Nekada je svirao orgulje u muzičkom bendu, pa je vremenom prešao u vode žurnalistike da bi, na kraju postao nezavisni kandidat na izborima u državi Viktoriji koji će se održati u subotu, 24. novembra.

Nikola Stavreski je prešao dug put od rodnog Ohrida do Melburna, koji je odabrao da mu bude prebivalište do kraja života. Kada je pre tri decenije tom drevnom gradu na istoimenom jezeru rekao samo fizički zbogom, muzika mu je bila samo odskočna daska za kasnije delovanje i život na nekoj drugoj maršruti. Veoma brzo je po dolasku u Melburn, klavijature zamenio mikrofonom, kamerom i olovkom pa je postao neizbežan na mnogim koncertima poznatih estradnih umetnika iz Makedonije i bivše Jugoslavije. Beležio je njihove nastupe foto i video kamerom, s araživao sa mnogim listovima, tv kućama i radio stanicama u Makedoniji a vremenom je postajao i borac za prava Makedonaca u Australiji. Prosto rečeno, postao je veliki Makedonac! To mu, međutim, ne smeta da se pojavčkjuje i na koncertima srpskih i hrvatskih umetnika, kao i sportskih događaja i zabava.

Zbog svojih radikalnih ideja i shvatanja došao je u otvoren sukob sa nekim od vladika i mitropolita Makedonske pravoslavne crkve, koje je otvoreno optuživao za korupciju. Bio je u vezi toga i fizički i verbalno napadan. Međutim, to ga nije pokolebalo nego je nastavio borbu za svoje ideje i stavove.

Pokretanjem veb stranice „Falanga“ postigao je, kako kaže, pravi bum. Po njegovom mišljenju to je jedna od najposećenijih makedonskih stranica u svetu. Uporedo sa tim, Nikola je, nakon što je po drugi put stao na ludi kamen, čime je malo „prikočio“ u svojim aktivnostima i odlučio da se oproba i u oblasti ugostiteljstva. Pokrenuo je sopstveni katering servis „European Grill“ koji vodi sa suprugom Saškom.

Ipak, najveće iznenaženje je bilo onog momenta kada smo na lokalnim bilabordima i plakatama videli Nikolu Stavreskog koji se kao nezavisan kandidat uključio u izbornu trku kojom, kako kaže, želi da pomogne Makedoncima koji žive u Australiji, a pogotovo u severnim delovima grada Melburna. Time ih otvoreno poziva da glasaju za njega, kao i sve ostale nacije i prijatelje. Kad se izbori okončaju, Nikola će odlučiti kojoj će vladajućoj partiji dati preferans.

Nikoli želimo puno uspehaa na izborima kao i sreće u biznisu i novinarsko-muzičkom radu, a svima koji žele više da saznaju o njemu i njegovom radu, preporučujemo da posete njegov sajt www.falanga.com.au ili da ga kontaktiraju puten njegovog Facebook profila.

Srećno!

RADE BERAK

FOTO GALERIJA:


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila