MNOGO MI ZNAČI MEDALJA I PLAKETA ESTRADNIH UMETNIKA SRBIJE JER JE TO PRIZNANJE KOLEGA
Priznata i cenjena pevačica Beba Tošić dobila je 4.12. 2019. god. Estradno-muzičku nagradu Srbije što je velika čast za svakog pevača. Beba je pevačica sjajnog vokala, izuzetne lepote, prefinjena dama iza koje je bogata pevačka karijera. Obišla je više puta Australiju, Ameriku, Evropu, uvek rado viđena, sarađivala je sa velikim umetnicima. Podsećanja radi,snimila je hitove: “Opet Sama”, “Znaš li moje budne noći”, “Suze u vinu”, “Kasno je za našu sreću” itd…
Da krenemo iz početka, Beba nam je sa oduševljejnjem ispričala kako je saznala za Estradnu nagradu:
– Jednoga dana zazvonio je telefonon i nepoznati glas tražio me je. Kada sam se javila nisam ni slutila koliko će mi taj poziv doneti radosti. Rečeno mi je da sam dobila Estradno-muzičku nagradu Srbije. Bila sam zatečena tom lepom vešću, srce mi je zakucalo jače, počela su da mi naviru sećanja… toliko se nakupilo uspomena… dovoljno za ceo roman.
Da li si razmišljala o tome da jednog dana napiśeš roman?
– Iskreno, nisam, ali me je jednom moj kolega pitao zašto to ne uradim. Mnoge poznate ličnosti napisale su knjigu sa bogatim muzičkim životom poput mog, možda jednog dana. (Smeh)
Kako je izgledao tvoj pevački početak?
– U osnovnoj školi počela sam kao solista u horu, kasnije u učiteljskoj školi pevala sam u “Loli”. Ubrzo sam dobila poziv iz “Ateljea 212” jer se spremala rok opera “Isus Hrist Super Star”. Tad sam plovila u drugim muzičkim vodama.
Sa kim si saradjivala u Ateljeju 212?
– Sa mnom u grupi je bio Bora Đorđević, Zlatko Manojlović, itd. Učestvovala sam u mnogim muzičkim predstavama.
Da li si imala prilike da u Ateljeu upoznaš glumačke velikane?
– Naravno, upoznala sam Dragana Nikolića, Milenu Dravić, Batu Stojkovića, Đuzu, Čkalju itd.
Kako je rok i pop pevačica prešla u narodnjake?
– Zahvaljujući Miri Vasiljević koja me je pozvala u Đerdan, počela sam da pevam narodnu muziku. Mira je uvek imala pravu procenu, znala je tačno koliko koja devojka može da napreduje i šta joj leži. Imala je izuzetan muzički i pedagoški prilaz, znanje, smirenost, upornost i majčinsku ljubav prema svakoj od nas. Bilo mi je mnogo lepo u Đerdanu. Iznedrio je vrhunske pevačice: Snežanu Đuriśić, Gocu Stoičević, Slavicu Momaković, Izvorinku Milošević, i mnoge druge…
Kojim putem si krenula posle Đerdana?
– Sa pozivom 78. godine da učestvujem na “Hit Paradi “koju je organizovala PGP produkcija, počeli su da se redjaju moji  veći muzički usponi,pozivi sa svih strana za posao. Sa orkestom “Daniluška” prvi put sam otišla u Australiju u organizaciji Matice iseljenika. U sećanju su mi ostali predivni koncerti, puni emocija sa našim ljudima iz Perta, Melburna, Sidneja itd.
Pamtim dane kada sam bila gost programa Tomi Zdravkoviću, sa Erom Ojdanićem sam imala u Benkovcu u jednom danu 5 koncerata.
Srećna sam sto sam pevala sa Safetom Isovićem, Nadom Mamulom, Lepom Lukić, Miroslavom Ilićem, Tozovcem itd…

(Klikni na sliku da uvećaš)

Tvoj veliki hit “Opet sama” napravio je veliki pomak u tvojoj diskografskoj karijeri. Ko su bili saradnici?
– Za pesmu “Opet sama” muziku je uradio Dača Danilović, tekst je napisao Sveta Vuković, aranžman je radio Dragan Aleksandrić. Usledile su posle pesme: Znaš li moje budne noći, Suze u vinu, Kasno je za našu sreću, itd.
Sa kim u zadnje vreme sarađuješ?
– Pevačka sudbina je da idu tamo gde ih pozivaju, naravno uvek sam znala da izaberem šta mi odgovara. Rado bih spomenula saradnju sa koleginicom Jasminom Milanović ćerkom Mire Vasiljević, radile smo više poslova zajedno. Zovu me naravno moje kolege i koleginice.
Bebo, hvala na razgovoru, šta bi za kraj poručila našim čitaocima?
– Čitaocima portala “Svet Australia” bih poručila da budu srećni i zdravi i uvek u ljubavi bogati. Puno pozdrava svima! Redakciji “Svet Australia” veliki pozdav i veliko hvala!
Slavica MOMAKOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila