut za estradnata scena,a stasot sekogaš go stavaše vo vtor plan iako imaše so što da se pofali.

Estradnite početoci na ovaa štipjanka bea odamna no toa ne može da se zabeleži koga čovek ќe ja vidi zatoa što pejačkata seušte zgodno i mladoliko izgleda. Ona što dopolnitelno intrigira e načinot so koj uspeva da ja održi svojata fit figura osobeno ako se znae deka taa e mnogu aktivna vo kujnata i važi za vrvna domaќinka i e edna od retkite ženi što seušte umee da tegne domašni kori i da priprema najrazlični tradiconalni jadenja.

No osven ovie kvaliteti Jasmina ima i edna ubava karakterna crta, a toa e što e skromna i sramežliva ličnost pa sebe si nikogaš ne se stava vo prv plan iako često imala pričina za toa. Taa isto taka e edna od najobrazovanite pejački kaj nas so magisterska diploma od tehnološkata struka.

 

Na kraj ќe spomenam deka Gunjova e otkritie na golemiot Mate Grujovski koj dolgi godini beše najrelevantna muzička producentska figura vo Makedonija i čovek preku koj svoevremeno se filtriraa estradnite iminja. Mate važeše za strog muzički urednik i producent koj izbiraše kompletni profesionalci so koi bi sorabotuval ili ona što denes mladite go narekuvaat “cel paket”. Site negovi puleni do den denes se potvrdeni profesionalci i toa dovolno zboruva deka samo preku visoki kriteriumi se gradat jaki ličnosti i vrvni umetnici.

 

 

Na kraj ќe spomenam deka ova ne PR tekst za Jasmina naprotiv taa e od retkite ličnosti što ne dosaduva ni kaj novinarite ni vo mediumite tuku si ja sproveduva svojata agenda najčesno i ostava monitoringot sam da go sprovedi sedmata sila. Tokmu toa beše ušte edna od pričinite što me predizvikaa da ja napišam visinata za Gunjova…

 

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila