Teodora Marković, devojka koja ima samo dvadeset godina, od ranog detinjstva je pokazivala neosporan talenat i interesovanje za muziku. Zahvaljujući roditeljima koji su pomno pratili njen razvoj i interesovanja, Teodora je sa samo sedam godina  odsvirala i naučila prve taktove na violini sa kojom je odrastala.

Rođena je u Švedskoj u gradu Jonköping, studirala farmaciju, radi i  zarađuje svoj džeparac, pokraj muzike i svih obaveza vezano za obrazovanje i posao, ima veliku strast ka putovanjima i znatiželju da što više upozna svet i kako kaže “obogati svoju ličnost”.

Razlog našeg druženja sa Teodorom je njena prva pesma koja tek što je ugledala svetlost dana, osvojila je srca mnogih koji uživaju u dobroj i kvalitetnoj pesmi. Mnogi, koji su iz sveta muzike, čuli pesmu, kažu da Teodorina pesma “mirise na hit”!

I ako je mlada što se godina tiče, Teodora ima i te kako lepe i interesantne trenutke da nam otkrije kroz ovaj vid druženja i da predstavi sebe kako kaže, kroz jedan od najboljih Portala, čiji je verni pratilac iz mnogo razloga.

Draga Teodora, prvo da ti od srca čestitam na prvoj pesmi koja će se zasigurno izdvojiti i naći među onima koje će publika rado slušati i da ti se zahvalim za lepe reči koje si uputila za Portal “Svet Australia”. I odabrala si nas za premijerno predstavljanje tvoje nove pesme. To je sve tako novo za tebe i  friško, sigurno su se utisci donekle slegli. Da li možeš sa našim pratiocima i tvojim prijateljima podeliti deo iskustva o prvom studiskom snimanje i pesmi koju ćemo čuti premijerno danas i kako se osećaš?

Iskreno, imala sam pozitivnu tremu. Kada sam krenula na put za Beograd, međutim, zahvaljujući podršci moje porodice i prijatelja to sam savladala, mislim da sam se lepo snašla. Susret sa kompozitorom i producentom Darkom De Žanom, o kome sam čula sve najbolje  i znala da idem na pravo mesto i u sigurne ruke je nešto što mi je mnogo značilo. Darko i ja smo se sve lepo dogovorili pre mog dolaska, tako da je samo snimanje, rad na pesmi, bio zabavan i veoma interesantan. Stekla sam novo iskustvo i nije više bilo mesta nizašta, sem za pesmu i pozitivne vibracije. Upoznala sam i njegovog sina Filipa koji je veoma talentovan i isto se bavi muzikom, dao mi je vetar u leđa, tako da sam se osećala kao da se znamo dugo. Sada, kad je pesma gotova, mogu reć da sam zadovoljna i  hvala svima koji su verovali u mene.

O tebi sam u uvodnom delu upoznala naše pratioce  – ko je Teodora Marković, sa kojom će mo se družiti? Šta nam ti možeš reći o sebi?

Vi ste napisali bas ono sto jesam. Ja sam devojka koja je skromna i težim ka realnim vrednostima. Studirala sam i uspešno završila, radim, putujem, zabavljam se kad za to imam vremena, volim muziku, posvetim joj se skoro svaki dan, jer ona zaista ima veliku moć.

Kako i kada si se odlučila da uđeš u studio i otpevaš pesmu koju si odabrala?

Pa ta se pesma rodila u trenutku i vremenu kad je trebalo. Ništa nije bilo ciljano i planirano da to uradim sada, ali planovi se ponekada rođaju sami. Pesma “Sve je to bila laž” je urađena  za moj dvadeseti rođendan. Meni se tekst dopao odmah kada sam čula i matricu, oduševilo me je i odmah sam prihvatila i prionula na vežbanje i pripreme. Pesma je rađena u muzičkoj kuci De-Žan Music u Beogradu, sa eminentnim kompozitorom i producentom, gospodinom Darkom De Žanom.

Tvoje vatreno krštenje i prva saradnja je sa umetnikom i čovekom koji je u svetu muzike sa ogromnim iskustvom. Kako je raditi sa Darkom i kako si se ti snašla u toj celokupnoj priči?

Da, gospodin Darko je čovek koji me je oduševio, veliki umetnik i veoma spontan i direktan i u komunikaciji i u samom radu. Mnogo lepih saveta sam dobila i što mi se najviše dopalo iznad svega je njegova širina u profesionalnom radu. Čovek sa velikim iskustom i čast mi je da sam svoju prvu pesmu radila sa njim i pokraj velikih muzičkih imena, poput Dragane Mirković, Harisa Džinovića, Šaka Polumente i ostalih sa kojima sarađuje godpodin Darko, eto sada i moja malenkost je tu. Ovim putem želim da mu se zahvalim na svemu što je uradio za moju pesmu i da ga od srca pozdravim.

Tvoji roditelji, familija i prijatelji, kako su reagovali na tvoj prvenac i od koga si imala podršku od samih početaka?

Rekla sam da su me svi moji podržali i to mi je puno značilo. Najveću podršku sam imala od svojih roditelja, pogotovo od tate koji je uvek tu i da pohvali i da kritikuje kad treba i to meni mnogo znači.

Da li bi želela da ti muzika bude primarno zanimanje i kakve planove imaš za budućnost?

O profesionalnom radu još je rano da razmišljam, studirala sam Farmaciju, uzela sam exzamen i sebe u budućnosti vidim tu. A što se pevanja tiče, volela bih da radim korak po korak i da, ako na tom polju budem radila, sigurno ću ići tim putem i da svaku notu i pesmu koju budem pevala pruža ljubav, emociju i kvalitet.

Koju muziku preferises da slušaš? Ko su ti omiljeni pevači sa naše muzičke scene a koji sa svetske?

Ja slušam sve, za mene muzika nema ograničenja, podjednako slušam i volim našu muziku, kao i stranu. Volim pesme i rad Dragane Mirković i Aleksandre Prijović. Rođena sam u Švedskoj pa samim tim, ta strana muzika mi je uvek tu, kraj mene, ali interesovanje za našu muziku imam od malena. Od stranih izvođača često slušam i zapevam hitove od Witney Houston, Celine Dion i Beyonce.

Pokraj muzike i pevanja, koja još interesovanja bude znatiželju kod tebe?

Volim da putujem i za svojih dvadeset godina proputovala sam dobar deo sveta, ali uvek se javljaju nove destinacije koje me privlače kao magnet. Volim druženje sa prijateljima, interesovanje gajim ka mnogim umetnostima pa zato često i kad god imam priliku, muzeji su moja omiljena mesta za obići gde god da se nalazim.

Mnogi tvoji vršnjaci u Švedskoj čim napune 18 godina žele samostalnost i odvojen život. Ti i dalje živiš u toplini roditeljskog doma. Koliko ti svakodnevno prisustvo roditelja, sestre i brata znači?

Da i sve dok je tako ja sam srećna, jer danas je bar ovde ,mvelika sreća kada imaš tu blizinu svojih roditelja i ta sigurnost meni znaci puno. Roditelji su za mene uvek tu, sestru i brata mnogo volim i puno sam vezana za njih, mislim da će mi teško pasti kad dođe vreme da se osamostalim.

Zahvaljujući poreklu tvojih roditelja često boraviš u Beogradu i Srbiji. Po tvom mišljenju, da li je za naše mlade ljude bolji život u Švedskoj ili Srbiji?

To je individualno, zavisi šta ko želi i u čemu pronalazi sebe. Za nas mlade Srbija je mnogo bolja za zabavu i druženje, naši vršnjaci su mnogo  socijalni i nije teško upoznati nove prijatelje, ovde je to malo drugačije. Zato ja često idem za Beograd i uvek mi je tu lepo.

Putovanja su tvoja velika strast, od mnogobrojnih zemalja koje si obišla, koja je na tebe ostavila poseban utisak i zašto?

Meni je svuda bilo lepo i nosim lepa sećanja, ali ajde da izdvojim Las Vegas i Rim. Volim zemlje koje su pune sunca i prirodnih lepota. Volim tople zemlje i egzotične destinacije, obilazak pustinjskih delova imaju posebne čari.

Draga Teodora, bilo mi je zadovoljstvo i čast da imam tako mladu, pametnu i talentovanu sagovornicu i nadam se da  će se ovo naše druženje nastaviti, da ćeš nas obradovati opet nekom novom lepom pesmamom, jer tvoj talenat i sve ostale epitete koje poseduješ zaslužuju podršku i respekt. Neka nam kraj druženja bude lep kao i početak. Koju  poruku želiš da pošalješ ka našim  pratiocima i ka svetu koji veruje u mladost i talentovane  osobe?

Zahvaljujem se vašem Portalu za moj prvi intervju i prezentovanju moje pesme, nadam se da će vam se ista dopasti.  Pesma ”SVE JE BILA LAŽ”, rađena je u muzičkoj kući De Žan. Iza kompletne  pesme stoji potpis kompozitora i  producenta Darka De Žana. Iskrene pozdrave za sve vaše pratioce. Moja poruka ka svima koji poseduju talenat i gaje ljubav ka umetnosti i pesmi od srca želim da pronađu put i dođu do svog cilja. Na mladima svet ostaje.

Postovanje i topli pozdravi od vaše Teodore Marković ❤️

Slađana BOJOVIĆ


1 KOMENTAR

  1. Sta reci,a da je dovoljno lepo i dobro za Nju. Prelepa,prepametna, inteligentna…andjeo. Zelim joj dobro zdravlje, srecu u ljubavi i uspeh u zivotu.Naravno,njen talenat za muziku prepoznali smo svi mi a posebno eminentni strucnjaci iz oblasti umetnosti muzike.Hvala im! Hvala njenoj zastitnici voljenoj Sladjani Bojovic.Pozdrav.Hvala.!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila