Našite legendarni pejači koi veќe se vo penzija, najčesto mediumski se zaboraveni i ostaveni vo minatoto, iako nivnata zasluga e nemerlivo golema kako afirmatori na makedonskata tradicija i kultura. Našiot mentalen sklop najmnogu se fokusira na aktuelnite lica koi se vo žižata na nastanite, pa se pomalku može da se vidat postari estradni lica koi publikata seušte gi saka i vrednuva po nivnite pesni i hitovi. Dokaz za toa e legendarnata žena – boem, Atina Apostolova, za koja mediumite mnogu slabo pišuvale posle nejzinoto penzoniranje, no blagodarenie na društvenite mreži moževme i Atina često da ja vidime vo društvo na svoite kolegi Krume Spasovskai, Viki Srebrova, Ani Malinkova i da konstatirame deka odlično se drži, se do pred nekoj den koga za nejzinata zdravstvena sostojba progovori Viki Srebrova i posaka Atina što poskoro da se oporavi:

-“Po emisijata na “TV SITEL” si otidov da si ja vidam i gušnam moja Tinče…Atina Apostolova, koja imaše operacija na AORTA …So pomin da e…brzo da mi se oporaviš Tinče pa da si šetkame” – napiša Srebrova koja pri toa stavi i nekolku sliki so ќerkata na Atina koja za javnosta ne e poznata, a očigledno ne ja znaele ni koleškite na pejačkata:

Viki so ќerkata na Atina Apostolava Zaklina

Atina vo društvo na prijatelkata Suze, sestra si Violeta i koleškata Viki Srebrova

-“Prvpat se zapoznav so ќerka i Žaki… ubavica.. kopija na Tinče… i mnogu mila… dušička” – pojasni Viki koja potoa vo privatniot razgovor ni raskaža deka Atina dobro se čuvstvuva posle zafatot na srceto i deka e puštena na domašna nega. Pojasni deka e svesna i deka za post operativniot tretman se grižat nejzinite najbliski koi i pružaat nega, a tokmu poradi taa pričina i nejzinata ќerka prestojuvala vo Skopje koja inaku živee so familijata vo Gevgelija. Atina od ќerkata Žaki ima i vnučinja, a preku društvenite mreži ja zapoznavme i nejzinata prestavitelna sestra Violeta Leti koja sekogaš so gordost istakuva deka Atina i e rodena sestra.

Atina so ќerkata Žaklina

Nie iskreno poznavjaќi ja energičnosta na Atina i nejzinata neiscrpna želba za pesna i družba ubedeni sme deka za brzo vreme Atina ќe se oporavi i voedno upatuvame srdečni pozdravi preku našeto glasilo do ženata boem posakuvajќi što poskoro izvorno da ja čueme od nea legendarnata “Pejte pejte bre meraklii”…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila