Popularni estradno-bračni par Tatjana Lazarevska i Novica Vasilevski, od kada je pre pet godina, bacio sidro u Melburnu, strpljivo je gradio svoje mesto pod suncem i nastojao da sebi i sinovima Petru i Stefanu, obezbedi krov nad glavom. Kada su u tome i uspeli, odlučili smo se da ih namerno posetimo usred nedelje.

Kuća u koju su se nedevno uselili, smeštena je u tihoj četvrti naselja Mill Park. Pri samom ulasku, čujemo brujanje bušilica i lupanje čekića. Novica i njihov kućni prijatelj Bratislav Braco Anđelković, postavljaju pod na verandi iza kuće. U tome im svesrdno pomaže Bracina supruga Irena koja je u momentu našeg dolaska uspavljivala ćerkicu.

Na vratima nas dočekuje domaćica Tatjana lično. Liči ko profesorica iz filma. Opuštena je, bez šminke, sa naočarima, u nekoj vojničkoj kombinaciji haljine koja značajno ističe ženske atribute. Rečju, lepa je. Iz kuhinje se pojavljuje njena mama Snežana koja se trenutno nalazi na odmoru kod njih. Sa frizurom Zorice Brunclik i neodoljivim vranjanskim šarmom, i ona se raduje susretu.

Snežana je i neka vrsta vodiča, objašnjava nam kako je sve teklo pri kupovini kuće koja je lepa, moderna i ogromna, a imanje na kojem se nalazi komotno za još tri-četiri kuće. Ne krije radost što će joj ćerka, zet i unuci konačno reći: svoja kućica, svoja slobodica!

Ubrzo pristiže i bračni par Ristevski, poznati doktor Jim i njegova supruga Nada koju iz milošte zovemo „doktorica“. Posle njih, dolaze i dugogodišnji prijatelji Nataša i George Stamenkov. I, fešta je počela. Bogato meze, sa mnogo kućnih specijaliteta i vrednih ruku Snežane i Tatjane, uz domaću šljivovicu. Sa velikog ekrana dopiru zvuci narodnih kola i to prosto tera da se zaigra. A, uz igru ide i pesma…

Tatjana, dobra domaćica, prosto leti oko gostiju i prijatelja, vodeći računa da sve bude kako valja. Toj igračko-pevačkoj atmosferi, pridružuju se i „majstori“. Sledi velika torta na čijem vrhu stoji 45. Tajči, kako Tatjanu iz milošte zovemo, ne krije godine. A i što bi, kaže, jer ono što je prošlo, ne vraća se. Na TV kao po naredbi upravo ona i njena pesma „Srećan rođendan“ (Srekjen rodenden)!

  • Happy birthday to you, čuje se iz svih grla. Sledi poljubac od bračnog saputnika i druga i vesdelje dostiže kulminaciju. Niko ne misli da je sutradan radni dan.

Tamu koja je odavno prekrila naselje, razbijaju ulične svetiljke. Prijatelji se razilaze. Ispraćeni istom ljubaznošću kojom su i dočekani.

Srećno uselenje Vasilevsi! A Tatjani da tih 45 ponovi bar još dva puta, a za posle ćemo videti.

Više fotografija na Facebook strani autora.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila