Korona erata prodolžuva. I dodeka svetot bara lek za da i se sprotistavi na pandemijata mnogu državi i državnici pribegnaa kon metodata na samoizolacija i voveduvanje na stroga mnogučasovna policiska zabrana na dviženje na kompletnoto naselenie  se so cel da se zapre širenjeto na virusot odnosno polesno da se kontrolira brojot na zabolenite lica. Vo edna takva psihotična i pomalku konfuzna situacija lugjeto se soočuvaat  so iracionalen strav koj mnogu agresivno go plasiraat mediumite, a istovremeno medicinskite lica od razni kraevi na svetot davaat različni i pomalku kontradiktorni tvrdenja so koi dopolnitelno se bildaat  teoriite na zagovor. Običniot čovek se naogja vo edna haotična situacija vo koja se plaši za sopstveniot zdrav razum i toa e ona što vo ovoj moment e rizično za site bez ogled na koja grupa na lugje pripagjaat.

Spasot očigledno e vo samocenzurata na informaciite koi vi se dostapni i primenuvanje na metodite koi korespondiraat so ličnata svesnost i sovesnost. Vremeto na samoizoliranost odnosno vremeto vo koe socijalniot  život  trpi do nekade go ublažija društvenite mreži preku koi imame možnost da se družime duri i so javnite ličnosti preku interakcija ostvaruvajќi na takov način edno empatično praznenje. Mnogu muzičari i vo ovoj period se ponudija širokogradno preku muzikata na najubav način da go animiraat i relaksiraat zagriženiot svet po domovite, a nekoi familijarnata  atmosvera ja spodelija so javnosta otkrivajќi kako gi trošat satite vo samoizolacija.

Takava prilika ni dade i Igor Angelov profesor po muzika i vokalen interpretator koj posledniot period osobeno go skrena vnimanieto na sebe so učestvoto vo muzičkiot serijal “Nikad nije kasno” kade nastapi vo pridružba na svoite ќerki i gi osvoi simpatiite na celiot region.

Negovoto ponatamošno učestvo vo ovoj serijal koj ima natprevaruvačka dimenzija momentalno e zamrznato  od poznati  pričini no toa ne go sprečuva nego i negovoto semejstvo vo samoizolacija da muziciraat  i vežbaat za idnite nastapi koi im predstojat. Na našeto prašanje što pravat drugo po doma i kako go trošat vremeto Igor vo svojot duhovit stil ni odgovori:

“E toa ne e za kažuvanje zošto ako otkrieme što pravime može i drugite da go kopiraat modelot  ha ha ha… Što da pravime drugo osven što jademe na sekoj dva sati i se goime….Se nešto se gricka koga od glad koga od dosada. Se razbira deka tuka e i muzikata i društvenite igri no ova ako potrae ќe predizvika drugi problemi kaj lugjeto od psihička priroda no i od fizički aspekt kako pojava na holesterol, trigliceridi, pritisoci i ušte mnogu nus pojavi koi ќe bidat pričinsko posledični”– pomalku rezignirano konstatiraše Igor koj so pesna gi pozdravi i našite čitateli poračuvajќi im da izdržat zošto i ova ќe pomine…

Biljana KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila