Željko Samardžić čestao 8. mart  svim damama sveta!

“Ja ću se 11. Marta u Čikagu potruditi da prenesem svoju ljubav pesmama koje volimo!”

Kada čujemo magično pevanje megapopularnog Željka Samardžića s poverenjem se prepustimo lepoti i moći njegovih hitova jer znamo da pripadaju pravoj umetnosti. A tek  kada doživimo veličanstvenu atmosferu na koncertima koju ovaj čuveni Mostarac, nepopravljivi romantičar i veliki scenski šarmer od samog početka napravi, nastaje opšte ushićenje, radost, pevanje i igranje svih prisutnih. Ponovo i ponovo, preliva se ljubav, deli se pozitivna energija a mi se iznova uveravamo zašto je jedan od najvoljenijih i najtraženijih pevača na našim prostorima, zašto ima milione prodatih ploča i milionske preglede na YouTube, zašto ima nagrade i pobede na festivalima, zašto su njegovi koncerti rasprodati, zbog čega i mi postajemo dobrovoljno, zauvek, deo njegove ogromne muzičke familije. Odgovor je jasan, Željko uvek peva za nezaborav.

Čikaška publika Vas raširenih ruku očekuje 11. marta u Joe's Live Rosemont sali pogotovu dame, jer se povodom Dana žena priređuje ovaj gala koncert u sjajnoj organizaciji “Pure Live Music”.  Jeste li se zaželeli publike u Čikagu i samog grada, kakve Vas uspomene vezuju za njega?  

Čikago je jedna od mojih omiljenih destinacija i zaista me za njega vežu divne uspomene. Svaki prethodni dolazak je memorisan u album najlepših uspomena. Pominjao sam često da je moj đed Milan, Solunski dobrovoljac, živio tu u vreme Al Kaponea. Svaki put kada dođem pomislim na njega i sve one priče iz detinjstva koje sam slušao od babe i moga djeda. Na njega me podseća i pištolj koji sam nasledio, a on ga je dobio na poklon od američkih pilota kojima je bio prevodilac u 2 svetskom ratu.

Prošlo je, čini mi se, 8 godina od zadnjeg susreta sa publikom u Čikagu i siguran sam da će to biti razlog više da se dobro provedemo.

Nijedan koncert ne može se zamisliti bez Vaših neprolaznih hitova “Sipajte mi još jedan viski”, “Grlica”, “Slutim”, “Bože čuvaj tu ženu”, “Sve je moje tvoje”, “Ja te volim više”, “Dobar dan tugo”, “Mesec u vodi”, “Pokaži mi šta znaš”, “Nisi ti za male stvari”, “Možda”, “Nekada i sad” i neizbežna “Kafanska pevačica”… Jesu li i ovoga puta na programu?

Naravno! Moja sreća je što sam otpevao sve ove voljene pesme i koliko mi se čini s vremenom se njihova popularnost ne smanjuje. Rekao bih da one za razliku od mene ne stare, a najbolji dokaz je sva ta mladost ispod bine. Većina njih nisu se ni rodili kada sam izdao “Sipajte mi još jedan viski”. To je vetar u leđa i motiv da nastavim ovim pravcem.

Fantastičano su odjeknuli koncerti koje ste održali u Njujorku 4.03. i Majamiju 5.03. Kakve utiske ste poneli sa njih? Jeste li imali vremena da uživate u čarima gradova koji su atrakcije za turiste i dobar provod, pogotovu u sunčanom Majamiju? 

Moram se pohvaliti sa odličnom posetom i još boljom atmosferom u divnom“Cutting Room”-u u New York-u. Zahvalan sam publici koja je došla u zavidnom broju i na moj koncert u Miami-ju. Kao što sam i rekao publici, ta dva grada su moje nove dve ljubavne adrese kojima ću se uvek rado vraćati

Zahvaljujući dobroj organizaciji imao sam vremena da se zajedno sa mojim kolegama iz benda prosetam i uživam u čarima neverovatnog NYC a evo upravo ovih dana i sunčanog Miami-ja.

Sa čikaškim koncertom prvi deo turneje će biti završen. Zbog ogromnog interesovanja vraćate se na jesen u Ameriku i nastavljate turneju po Kanadi. Da li nam sada možete reći gradove gde ćete nastupati ili te informacije još nisu spremne?

U ovom trenutku ne bih mogao sa sigurnošću reći koji su gradovi i termini ali biće to kombinacija Canada i USA.

Krajem 2022. održali ste u Beogradu 4 koncerta za redom koji su bili raprodati do poslednjeg mesta. Sa njima smo imali priliku da vidimo kako se “ljubav za ljubav vraća”, da je Beograd grad koji vas posebno voli i podržava od prvog dana kada ste se u njega doselili. Koliko ste za njega vezani, šta Vam Beograd znači u životu i karijeri?

Ja već dugi niz godina beogradske koncerte nazivam “Beogradu s ‘ljubavlju”. To je grad velikog srca koji je imao ljubavi i za mene i moju porodicu u najtežim trenutcima mog života. Planirao sam bežeći od smrada, nesreće i baruta 90- tih da preko njega odem što je dalje moguće. Tada mi se Australija činila dovoljno daleko ali sticajem okolnosti, baš u Beogradu mi se osmehnula sreća i desila karijera i on je tada postao zadnja stanica na putu za novom šansom.

Pred Novu godinu sam održao 4 koncerta u “MTS” dvorani i čini mi se da to postaje tradicija poput one ranije kada smo se sretali svakog 8. marta.

Zna se da volite more, gde će te ovoga leta uživati?

Svako moje leto u prethodnih 20-tak godina, a čini mi se i do kraja života je rezervisano u Kotoru. Tamo imam kuću i pronašao sam sve ono što me opušta i čini srećnim. Moji dani su ispunjeni druženjem sa porodicom i nekoliko dragih prijatelja sa kojima uživam u pecanju i druženju uz more i na barci.

Za kraj da li biste damama širom sveta, posebno našim čitateljkama čestitali praznik 8. Mart – Dan žena”?

Drage dame, 8. mart je posvećen ravnopravnosti žena i borbi za njihova prava. Moj “8. mart” je sećanje na neka divna vremena kada smo nosili bukete cveća majkama, bakama, učiteljicama i na taj način im simbolično pokazivali koliko ih cenimo i volimo. Ja sam ponosni otac 3 ćerke i rekao bih i iz tog razloga poštujem Vas koje ste nepravedno nazvane “slabijim polom”.

Hvala što postojite i srećan vam praznik. Ja ću se 11. marta u Chicago-u potruditi da svoju ljubav prenesem pesmama koje volimo.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila