Nova godina kuca na vratima! Tako kaže čuveni hit „Nervoznog poštara“. I, stvarno, ostalo je još svega par dana, kada ćemo sada već ostareloj, staroj 2018. reći pa-pa i novoj, 2019. poželeti dobrodošlicu. Pošto je ovo sajt, pre svega, namenjen umetnicima, pogotovo onima iz muzičkog sveta, želja nam je da vam predstavimo šta to oni žele u Novoj 2019.

Da bi sama priča imala zemaljski karakter, odlučili smo da (pri)upitamo pevače i muzičare na tri kontinenta – Australija, Evropa i Severna Amerika. U ovom, na prvi pogled lakom, ali u stvarnosti, izuzetno teškom poduhvatu, učestvovala je cela redakcija, pri čemu posebnu zahvalnost dugujemo Biljani Krnčeskoj i Slavici Momaković, urednicama za Makedoniju i Severnu Ameriku koje su se baš svojski portudile. Slavica je, osim toga, uključila i veliki broj svojih kolega iz zavičaja.

Mnogima smo poslali poruke, među njima i takozvanim mega-zvezdama, koje i nisu baš opravdale taj epitet, ali i broj onih koji su nas udostojili odgovora je impresivan i u pitanju su kvalitetni umetnici i ljudi.

Redosled nije bitan, sotrirali smo kako su nam pristizale poruke, tako da nema ljutnje. Mnogo je važnije šta su nam naši umetnici poželeli.

Počećemo od baze, to jest, Australije, gde se Nova godina razlikuje od severne hemisfere. Razlog je to što je na petom kontinetu sada doba najtoplijeg leta, a na suprotnoj strani zima. Negde ciča, negde umerena, ali… što reče pesnik „zima, zima e pa šta“!

AUSTRALIJA:

GORAN ZARIĆ, pevač i muzičar iz Sidneja

– U novoj 2019. poželeo bih svim svojim koleginicama i kolegama isto ono što želim i svojim najdražima kao i samom sebi. Pod broj jedan dobro zdravlje i vedar duh, želim im da nastave još uspešnije da uveseljavaju naš narod na ovom dalekom kontinentu, da ih služe glasne žice i instrumenti jer muzika je bila i biće ta neraskidiva spona našeg naroda u Australiji sa otadžbinom i našim korenima. Svima puno sreće u novoj 2019. godini! Živeli!”

SAVO RADOVIĆ, pevač iz Sidneja

–       Kao što svi na ovoj zemaljskoj kugli imaju određene želje povodom Nove godine, tako imam i ja. Prvenstveno da pozelim dobro zdravlje i sreću svim prijateljima, familiji, naravno i meni. Uz dodatne želje da u Novoj godini bude i novih pesama. O ličnim željama mogao bih napisati mnogo toga. Planiram nešto i po pitanju nove ljubavi koja bi trebala biti krunisana.

Prof. DRAGAN VUKADINOVIĆ, muzičar iz Sidneja

–       Želim svim dobrim ljudima srećnu i uspešnu 2019. godinu!

Prof. SANJA DRLJAČA, dirigent iz Melburna

–       Svim ljudima ovog sveta, koje poznajem i koje ne poznajem, svim svojim prijateljima, poznanicima… želim zdravlja, sreće, ljubavi i puno para da mogu da uživaju tokom cele 2019. godine! Srećna Nova godina!

GORAN SABLIĆ VERSACE, muzičar iz Melburna

–       Brate, želim svima širom sveta, familiji, kolegama, koleginicama i prijateljima sve što želim sebi i svojima. Da Bog podari i njima na isti način. Želim svima mir i slogu u celom svetu! Neka je svima srećna i berićetna 2019.

 

MILAN GLIGORIĆ, pevač

Želeo bih svima na prvom mestu zdravlje i sreću. Takoće bih poželeo svima mnogo ljubavi, uspeha, sloge i međusobnog poštovanja. Neka svako bude zadovoljan sobom i neka čuva svoju porodicu i prijatelje. Kolegama bih poželeo mnogo uspešnih svirki i što više međusobne saradnje. Učinite naš narod veselim i srećnim.

 

BRANO RISTIĆ, pevač iz Melburna

–       Svim koleginicama, kolegama, muzičarima i svima drugima, od srca želim prvenstveno zdravlje, za ostalo se lako snađemo. Da, kao i do sada, krene nekim normalnim pozitivnim tokom, prvenstveno više kolegijalno druenje zavisno od obaveza, jer svako ih od nas ima – neko manje neko više. Lepo bi bilo bar 1-2 puta godišnje da se organizujemo, da se vidimo, poričamo i proveselimo za našu dušu na naš, muzički način. Veliki pozdrav za sve muzičare u Australiji i celom svetu. Srećnu Novu godinu i još narednih mnogo srećnih želim!

RUBIN PETRESKI, pevač i muzičar, frontmen grupe „Medena“

–       Svim kolegama, prijateljima, porodici i široj familiji, želim puno zdravlja, sreće i uspeha na svim poljima u Novoj 2019. Kolegama, posebno, da im bude muzikalnija od ove. Volite se ljudi, poštujte jer, život je kratak…

VESNA SUŠA KOBRA, pevačica i poslovna žena

–       Ja svojim kolegama i koleginicama želim u 2019. puno sreće, uspjeha u poslu i divna druženja i saradnju. Želim im i mnogo para naravno. Isto bih to poželjela i vašim čitaocima, ništa manje od toga, ma gdje god da se nalaze. Mojoj familiji, prvenstveno mojim kćerkama Aleksandri i Nataly, želim da im sve staze u životu budu posute sa cvijećem i da im se u 2019. ostvare sve divne želje, ako se neke nisu ostvarile u prethodnim godinama. Mojoj majci želim ozdravljenje i drug život, a također, tebi Rade i tvojoj familiji želim sve najbolje od srca! Naravno i svim članovima redakcije koji rade divan posao. Na kraju, sebi želim ništa više a ni manje od onoga što sam svima vama poželjela i uspješne nastupe tokom serijala “Nikad nije kasno”.

 

STOJAN LOVRIĆ, pevač iz Sidneja

–       Pre svega, želim svim mojim kolegama, kako u Australiji, tako i u svetu, srećnu i uspešnu Novu godinu 2019. Šta bih poželeo? Da se kolege međusobno više cene i poštuju. Da nema ljubomore među nama i da sve bude kao nekada pre jer uvek čujem ono da nam je pre bilo mnogo bolje. Živeli! Legenda si Rade, živ mi bio prijatelju moj.

 

MIROLJUB NIKOLIĆ, pevač i muzičar iz Melburna

–       Ja PO STAROM, ŽELIM VAM SVE, DA IMATE DOBRE AKORDE – ŽIVOT NEKA SVIRA MOCARTOV ZANOS I NEKA VAS NE IZNERVIRA PUNJENA “GUZA” I SARMA NA USTIMA I AKO VAS ZAGLUŠI DREKA SA BLISTAVIH PODIJUMA BEOGRADSKIH velikana NIKAD NE ZABORAVITE GDE POČIVA PRAVA MUZIKA! Zato: neka VAM NOVA 2019. DONESE MALO PROMAJE SA PLANINA I DOLINA! Milujte instrumente kao svoje dete! Popijte sve “FALŠ” MISLI I NE ZABORAVITE ODAKLE VETROVI DUVAJU. NIJE SRBIJA BG! Pozdravite mi STARU GARDU! VAMA VERUJEM! Još jednom: SREĆNO MOJI MUZICARI! Živeli! MI MI Melbourne – iz NIŠ!

 

NENAD STOJMENOV i “MEDENA BEND” Melburn

–       Medena band Melbourne, na site slušateli i obožavateli na dobrata muzika im posakuva prijatni novogodišni i božikni praznici.
Kako što znaeme 2018-ta godina ni pomina so mnogu angažmani kako ovde vo Melburn taka i niz cela Avstralija kaj našite iselenici, najčesto svadbi, krštevki, i drugi vidovi na zabavi.
Za novata 2019-ta god na site im posakuvame mnogu zdravje sreka ljubov i beriket. I ušte počesto da se gledame na ubavite i topli makedonski veselbi, pozdrav ve saka Medena band

SRBIJA, SAD, KANADA

SNEŽANA SNEKI BABIĆ, zvezda estrade iz Beograda

–       Svim ljudima, dobrog i velikog srca, mnogo zdravlja, sreće i uspeha u Novoj 2019. Ljubi vas i voli vaša Sneki.

DUŠICA GRABOVIĆ, pevačica iz Sidneja, trenutno u Beogradu

–       Svim čitaocima Svet Australia želim sibirsko zdravlje, francusku ljubav, jevrejsko bogatstvo i cigansku bezbrižnost! A sve ostalo imaju kod Kineza… Novu godinu pevam sa Mega Herc bendom na Dedinju u “Caesar Restaurant & Bar”. Spreman se za američku i australijsku turneju pa onda na proleće ću biti gost od Cece na koncertu u Meksiku.

DRAGAN KOJIĆ KEBA, pevač iz Beograda

–       Samo jak i slobodan duh da svi imaju u Novoj 2019. godini.

MIRSADA BEĆIREVIĆ, pevačica iz Novog Sada

–       Pa želim, prije svega, svima zdravlje, sreću, mir… A što se tiče estrade… da se napravi reda na estradi, koja je krenula nizbrdo… svako se bavi tim poslom, prave vrijednosti, prava narodna pjesma, su se zamijenije šundom, i plagijatima u izvođenju osoba kojima nije mjesto na estradi. Razne prostitutke, igračice, zečice, rijaliti igrači… izašli su u prvi plan i preplavili medije. To nije estrada, nekada cijenjena i poštovana. Talentovani umjetnici imaju sve manje prostora u medijimi kao i posla, tako da se dobro trebamo zabrinuti kuda ovo sve vodi, s obzirom da se rijetko prava naša narodna pjesma može čuti na radiju; gotovo da i ne postoje stanice koje puštaju istu. Ko je odgovoran za to?

LELO NIKA, maestro harmonike, Švedska

–       U Novoj godini želim svetlost dobrote da bude jača i dominantnija!

ŽARKO TIMOTIJEVIĆ,  direktor muzičke kuće Sezam, Beograd

–       U Novoj 2019. godini želim za sebe kao i za druge ljude mnogo zdravlja i radosti! Kako još nismo bili u Australiji (iako smo muzički prisutni), želeo bih jednu lepu australijsku turneju. Svim Sezamovcima širom sveta želim da uživaju u našoj muzici i budu uz nas! Mi ćemo im srca ispuniti radošću i pozitivnom energijom.

RADE JOROVIĆ, legendarni pevač, Beograd

–       Pregrst lepih želja sa dobrim zdravljem želim svim čitaocima vašeg Portala. Sve najbolje za stare i mlade, voli vas vaš Rade Jorović!

DRAGAN KRSTIĆ CRNI, Beograd

–       Sebi bih poželeo dobro zdravlje i kondiciju. Nove pesme u 2019. god. Voleo bih da obiđem ponovo svoju publiku u Australiji jer znam da me tamo mnogi vole!

STANIŠA NEDELJKOVIĆ BAĐI, Beograd

–       U 2019. svim ljudima sveta želim da budu srećni, da žive u miru i ljubavi! Mojoj vernoj publici, da očekuju moj novi CD, svojoj muzičkoj kući Sezam mnogo dobrih i novih izdanja. Mnogo sreće i zdravlja i mnogo više zajedničkog vremena!

SLAĐANA RISTIĆ, popularna pevačica, Las Vegas

–       Srećnu Novu godinu želim da dočekate u zdravlju i veselju. Sve što je loše i što nemir stvara, neka odnese godina stara, a sve sto je dobro što se srećom zove da vas prati od godine nove! Srećna vam Nova godina!

DESA VUKOVIĆ-ŽIVANOVIĆ, popularna pevacica, Toronto

–       U Novoj godini bih poželela, da je zdravlja i ljubavi, da nam deca imaju miran san! Volite se ljudi!

GOCA LAZAREVIĆ, čuvena pevacica iz Beograda

–       Sebi – da moji najdraži i ja budemo živi i zdravi, da mi deca budu dobro i da se što više od srca smejem! Svima – da malo primete ljude oko sebe, nasmešite im se i kažite koju toplu reč. Ne može da škodi a može da koristi!

BILJANA JEFTIĆ i ACA ILIĆ, popularni muzičko-bračni par iz Beograda

–       Mi želimo svim ljudima mir, jer kad ima mira ima i svega ostalog. Na ličnom planu neka naredna godina bude ista kao i ova na izmaku i bićemo zadovoljni!

NELA BIJANIĆ, popularna pevacica iz Beograda

–       Ja sam osoba koja je puna ljubavi, dosta dajem i dosta očekujem. Želim svima pa i sebi, sem zdravlja da nas ljubav ispunjava i čini srećnima!

MALA CANA I BORA DRLJAČA UZ NJIHOV HIT  “NAGAZNA MINA”, POŽELELI SU U NOVOJ GODINI

MALA CANA

–       Ova 2018. godina bila mi je srećna i uspešna! Želim svim ljudima sveta da nose osmeh na licu od zadovoljstva a brige i tugu neka šalju tamo gde ih neće niko naći. Takođe želim svima puno zdravlja i sreće! Voli vas vaša mala Cana, Nagazna Mina!

BORA DRLJAČA, pevač

–       Sve što mi je bilo lepo u 2018. srušilo se pred kraj godine, gubitkom moje drage supruge Rade! Nikome tako nešto ne bih poželeo. Zato vam svima šaljem gomilu pozdrava i lepih želja da budete sa vašim najbližima, zdravi i veseli svakoga dana i svake noći.

ANDRIJA BAJIĆ, živa legenda

–       U Novoj 2019. Godini, poželeo bih da uopšte ne slavim rođendan da mi se ne računa u životni zbir jer, ove što sada imam, verujte, mnogo mi je. Šalim se, naravno! Želim da ovi bandoglavi muškarci ne vode računa kako će da se biju i ratuju već da se vole sa svojim ženama i rađaju decu. Deca su najveće blago na svetu. Srećna vam Nova 2019. godina. Volite se i poštujte! Voli vas vaš Andija Bajić.

 

NOVICA NIKOLIĆ PATALO, čuveni harmonikaš – Beograd

–       Želim svim kolegama i ljudima širom sveta puno zdravlja sreće i uspeha! Slušajte i negujute pravu dobru muziku, družite se što više!

 

IZVORINKA MILOŠEVIC, sjajna pevačica iz Beograda

–       U Novoj 2019. godini želim da sreća u svačijoj kući stanuje zauvek i da svetlost nikada ne napusti ničiji dom. Od srca želi vaša Izvorinka Milosević.

 

KRISTINA BELLA, estradna umetnica iz Njujorka

–       U Novoj godini želela bih da uradim nove pesme i da imam dosta prilike da pevam ljudima koji me obožavaju. Da se narod raduje mom glasu i pesmama i da budu ponosni na mene.

 

ALEN SLAVICA, legendarni kantautor iz Los Anđelesa

–       Svim vašim čitaocima, želim sve najbolje u Novoj 2019. Prvenstveno zdravlja. Da ste mi zdravi i veseli. Kolegama- dobre pjesme. Prijateljima – zdravlja i veselja. Familiji – zdravlja i veselja. Čitaocima – također. Kolegama – zdravlja i dobre glazbe. Svako dobro i tebi uredniče!

 

SLAVICA MOMAKOVIĆ-MILJANOVIĆ, estradna umetnica – Čikago

–       Poželela bih u Novoj godini, na celoj planeti da zavlada mir. Da se ljudi više vole i poštuju, da se raduju i čuvaju svoje najmilije. Sebi, da moja porodica i moji svi najdraži budu srećni, zdravi i uspešni i ja sa njima. Srecna Nova godina 2019. Voli vas vasa Slavica Momaković Miljanović!

 

SNEŽANA SNEKI BABIĆ, čuvena Sneki iz Beograda

–       Svi ljudima dobrog i velikog srca mnogo zdravlja, sreće i uspeha u Novoj 2019. godini. Ljubi vas i voli vaša Sneki! Drago mi je Rade da si dobro i čestitam na pokretanju novog posla. Javi se kada budeš u Srbiji. Hvala ti i veliki pozdrav!

MILADIN VUKOVIĆ MILOČAJAC, estradni umetnik – Švedska

–       Svim rođacima, prijateljima, kolegama i poslovnim prijateljima, želim sve najlepše u Novoj 2019. godini. Tebi Rade želim dobro zdravlje i uspeh u profesiji. Takođe mnogo pozdravljam mnogobrojne prijatelje i poznanike širom Australije.

MAKEDONIJA:

MARJAN KOCEV, pejač

–       Ovaa 2018-ta veke e na prag i završi dobro kako na profesionalen taka i na privaten plan. Bi izdvoil toa što stanav tatko po vtor pat! Se rodi Danilo na 22. oktomvri. Vo novata 2019. si posakuvam sebe, na moite najbliski i na site rodnini i prijateli prvo: zdravje, sloga, mir, beriket, sloga i uspeh na sekoe pole! Za novogodišnata nok na moe zadovolstvo ke nastapuvam vo Perth, na pokana na Mak društvo “Ilinden”- Balkata pridružuvan od orkestarot Mlada Generacija.

 

KATE I GRUPA SONATA

–       Ovaa godina kako i izminatite, grupata Sonata rabotno ke ja dočeka Novata 2019. godina vo hotelot Romantik vo Veles, a želbite za slednata godina ni se standardni, si posakuvame samo dobro zdravje i uspešna god kako što beše i izminatata…

 

KATERINA RISTOVA, pejačka

–       Najprvo za godinata što sledi pred nas, si posakuvam da sum zdrava, živa, srekna. Mnogu planovi imam zacrtano za 2019, što na privaten plan, taka i na profesionalen, mnogu novi pesni, za mojata publika, gostuvanja. Ama sekogaš velam so Gospod napred ke bide se, samo trpenie! Godinata što e pred nas, da mi bide kako 2018. što mi beše, ne baram poveke, srekna bi bila so toa! Site luge koi mi se bitni vo životot, soprugot, roditelite, sestra mi, zet mi, na soprugot familijata da mi se zdravi i živi, od toa nema ništo povredno. I posakuvam da gledam što poveke nasmeani i srekni lica, ama iskreno srekni! A za dočekot seušte ne znam kade ke bideme, da li vo Makedonija da li nadvor od nea, zavisi od društvoto, kako ke se dogovorat! Bitno mi e so kogo sum, ne mi e bitno kade!

 

GORAN ALAČKI (muzicar. kompozitor, maestro na harmonika)

–       Samo da sme živi i zdravi… Samo taka možeme da gi realizirame site želbi i planovi… Novata ke ja dočekame so naši dobri prijateli i drugari na Zlatibor i vo Šabac.

 

SILVANA KRSTOVSKA, pejačka

–       Kako i sekoja izminata godina, taka i ovaa, kolku i da zvuči kliše, jas vo Novata godina što doaga so celoto srce pred i se posakuvam moite najbliski da se zdravi i živi, a sekako i jas so niv, i site srekni momenti vo godinata koja sledi da gi spodeluvame zaedno veseli i sploteni bidejki navistina na svetov nema ništo povredno od zdravjeto i nasmevkata na sakanite luge. Isto taka vo Novata 2019. godina se gledam kako diplomirana i vrabotena profesorka po makedonski jazik i iskreno se nadevam deka Dedo Mraz ke mi ja ispolni taa želba bidejki i on samiot znae kolku ljubov i trud imam vloženo izminatite godini, a posebno ovaa što veke izminuva. Dedo Mraz znam deka obožavaš da go čitaš ultrapopularniot portal Svet-Australia i deka ke gi pročitaš moite želbi (se nadevam ne baram premnogu) i ke gi ispolniš (hahaha)! Koga sme kaj prašanjeto za dočekot i ovaa godina ke ja dočekam rabotno. Za dočekot na Novata 2019. g. angažirana sum da peam vo preubaviot hotel “San Niko” vo Probištip. Na site koi ke dojdat, im vetuvam prekrasna novogodišna zabava i nok vredna za pametenje. Sega mi preostanuva na vašite ceneti čitateli da im posakam preubav pomin za novogodišnata nok i vo godinata što sledi Bog da gi daruva so zdravje vo izobilie, neizmerna sreka i preku cela godina nivnite lica nasmevka da gi krasi! SREKNA NOVA 2019 GODINA! Na mojata omilena novinarka Biljana i blagodaram za ova blic-intervju i vo Novata godina i posakuvam da e ušte pouspešna, sekogaš srekna i zdrava i kako i na mene, Dedo Mraz da i gi ispolni site nejzini želbi!

MIRČE CUKOV I GRUPA INTERVALI

–       Samo zdravje i nafaka od Gospod. Novata 2019. ke ja dočekame vo FLAMINGO kasino rabotno kade ke gi zabavuvame gostite cela večer…

 

SUZANA GAVAZOVA, pejačka

–       Novata 2019. godina ke ja dočekam vo Radoviš vo restoran “Leona Lux” kade ke ja dočekam rabotno odnosno ke peam so grupata Medium band. Vo novata godina si posakuvam zdravje pred se familijata da mi bide zmživa i zdrava, si posakuvam isto taka ubavi pesni i spotovi. Što si posakuvam sebe si taka im posakuvam i na site drugi luge mnogu zdravje, sreka, ljubov i beriket.

TONI BIORITAM

–       Novata godina kako i predhodnite tri ke ja dočekam vo  prekrasniot ambient na hotel restoran Premier – centar vo Bitola … Što se odnesuva do želbite posakuvam pred se zdravjeto i srekata  da ne služat, a uspehot da ne druži. Da ja zanemarime politikata koja vo osnova ne me interesira no sakam konečno ova ludilo koe traee poveke od 25 godini vo našata država da završi i site poveke da obrnime vnimanie na životot i site radosti što toj so sebe gi nosi kako što e umetnosta, kulturata i posebno muzikata koja gi usrekuva lugeto. Posakuvam lugeto poveke da gi cenat muzičarite i site drugi profesii koi nešto sozdavaat i usrekuvaat za razlika od niv koi rušat i razdeluvaat… Srekna Nova godina narode…

 

RUSA ANDOVA, pejačka

–       Novata godina ke ja dočekam rabotno na 31. i 1. vo Prizren, a vo novata godina pred se si posakuvam zdravje na mene i na mojte najbliski i uspeh na rabotno pole.

 

GOCE PEJAK KOSTOSKI, muzičar i kompozitor

–       Vo Novata 2019 god posakuvam prvo zdravje i sreka da ne sledi i se najdobro. A Novata godina ke ja dočekam rabotno angažiran sum vo ekskluzivniot restoran “La Casa Grande” vo Prilep. Srekna Nova Godina na site.

 

IVONA JOVANOVIĆ, pejačka na zabavna muzika – Grandova zvezda

–       Novata godina ke ja dočekam vo mojata omilena drzava Avstrija, potočno vo Viena. A vo 2019. godina si posakuvam da bidam istrajna i da se pobedam samata sebe si so toa sto ke oslabam.

 

SUZANA SPASOVSKA, Suze – Nacionale

–       Bidejki i ovaa godina kako i izminatite beše mnogu naporna, Novata godina ke ja dočekam vo pospokojna atmosvera na planina, pokraj kamin, gledajki go snegot kako se naplastuva. Pokraj mene dragi luge, prijatna muzika i nekoja čaška ubava domašna makedonska rakiička so meze. Najgolemata želba mi e da se vrati nasmevkata na mojot narod i podobar život vo mirna Makedonija, dobro zdravje na moite bliski i mnogu makedonska muzika.

 

STOJNE NIKOLOVA, pejačka

–       Vo Novata godina na site ljuge im posakuvam mnogu od ona što ne se kupuva so pari i mnogu pari za se ostanato… Novata ke ja dočekam rabotno vo Švajcarija…

 

GOCE BOŠKOSKI – COKI, pejač natprevaruvac vo Zvezde Granda

–       Na naše golemo zadovolstvo za Nova godina ke bideme edni od zabavuvačite što ke bidat zadolženi za animiranje na prisutnata publika na centralnata proslava na Gradskiot ploštad vo našiot grad Prilep i vo ovaa prilika upatuvame blagodarnost do opštinskata uprava za pokanata. Voedno upatuvame i pokana do site koi se dvoumat taa večer kade da bidat da ni se pridružat i da go prosledat našiot nastap koj započnuva od 22.30 – 23 30 časot. Na site dobri lugje širum planetata zemja im posakuvame dobro zdravje i mnogu radosti so počit Goce Coki – Fortisimo bend

 

DUŠKO GEORGIEVSKI, pejač

–       Vo novata godina si posakuvam zdrav razum, nešto što vo posledno vreme go nema mnogu na ovie naši prostori, ljubov pomegju lugjeto, srekno semejstvo i mnogu zdravje. Ke ja dočekam kako i sekoja godina rabotno ovoj pat vo restoran “Domestika” vo Skopje. Srekna Nova godina na site Makedonci kade i da se…

ANI MALINKOVA, pejačka

–       Mnogu sreka, zdravje i beriket i site želbi da mi se ispolnat vo novata godina da stanat realnost so pozitivna misla samo ljubov da ima. Najmnogu sakam so ljubov se da mi se ispolni sekoja želba što sum ja zamislila. Novata 2019. ke ja dočekam rabotno vo Hotel Slavija na Popova Šapka tetovsko.

 

LENCE KUKIĆ, pejačka

–       Vo Novata godina što ni doaga želbite se nepromeneti, zdravjeto i srekata da se sekogaš so nas, našite srca od ljubov da ne kurtulat. Ovaa Nova 2019. Lenče, Goran i  grupata Jupiter ke gi zabavuvaat gostite vo Hotel Spa Sirius vo Strumica.

 

GORAN KUKIC, pejač, pobednik “Nikad nije kasno” 2016

–       Vo Novata 2019. godina posakuvam sreka, zdravje, ljubov i  mir, na site luge na planetata. Da prestanat vojnite, progonuvanjata, omrazata i podelbite. Novata ke ja prečekame rabotno so mojata sopruga Lenče i bendot Jupiter vo Hotelot Spa Sirius vo Strumica –  SREKNA NOVA GODINA!

 

GORAN MILOSESKI, muzičar, kompozitor, pejač

–       Vo novata posakuvam mnogu zdravje, mir i da ni se stabilizira našata državička. Za dočekot večerta kako i na prvi i vtori januari ke pejam vo restoran Kej vo Skopje.

 

ANDRIJANA ANDREEVSKA. Pejačka

–       Za godinata što predstoi si posakuvam pred se zdravje, sreka, ljubov i beriket. Za dočekot za Nova godina i na prvi januari ke nastapuvam za prv pat vo Kavadarci  vo “Kino bavča”. Vo ovaa prilika na site im ja čestitam Novata godina i im posakuvam samo radosti.

 

MILICA JOKANOVIĆ KUZMANOVSKA, pejačka

 –  Novata godina ke ja dočekam rabotno kako i sekogas, vo Skopje, vo hotel Kontinental, zaedno so kolegite od bendot “Nota”.

Doagjanjeto na Novata godina i novogodišnite praznici gi doživuvam kako nov početok, vreme za ubavi nešta vo krugot na semejstvoto, vreme za dobri dela, sreka i ljubov. Za sebe lično posakuvam uspešna godina koja ke pomine vo mir i zdravje.

 

OGNEN NEDELKOVSKI, tekstopisec i dramaturg

–       Posakuvam Novata 2019. godina da donese zdravje za mene i za moeto semejstvo. Posakuvam sin mi Filip da komponira što poveke pesni ovaa godina, a jas da mu gi pišuvam tekstovite. Posakuvam Sonja da me saka kako i dosega, a jas da gi ispolnuvam site nejzini želbi. Posakuvam ljubov za site, site problemi da se rešavaat so razgovori, makedonskata muzika da se sluša vo site domovi i na site TV i radio stanici, a makedonskata igrana TV produkcija da gi pobedi turskite gluposti i beskonečnite debatni emisii. Novata godina ke ja dočekam so ubavo društvo (Sonja i dvete nejzini sestri, Beti i Ilina, so nivnite posilni polovini: Čede i Marijan) vo moeto rodno i sakano Skopje, vo nekoj ugostitelski objekt (ušte ne znaeme koj?!). So napadna muzika, bogato meni i ograničeno pienje (možam da ispijam edna rakija i dve čaši crveno vino). Se nadevam deka 1. januari nema da me razbudi so glavobolka… A na 1. januari tradicionalno odam kaj moite roditeli, na sarma i na ruska salata.

 

BOBAN CANEVSKI, pejač

–       Vo novata 2019. pred se posakuvam zdravje i srekja za mene i mojata familija, posakuvam uspeh vo proektot so pesnite što go planiram da gi izrabotam se razbira tuka e i učestvo na festivalite. Novata 2019. ke ja dočekam rabotno vo Prilep vo hotel Salida.

 

DALIBOR DAKI – ĐOŠIĆ, pejač

 –  Za dočekot na Novata godina ke gi zabavuvam Velešani po prv pat vo restoran “Internacional”. Jas sum skromen po priroda čovek i zatoa bi posakal samo zdravje sreka i ljubov.

 

TATJANA LAZAREVSKA, estradna umetnica od Melburn

–       Si posakuvam mnogu zdravje i sreka (tie najmnogu i najbrzo se trošat ) na mene i moeto semejstvo, a ovaa Nova godina jas i Novica ke ja dočekame vo Kanada, Toronto.

 

IRENA VELJOVSKA, pejačka

–       Novata godina ke ja dočekam rabotno, znači ke peam. Posakuvam i mene nekoj maž da mi pokloni mikrofon od nad 30000 evra kako Bobo što i polkonil na Lepa Brena. Nekoj taka so takov gest da me zaprosi. Ete, toa se moite želbi.

 

BORCE NAUMOVSKI MINISTEROT, pejač

 –  Mnogu zdravje, ljubov i sreka za mene i za site! Novata godina ke ja dočekam so moite sogragani na gradskiot ploštad vo Bitola

DRAGICA STEVKOVSKA DRAKČE, media personality

– Novata godina ke ja dočekam doma vo krugot na semejstvoto i najmilite. Najmnogu od se sakam dobro zdravje na mene i moite bliski. Mir vo drzavata, a se drugo ke si dojde.

SIMEON ATANASOV – ESMAS BEND

– Vo Novata posakuvam mnogu zdravje, sreka, i beriket a ona što najmnogu posakuvam e da se ispolni zelbata na mojata majka Esma da se otvori muzejot na muzikata.

 

IGOR UZUNOV, pejač

–  Utroto koga na 1. januari ke se razbudam ušte so prviot frlen pogled sakam da vidam nasmeani lica. Takvi da gledam i slednite 365 dena. Da počuvstvuvam pravdina, spokoj i mir vo dušata zatoa što delam eden svet so lugje žedni za život, radost i pravdina! Posakuvam sekoj čas da minuva ko pesna, vtkaen od noti den, nok ko simfonija… Posakuvam za sebe radost, dva pati poveke za sekoj dobronamernik… Da, utroto koga ke se razbudam doma, pokraj moite so koi ke ja ispratime starava 2018. Toa idno utro da bide predvesnikot na edno novo poglavje ispolneto so nasmevki za site, so ljubov i iskrena podadena raka! Srekna da e.

 

TODE ILIOSKI – GRUPA MARIFET

–  Očekuvam da bide podobra od prethodnata. Da imam dobro zdravje i malku poveke sreka i istoto im go posakuvam na moite najmili i na site na ovaa planeta. A za dočekot ke bidam vo ubavoto Kruševo.

 

TANJA JOVANOVSKA TRAJKOVA, pejačka

–   I vo Novata godina ne posakuvam mnogu, sakam samo  zdravje, sreka, beriket i mnogu, mnogu ljubov vo mojot i vo sečij dom. Dočekot na Novata godina kako i sekoja predhodna godina do sega ke go pominam vo rabotna vesela atmosfera, vo restoran Stone Revolution Kumanovo.

 

PERO HRISTOV, pejač

–  Novata 2019  god so Gospod napred ke ja dočekam vo eden ubav grad Rochester vo SAD i toa rabotno so mojot bend od Amerika, so moi kolegi Makedonci vo rabotna atmosvera so nadež deka ke im priredime odlična zabava. Za pravoslavna Nova godina sme vo Crown Point Indijana kade što povtorno ke zapeam pred našincite tamu i taka mi prodolžuvaat gostuvanjata po razni gradovi i državi vo SAD i mora da priznam deka odam so golem elan i kejf tamu za da gi raspeam i razigram Makedoncite vo Amerika.

 

BLAGOJA GRUJOVSKI, estradni šmeker

–  Za nova godina ke bidam nekade na planina so semejstvoto. Vo 2019. imam dosta da si posakam na profesionalen plan. Solistički koncert vo Skopje i ušte nekoj grad vo MKD, a voedno si posakuvam i edna prekuokeanska turneja, vreme e.  Na privaten plan nemam golemi želbi. Neka bide se kako i dosega, dobro zdravje i harmonija.

 

NAUM PETRESKI, mega star estrade

–  Ovoj pat vo ke sum si vo struškata doma so najbliskite. Za 2019. posakuvam da trgnime site napred veke ednaš dosta ne unazadija i osiromašija do sega.

ORCE STEFKOVSKI, pejač i kompozitor

–       Za Nova godina posakuvam koga ke bide glasanjeto za promena na imeto da se otvori zemjata i da go progolta sobranieto, a za site Makedonci da se razbudat od ovoj košmaren son i da se splotat vo začuvuvanje na se što e naše makedonsko od vek i vekovi zošto Makedonija e biblisko ime, a Makedonecot svetost koj so vekovi bil mačenik tuka, se borel, ginel i opstanal i treba da ostani i na idnite naši potomstva MAKEDONIJA VECNA! SREKNA NOVA NA SITE MAKEDONCI kade i da se vo svetot posebno vo Avstralija i im posakuvam dobro zdravje radost i uspeh na site polinja! Voedno na site moi kolegi im posakuvam se najubavo na muzički plan i pomalku ljubomora i ogovaranje, a poveke ubavi novi pesni, nastapi, turnei i beriket cela godina. Bi sakal i licno na tebe Biba da ti posakam ispolnuvanje na site želbi vo ovaa Nova godina i samo radosti. Jas za dočekot ke bidam vo Skopje.

JORDAN MITEV, pejač

–       Jas vo Novata godina si posakuvam sebe i na mojata familija, a i na site koi ke ja pročitaat mojata želba, prvo najmnogu zdravje, vtoro se nadevam deka vo 2019. ke mi se proširi semejstvoto i treto se nadevam ovaa naša mala država ke stane edno po dobro po perspektivno i posrekno opštestvo za živeenje. Imam čuvstvo kako da novata godina našeto opštestvo ja zaobikoluva i go nema toj prazničen duh. Toa mene kako muzičar koj se trudi da širi pozitivna energija počnuva mnogu da mi smeta i kako profesionalec i kako čovek, bidejki nekako kako da se gubat site pozitivni centri za napojuvanje na pozitivna energija so dobar i zdrav duh.

EKIPA ”SVET AUSTRALIA”

FOTO GALERIJA:

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila