U Prvom osnovnom sudu nastavljeno je suđenje Luki Lazukiću za porodično nasilje po tužbi njegove još uvek zakonite supruge Nataše Bekvalac. Međutim, proces je tokom saslušanja prekinut zbog, kako tvrdi sudski veštak Tužilaštva Miloš Jančić, uzavrelih strasti.

Ročištu je prisustvovao samo Luka, pošto Nataša nije morala da dolazi. Po izlasku iz sudnice, kao po običaju, Lazukić nije želeo da govori za medije, ali je zato Jančić detaljno opisao šta se desilo.

“Pretres je prekinut jer su strasti uzavrele! Ja sam saslušavan od strane stručnog savetnika koga je angažovala odbrana, u pokušaju da ospori osnovni nalaz u kome su objektivizirane povrede koje je pretrpela Nataša Bekvalac. Osporava se dokumentacija da se doktori Urgentnog centra nisu potpisali, da sami izveštaji nisu potpuno validni, da su specijalizanti potpisali izveštaj, a ne specijalisti, maltene da su krivotvorili izveštaj, što nije tačno jer je sve urađeno kako treba”, tvrdi Jančić i dodaje da sud zahteva još dokaza.

“Izveštaji nedvosmisleno govore da je bilo povreda. Pokušava se da se to ospori tako što, navodno, lekari nisu u potpunosti validno sačinili izveštaj. S moje strane, taj deo je odbranjen. Sad se insistira na fotodokumentaciji, koja je rađena u privatnoj režiji i koja nije mogla da bude uzeta u obzir, jer imate medicinsku dokumentaciju u predmetu, a fotografije nisu rađene u MUP-u. Odbrana u nedostatku drugih dokaza nameće fotografije, a na sudu je da li će to prihvatiti ili ne. Moj nalaz potvrđuje da je Nataša zadobila povrede šakom i šakom stisnutom u pesnicu. Sudija je napravila pauzu jer smo dugo bili unutra, a i uzavrele su strasti”, zaključio je veštak.

U pauzama je Luka sa svojim timom advokata napuštao sudnicu, a u hodniku je sve vreme bio nervozan i žalio se advokatima.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. februar.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila