Najstariji srpski klub u Viktoriji “Fitzroy Srbija”, u nedelju je obeležio svoju slavu zaštitnicu – Svetog Iliju Gromovnika. Službu je održao paroh hrama Svetog Save u Greensborough, o. Vladislav Šipovac. Posle službe je osvećeno žito i slavski kolač koji je domaćin slave Branko Stojanović, nekadašnji golaman i istaknuti i dugogodišnji član kluba, predao domaćinu za dogodine – takođe nekadašnjem fudbaleru Radošu Krasiću.

Psle službe, prešlo se u malu salu koja je bukvalno biola ispunjena do poslednjeg mesta. Štaviše, morali su da se instaliraju dodatni stolovi i stolice. Uz katering poslugu koja je ponudila bogat asortiman jela, domaćin je gostima na raspolaganje stavio razna alkoholna i bezalkoholna pića.

Očenaš i blagoslov slavskog ručka je održao pomenuti sveštenik o. Vladislav, nakon čega se prisutnima obratio i domaćin g. Stojanović.  Dugogodiđnji član kluba “Fitzroy Srbija” Mićo Kozomara je govorio o nastanku kluba i njegovom razvoju do danas kojom prilikom je spomenuo istaknute ljude koji su nesebično radili na očuvanju istog.

Vidno raspoloženje se moglo videte i na licima dvojice predsednika kluba Milana Ilića i Dragana Rakića koji i sami ulažu mnogo napora i slobodnog vremena da bi isti postojao i okupljao mlade naraštaje.

(Kliknite na sliku da uveličate)

Za raspoloženje gostiju pobrinuli su se vrsni muzičari Miroslav i Aleksandar Bogdanović a za pevanje je bio zadužen vrsni pevač Neven Novaković. Nešto mlađi gosti, naročito pripadnice lepšeg pola čija deca igraju za “Srbiju” pokazali su veštinu u igranju.

Sve u svemu bila je to lepo organizovana i realizovana slava koju od srca čestitamo domaćinu i želimo da slavi još mnogo, mnogo godina.

Rade Berak


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila