Kad vam na rođendanu zagrmi više od dvadeset muzičara i to kakvih, uz to vam komponuju prigodnu pesmu samo za vas “On je taj, car i kralj”, onda ste vi neko i nešto. A Milenko Stevanović je odavno neko i nešto u srpskom narodu. Širom planete.

U krugu mnogočlane porodice, familije, prijatelja, poslovnih saradnika… ovaj „Car i Kralj“ iz plodne Semberije, spektakularno je proslavio šezdeseti rođendan. I to na svom imanju, u dvorištu kuće koje neodoljivo potseća na kraljevski glamur evropskih rojalista, Milenko je odlučio da ulazak u „Klub 60“ bude baš zapamćen.

Dekoracija holivudska, bleštavilo na sve strane, nasmejana i razdragana lica, vriska i graja dece, ića i pića na pretek… torte kao u najboljim svetskim hotelima, kao u bajci.

Kuvari su, osim domaćih, bili angažovani iz Italije, Hrvatske, Hercegovine, uz profesionalnog koktel-majstora. Vatromet na kraju, kada je slavljenik iz nekoliko pokušaja, oduvao svećice koje su simbolizovale njegove večito „mlade godine“, usledio je vatromet, nikada pre viđen u tom kraju…

Specijalno za ovu priliku, orkestar Dragana Struje, uz pevače Jovana Perišića, Srećka Krečara, Lejle Leki iz Tuzle, nekoliko mladih učesnika Zvezde Granda, njih, rekosmo na početku, preko 20!

Jovan Perišić

A on, Milenko Stevanović, Krajina, kako ga mi iz Australije zovemo, jednostavan i prirodan, nasmejan i srdačan. Za svakoga ima vremena, da popriča, grli i ljubi, da se slika, da izjavu za medije… prosto, čovek iz komšiluka, iako se njegov konto meri u milionima evrića što bi rekao Šoić.

Sve se ovo može videti na par fotografija i video klipova u prilogu koje smo skinuli sa Steco Media, ali cela ova priča ne bi imala smisla, ako ne bismo sa gazda Milenkom uradili intervju, ekskluzivu, za naš Portal koji on redovno čita. Dobili smo obećanje da će se i to uskoro desiti, čim se srede fotogradije i Milenko nađe vremena da odgovori na pitanja.

Ovaj vredni čovek, koga u Bijeljini i okolini, jednostavno zovu GAZDA, nije na vrh stigao srećom, nego vrednim i upornim radom sa svojih deset prstiju. Nije od nikoga ništa nasledio ili dobio na poklon, ako se uzme u obzir da se kroz život probijao od svoje sedme godine života. Na tom putu koji će ga voditi svetom, odvesti do Iraka, pa onda Australije, iz koje će, bogat iskustvom i znanjem, potkovano disciplinom, u svom rodnom kraju, započeti stvaranje poslovne imperije. Ona se, razumljivo, neće moći ograničiti samo na lokalu, nego će se strpljivo, striktno poštujući i prateći zakone ekonomije, proširiti na čitav svet.

Bilo je na tom poslovnom putu i padova, ali se Milenko, poput Feniksa, uvek dizao i postajao jači i otporniji. Prkosio je svim nedaćama i po pravilu, uvak izlazio kao pobednik. Što reče jedan moj kolega, čovek jednostavno ima čuku za biznis, ja bih dodao i urođenu inteligenciju i smisao. Sve drugo je nadogradnja i večiti rad i samo rad.

Prilog na BN Televiziji o Gazdinom rođendanu

Uz ovaj prilog donosimo vam deo atmosfere koja je vladala na proslavi Gazdinog 60. rođendana, uz iskrene čestitke od redakcije Portala Svet Australia da nam poživi bar još toliko, da svoj plemeniti i humanitarni rad još više obogati uz, naravno, poslovni koji je diplomirao čistom desetkom.

Rade BERAK


1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila