Najlepsi i najvredniji dar prirode za jednu ženu je da  postane majka. Kako god, da li je to dete rodila, usvojila, dobila na poverenje ili iz niza humanitarnih razloga, svoj život posvećuje njima, onima KOJA SU U NJENOM NARUČJU. To je nešto sto ima neprocenjivu vrednost, prvenstveno za decu a i za  same roditelje.

Danas se civilizovani svet bruka sa zakonima kojima se poništava majčinstvo, degradira žena i ponižavaju njihove profesije i ”udaraju“ po njihovoj  nedužnoj deci, svojim zakonima “seku im krila”, odvajajući ih od svetinje koja se zove – MAJKA!

JEDNA JE MAJKA, DRUGA NE POSTOJI

Svete, majku ne možete i da hoćete da unistite i kada joj oduzimate prava na majčinstvo ili starateljstvo a samim time  vašim zakonima uzimate deo njenog tela. I ako ranjena, ona ć i dalje kao lavica da stoji ispred VAS KOJI SUDITE. ONA ĆE I DALJE NEUMORNO ISPUNJAVATI SVE MAJČINSKE  OBAVEZE SA KOJIMA JE BOG NAGRADIO.

Ni jedna reč ne može da opiše osećaj,  koji dete nosi u sebi kada ga odvojite od majke, kada mu vašim zakonima uskratite pravo da je zagrli kad poželi, da joj kaže koliko mu nedostaje, da ispriča svoje snove, da iskaže svoje strahove i čežnju a vi SVETE, NEMO  POSMATRATE i PRESUĐUJETE i činite DA DEO NJEGOVOG ŽIVOTA BUDE TUGA. Zašto tako bezosećajno ?

Danas su jednoj majci koja se zove Severina oduzeli starateljstvo nad sinom, ta vest je odjeknula i dotakla mnoge majke, žene… dok su  se neki sigurno  dobro obogatili, ali nije bogatstvo sve i nad bogatstvom ima moć, ima i nepisanih zakona koji znaju da kažnjavaju žešće od vaših. To je Božija pravda, majka je najsličnija Bogu.

Ljudska prava polaze od osnovnih principa da svaka osoba ima urođeno jednaka, neotuđiva prava koja proizilaze iz dostojanstva svih ljudskih bića. Da li su se nadležni pridržavali tih pravila u njenom slučaju ili su solili more, a more slano, vreme će da pokaže.

Njenom sinu je uskraćeno pravo na njegovu emociju, socijalni razvoj i još mnogo toga. Izgleda da neko želi da kada odraste, njen sin živi sa traumama, što je veoma tipično za decu koja prolaze kroz ovakve procese.

Zašto se ne osvrnu na decu koja žive u nehumanim uslovima i toj deci pruže   utočište? Ne, njima nećete da se posebno bavite jer im nije tata “KRALJ BAKRA“ niti je majka Severina.

Izgleda de je Severina bila dobra “MAJKA” Hrvatskoj, ali po odluci suda   nije dovoljno dobra svom sinu, sramota! Tata, veoma uspešan biznismen, humanista, dokazivao i pokazivao svoju materijalnu moć mnogo puta ali svom rođenom sinu, oduzima najvrednije ono što se novcem ne može kupiti a to je njegova MAJKA.

U svoje ime kao žena, kao majka i neko ko prati zbivanja u regionu, šaljem  podršku svoj deci sveta i da nikada ne budu oružje u rukama bilo koga, preko kojih se ostvaruju ciljevi u bilo kom obliku. Sinu i Severini želim da ih ništa i nikada ne razdvoji i da pravda bude ispoštovana i svojom borbom pokaže da je samo majka  koja želi svog sina pokraj sebe. MAJKA JE INSTITUCIJA KOJA SE NE RUSI TAKO LAKO.

Severini  želimo da istraje u toj borbi i Bog joj podari džinovsku snagu da vrati svog sina u svoj topli zagrljaj i zaštiti dete od trauma koje život nosi.

Svako dete ima pravo na slobodu izražavanja, da traži i prima informacije, bilo usmeno ili pismeno. Preko štampe, crteža ili nekog medija. Nikakva ograničenja se ne mogu nametati bilo kome, a pogotovo deci.

Severina Vučković i otac deteta su nekoliko godina zaredom u sudskom procesu o strateljstvu. Virhovni sud u Zagrebu je doneo odluku da se starateljstvo nad sinom oduzima majci i dodeljuje ocu, što se u ostalim  zemljama dešava u ekstremnim slučajevima. A koliko je poznato javnosti ni jedno ni drugo nisu iz te priče.

Nakon što se Severina Vučković suočila sa ovom bolnom sudskom odlukom, podršku su joj dale mnoge njene kolege,  prijatelji i građani koji smatraju da njen slučaj nije jedini, kako u Hrvatskoj tako i u regionu. Severinina borba je borba svih majki i očeva koji žele da svako dete raste srećno i bezbrižno i da iz zdravog detinjstva izrastaju u vredne i poštene ljude.    

Nema tužnijeg prizora ni ništa žalosnije od tužnog deteta

Svoj prvi nastup posle ove agonije je održala na Jahorini i umesto uobičajenog početka sa pesmom, kako je publika i navikla od nje, Severina je koncert započela sa emotivnim govorom i javno podelila svoje emotivno stanje kroz koje trenutno prolazi i evo deo njenog obraćanja koje je izazvalo buru emocija među njenim mnogobrojnim pratiocima i prijateljima:

“Nisam ustala iz kreveta četiri dana. Onda sam ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i pokloniti vam se. Prije svega, pokloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage… Kako mi je lijepo predsjednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj…”

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila