Čuvenu pevačicu Veru Matović ovoga leta je bilo teško ‘stići ‘jer je stalno bila na putu pevajući na raznim i brojnim  muzičkim manifestacijama. Uspeli smo da je kontaktiramo dok je sa suprugom Racom putovala na odmor u Grčku. Srdačna i uvek nasmejana, beskrajno profesionalna rekla je na pauzi će se javiti. Tako je bilo i ubrzo je naš intervju nastao.

Nema kuće u Srbiji a i u regionu i dijaspori čiji ukućani nisu čuli za Veru Matović. Ova mega popularna pevačica iza sebe ima bogatu karijeru okićenu nagradma i priznanjima, milione prodatih ploča i bezboj hitova koji vole sve generacije. Posebno mladima se sviđa hit “Miki Milane” koji ima 26 miliona pregleda na YouTube. Milionske preglede imaju takođe i hitovi: “Brat i sestra”, “Skockala se strina”, “Zašto žene nisu verne”, “Hajde, hajde milovanje moje”, “Belu bluzu suza kvasi” i mnoge druge pesme.

Vera Matovic je izuzetno cenjena pevačica zbog brojnih izvornih pesama koje su zahvaljujući njenoj interpretaciji postale poznate i koje su sačuvane u arhivi radio Beograda za sva vremena!

Neumorna, satima spremna uvek da peva oduševljava svoju publiku na svakom koraku, koji je zovu kraljicom, caricom, slavujem iz Čačka itd.., ali odnedavno Vera Matović je zvanično imenovana “Vitezom pesme”. Pozvali smo je da joj čestitamo i da napravimo osvrt na tako značajan događaj.

Na Saboru narodne muzike Vrnjačka Banja 2023. održanog 26. jula, pod pokroviteljstvom Diskosa uručena Vam je “Zlatna plaketa” na kojoj ste proglašeni “Vitezom pesme”. Kako ste doživeli ovako veliko priznanje, koliko Vam ono znači?

Veoma sam srećna i ponosna što sam dobila tako veliko priznanje, to je velika zasluga i moje publike koja me godinama podržava i prati me u stopu. Da se niko ne oseti pogođenim, znamo da je bilo kraljeva i kraljica, pogotovu onih samozvanih, ali “Vitez pesme” još nije bio. To je za mene velika čast! Uz “Zlatnu plaketu” i proglašenje za “Viteza pesme” dobila sam plašt, odoru viteza od svile i kadife, koja se do sada nije dodeljivala, prva sam dama koja je dobila tu nagradu što me veoma raduje.

Da li je tačna informacija da ste na svakom festivalu na kojem ste učestvovali dobili nagradu?

To je tačno, učestvovala sam na 48 festivala i dobila 48 nagrada, nadam se da ću tu brojku i zaokružiti.

Mislite li na 50-tu nagradu ili mozda 100-tu? 

 Što da ne, uz moju publiku koja glasa i koja me godinama voli i poštuje, kao i stručnog žirija sve je moguće, samo da je zdravlja, dok je Vere Matović pesme će biti pa i nagrada!

Posle odmora u Grčkoj kakvi su Vam planovi?

Čim se vratimo u Beograd putovaću u Nemačku na zakazane koncerte. Po povratku planiram da uđem u studio i snimim nešto novo da obradujem moju publiku. Svi ranije hitove koje sam  snimila ponovo su se vratili i imaju veliku slušanost, moja publika ih peva sa mnom u glas, ponavljamo neke pesme i po više puta. Kad je pesma dobra vreme joj ne može ništa!

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila