Miladinu Vukoviću Miločajcu, umetniku i čoveku koji svoju karijeru gradi više od pedeset godina, sa bezbroj hitova i studijskih zapisa, i na najlepši način čuva tradiciju i kulturu zemlje iz koje potiče, dodeljena je nagrada koju svaki umetnik priželjkuje a to je – NACIONALNA ESTRADNO-MUZIČKA NAGRADA SRBIJE!

Miločajac je vrhunski estradni umetnik, koji je svojim pesmama uvek na najlepši način dočarava lepote naših krajeva i sve to rado deli sa svima nama širom sveta.

Njegove pesme su pravo nacionalno blago i nagrada koja mu je dodeljena od (SEMUS-a) je dokaz da su rad i delo našeg Miločajca zasluženo nagrađeni. U šali kaže da je njegova “kuća putujuća“ i dok postoji, pesma će biti deo njega. A njegov dom je njegovo rodno mesto Miločaj u kome često i rado boravi. Kaže da su ku se u rodnom kraju oduvek rađale najlepše inspiracije za nove pesme sa kojima uspešno plovi sve ove godine.

Pokraj mnogih nagrada i priznanja koje je dobijao tokom karijere, dodeljena mu  je i nagradu za ŽIVOTNO DELO koju  jedan umetnik i stvaralac može dobiti.

Posle dodele nagrade i praznika koje je proveo u dobrom raspoloženju, vratio se u Malme i sa svima nama, koji ga poznajemo, podelio radosne utiske sa dodele i tog veoma važnog događaja, kako za njega tako i za sve one koji prate njegov estradni rad.

Poštovani Miladine, razlog našeg druženja je veoma lep i radostan i u ime Portala i svih koji prate Vaš rad, čestitamo na ovom posebnom  priznanju  i nagradi. Želimo Vam još mnogo uspešnih pesama i nagrada i da obogatite još više Vašu karijeru. Podelite sa nama utiske sa dodele najprestižnije  nagrade, kojom se godinama nagrađuju najbolji estradni umetnici. Krajem 2023.  godine dodeljena Vam je “NACIONALNA  ESTRADNO-MUZIČKA NAGRADA SRBIJE“ koja je zablistala među ostalim Vašim nagradama koje ste dobijali tokom karijere. Koliko vam ovo priznanje znači?

Ja sam ceo svoj život posvetio pesmi i hvala joj. Zahvaljući pesmi, moj život se obogatio na mnogim poljima, svaka nagrada i priznanje za moj estradni rad ima posebno mesto i zahvalan sam dragom Bogu što mi je podario dar za pevanje, snagu i volju da ovolike godine svoj posao radim sa istim žarom kao i na početku karijere. U mojoj duši je narodna muzika, pesma kojoj sam ostao veran i do dan danas. Iskreno, ova nagrada je nešto što svako od nas ko se bavi estradnim poslom, ima želju da bude dobije.

Moje dugogodišnje kolege i stručni tim koji prate moj rad i rezultate su među ostalim velikim i istaknutim umetnicima, ovu veliku nagradu dodelili su i meni, na koju sam ponosan i zahvalan svima koji su ukazali poverenje i poštovanje mog rada.

Veliki je uspeh i čast za umetnika da kroz svoju karijeru bude nagrađen ovim najvećim nacionalnim priznanjem koje jedan umetnik može dobiti. Ova nagrada  je dokaz i meni i mojoj publici, da sam radio iskreno, vredno i da se sav moj trud i zalaganje  sa ovom nagradom i potvrdilo.

Vaše ime je sada upisano u istoriju estradnih umetnika među velikim imenima i vi ste sada zvanično i NACIONALNI ESTRADNI UMETNIK SRBIJE. Sem ličnog zadovoljstva i satisfakcije, da li Vas ova nagrada nacionalnog umetnika obavezuje u daljem radu i doprinosu na polju estradnog stvaralaštva?

Naravno, želim u daljnjem radu i da potvrdim poverenje koje mi je ukazano i da moje dugogodišnje iskustvo ništa i nikada ne sme da poremeti. Nastaviću  sa radom i negovanjem dobre narodne pesme, da prizvuk folklora i nacionalnog bogatstva sa naših prostora živi uvek kroz muziku. Rado ću uvek preneti  iskustvo i značaj estradnog umetnika na mlade generacije. To smatram da je izuzetno važno. Na mladima svet ostaje.

Kao i što svaka profesija ima obavezu da štiti svoja radna polja, tako i mi koji se bavimo ovim poslom, moramo da sačuvamo i zaštitimo svu lepotu naših tradicija i kulture kroz muziku i pesmu koja će živeti večno. Kako i na koji način Vam je saopšteno da ste među odabranima za nagradu?

Mene su predložile kolege iz Saveza udruzenja koje su godinama pratili moj rad. Moj kolega i veliki umetnik Raša Pavlović, dugogodišnji radijski saradnik me je predložio i ostale kolege saopštili tu predivnu vest i Savez udruzenja me je zvanično pozvao za dodelu nagrade, koja se održala u Domu sindikata, 12. decembra 2023. godine.

Na samoj dodeli, bilo je čast naći se među najvećim imenima i kolegama u samom činu dodele za sve nas koji smo  bili među odabranima, zajedno sa oraganizatorima smo uživali u svakoj dodeljenoj nagradi.

Predsednik Saveza udruženja    umetnika Srbije, gospodin Dragiša Golubović je uručio lično svima nama nagrade i svakom dobitniku uz najlepše reči i čestitke poželeo sve ono što svaki umetnik želi da čuje.

Sem dodele zbog koje smo se svi okupili, susret sa mnogim kolegama, muzičkim urednicima, kompozitorima, producentima, novinarima, televizijskim predstavnicima je i te kako bio važan i vredan momenat za sve nas i iskoristo bih priliku da ih još jednom sve pozdravim i zahvalim na lepom druženju.

Pitala bih Vas koju biste pesmu iz Vašeg bogatog repertoara izdvojili kao Vaš lični pečat,  kroz estradnu karijeru?

E to je teško pitanje, sve i jedna pesma koju sam otpevao je rađena sa puno ljubavi i iskrenom emocijom i svaka od njih mi je dala nešto posebno, eto neka bude pesma “Zlatiborska  lepotica“ i naravno sve ostale.

Zakoračili smo u Novu godinu, Vi sa razlogom veoma zadovoljni i srećni, a naš Portal posebno počastvovan što ste lepe trenutke i dešavanja podelili sa “Svetom Auatralia” i našim pratiocima. Zahvaljujem vam se na dugogodišnjoj  saradnji i nadamo se da ćete nas kao i uvek obradovati sa novim  pesmama i nagradama, sto smo i navikli od Vas. Vaša poruka za naše pratioce i vašu mnogobrojnu publiku bi bila – koja?

Želim svima vama da u dobrom zdravlju, miru i srecnim trenucima što kvalitetnije i uspešnije živite i stvarate. Zahvaljujem se vašem Portalu i svim mojim kolegama, prijateljima i saradnicima, poseban pozdrav šaljem ka vašem uredniku (Radetu) Beraku i vama Slađana, što pomno pratite i podržavate rad nas umetnika. Bez imalo skromnosti, “najbolji sa najboljima“ – čast mi je uvek,  da dam intervju za vas Portal.

Iskrene i tople pozdrave iz hladne Skandinavije ka svima od srca šalje vaš  Miladin Vuković Milocajac.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila