Konačno, 2018. je otišla na počinak, a Nova 2019. je ugledala svetlost dana. Kao i svugde u svetu, i na petom kontinetu, ali nešto ranije, zbog vremenske razlike, najluđa noć je spektakularno proslavljena. Vatromet u Sidneju na Harbour Bridge je odavno poznatu svetu, ali ni onaj u Melburnu nije bio ništa manje spektakularan. I naši zemljaci su, po tradiciji, bili deo ove bogate tradicije. Po klubovima, restoranima, privatnim kućnim zabavama, svi su se veselili na svoj način.

U najvećem srpskom centru u Australiji, sidnejskom Bonnyrigg Sports Club-u, nastupila je legendarna Vera Matović i takođe popularni Milomir Miljanić, a da bi glamur bio na visini, pratio ih je takođe legendarni muzičar Raško Razvigor Spasojević, koji je za najluđu noć imao pojačanje u liku prof. Dragana Vujadinovića velemajstora na harmonici.

Sala Srpske narodne odbrane, bila je prepuna. Prisutne je zabavljala popularna pevačica iz Srbije Radmila Misić, a u Hoxton Parku, u SKK „Sveti Sava“, nastupio je Ljubiša Vasiljević sa gošćom Sonjom Dinamit.

Melburn je takođe bilo na visini zadatka na dočeku. Glavna atrakcija je bila u Srpskom sportskom centru Keysborough gde je pevao legendarni Mitar Mirić uz pratnju muzičke legende Siniše Džavića. Njegovi gosti su bili Snežana i Goran Hubana muzički duo iz Perta. Primetno je bilo i prisustvo Mitrovih kolega na nastupu, pre svega Baje Roganovića, po mnogima, našeg najboljeg pevača u Australiji kojeg dugo nije bilo na sceni i Branislava Ristića.

Srpski kulturni klub „Nikola Tesla“ u Dovetonu, imao je svoje zvezdane trenutke pune veselja, radosti i lepih i doteranih žena. Goste je bend Tref do kasno posle ponoći.

U Omladinskom klubu „Branko Radičević“ u Geelongu je uz nastup benda Miroslava Bogdanovića bilo izuzetno lepo i veselo.

Recepcija „Belaggio“ u Eppingu, bila je pretesna uz nastup kultne makedonske grupe „Medena“ i gošće pevačice Vere Trajkoske.

Na čuvenom ”Gold Coast”, u organizaciji ”BALKAN NIGHT”, priređen je fantastičan doček. Bilo je veoma lepo i veselo veče. Gosti su bili sa svih prostora bivše Jugoslavije, od Mekedonije, pa sve do Slovenije, a za muziku su bili zaduženi Irena Petrova Jeftić, Boge Stojanovski (koji je učestvovao u emisiji “Nikad nije kasno”) i Petar Milićević koji je momentalno na turneju u Australiji.

RADE BERAK 

FOTO GALERIJA:

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila