Miroljub Mimi Nikolić je veoma poznato i cenjeno ime u muzičkim krugovima doseljenika iz bivše YU. Simpatični, svestrani Nišlija koji je čak zadržao i taj, južnjački akcent, bio je nezamenjivi član mnogih orkestara s kraja 80-tih pa sve do današnjih dana. Toliko je skroman da ga je nekada bilo teško primetiti iza silnih bubnjeva i svega što uz to ide.

Njegova porodična kuća je bila puna instrumenata, napisanih nota, onih dovršenih ali i nedovršenih…

Mimi je pratio mnoge poznate estradne umetnike iz starog kraja ali je vremenom i sam shvatio da je mnogo više od bubnjara, odnosno da mu leže skoro svi instrumenti. A pošto je neko ko dolazi sa južne pruge, onda se i glasovne mogućnosti podrazumevaju.

Od pre skoro dve decenije on i kolega i prijatelj mu Mića krenuli su sa bendom koji su nazvali MI-2 što se može tumačiti na dva načina. Kao “nas dvojica” ali i to MI su zapravo prva dva slova njihovih imena.

Kao i svi muzičari i Mimi ima mnogo uspomena tokom svog višedecenijskog muzičkog života.

Mimi za bubnjevima, Bora Spužić Kvaka, Faca i Brajan, pratili su Radmilu Misić (tada Ristić) u čuvenom restoranu “Toplica” u Melburnu (kažu da je to bio najbolji etnički restoran ikada u Australiji). Rada danas živi u Sidneju, Kvaka se upokojio u Godpodu.

Mimi na slici sa Vladom i Švacom u Frankfurtu na Majni, pratio je i legendarnog pokojnog Tomu Zdravkovića

Dve fotke orkesta El Dorado čiji je Mimi bio član

Mimi sa Mićom je svirao na proslavi nakon jednog od 8 osvojenih Australian Opena Novaka Đokovića

Mimi (u sredini) sa Draganom Krnjetom i Draganom Simićem

Na našu redakciji poslao je par evergreen fotki koje sa zadovoljstvom objavljujemo. Naravno, njemu i Mići puno uspeha u daljem radu, a vama, dragi čitaoci ako vam je potrebna muzika za bilo koja veselja, MI-2 najtoplije preporučujemo.

Evo i linka da poslušate Mimija koji je 1975. snimio “Za mene ostaješ tajna”:

https://youtu.be/xVq85eyUpH8

R.B.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila