Prednovogodišnite praznici se kako stvoreni za ubava družba za poddrška i spodeluvanje na zaednički radosti. Estradata vo  ovoj period od godinata e najangažirana i se čini deka edvaj postignuva da gi ispolni sekojdnevnite obvrski koi podrazbiraat snimanje na novi pesni, gostuvanje po mediumi, sekojdnevna komunikacija so obožavatelite preku društvenite mreži kako i sekojdnevni nastapi po lokalite vo koi se slavi zaminuvanjeto na starata godina…
No postojat umetnici koi i vo ovoj period od godinata umeat da stoplat duša so svoite gestovi i da obojat eden den so nasmevki. Tokmu takov den imaa dečinjata od Klinikata za infektivni bolesti koi pominaa vesela družba so aktuelnite umetnici Aleksandar Mitevski i Dragan Spasov Dac. 
Ovoj popularen dvoec koj ovaa godina muzički ja oboi so svoite romantični hitovi odluči prednovogodišnata radost da ja spodeli so dečinjata koi zaradi zadravstvenata sostojba prestojuvaat vo klinikata i da gi razgali so nekolku časovna animacija vo koja muzikata, pesnata i igrata ќe go imaat glavniot zbor. Na muzičarite im se pridruži i Združenieto “Ispravi se” i kompanijata “Vitalija” koja e prepoznatliva po proizvodstvoto na zdrava ishrana. Site zaedno gi razgalija dečinjata so pesna i igra, a na kraj im podelija i bogati koletčinja posakuvajќi im što poskoro da ozdravat. 
Mitevski i Dac podocna preku društvenite mreži obznanuvajќi ja ovaa vest, upatija blagodarnost i do direktorkite na Klinikata Milena Stevanoviќ i Mirjana Pehčevska Pop-Iliev, do fizioterapevtot Velimir Tričkovski kako i do celiot personal za ukažanata možnost da podarat kako što rekoa barem malku ljubov, vnimanie i ubavi želbi za ovie praznici.
Se nadevame deka ovoj human gest na estradniot dvoec Mitevski i Dac ќe bide dopolnitelna inspiracija i za drugi umetnici koi umeat da go stimuliraat ovoj svet preku spodelenata ljubov…
Biljana KRNČESKA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila