Gorana Kostića, talentovanog mladog tekstopisaca iz Beograda na estradi prati dobar glas, jer je sposoban odgovoran pr menadžer (uvek od reči), radijski voditelj, organizator humanitarnih akcija, takođe i raznih muzičkih programa, poput festivala, novogodišnjih programa itd. Početak nije imao lak ali upornošću i poštenim radom uspostavio je saaradnju  sa poznatim pevačima i mnogim televizijama GRANDOM, DM, PRVOM, TV HAPPY PINK, KCN itd… U nadi da će zadobiti još veću podršku saradnika i javnosti i da će njegovo iskustvo nekome osvetliti estradni put, Goran će u ovom intervjuu govoriti o svom iskustvu i svestranom uspešnom poslovanju.

Kakav je bio  Vaš početak tekstopisca i pr menadžera da li je bilo teško uploviti u estradne vode?

Svaki početak je težak pa je i moj bio. Nije mi bilo lako da nađem prave i dobre saradnike za pesme koje pišem, pokušavao sam da nađem svoj tim sa kojim ću sarađivati. Nekoliko njih su mi obećali saradnju… vodićemo te kod tog i tog, kompozitora itd… Mislio sam da će stvarno tako i biti jer se radilo o poznatim pevačima. Nisam tada znao da ima sujetnih, zavidnih i ljubomornih kolega na estradi. Mislio sam da se svi slažu, lepo druže… Vremenom sam uvideo da na estradi ne cvetaju ruže i da mnogi gledaju samo sebe, retko ko hoće da nekom pomogne, gledaju se kao konkurencija, naravno, čast izuzecima.

Ja sam želeo da imam potpuno drugačiji početak od ostalih na estradi, da upoznam ljude koji rade na radio stanicama, televizijama, novinare i sve iz medija. To mi je uglavnom pošlo za rukom… Upoznavao sam voditelje, direktore/ke televizija, urednike itd. Cilj mi je bio da tako saznaju za mene, da me upoznaju, da zadobijem njihovo poverenje, da mogu lakše da pevače preporučim u njihove emisije.

Da li ste do sada zadovoljni postignutim?

Jesam, naravno! Vremenom sam postao uspešan, za mene se čulo, pevači su me sami hvalili, tražili me da sarađujemo, jer su videli da sam profesionalan i odgovoran. To su inače moji uslovi za saradnju. Moraju svi pevači biti profesionalni, posebno manje poznati, jer želim da ih izvedem na pravi put. Odgovornost je bitna, ne sme biti kašnjenja za neku emisiju ili ne daj Boze izostanak, ne želim sa takvima da radim. Ako neki pevači nešto plaćaju, reklame itd.., moraju na vreme da me obaveste da mogu da napravim mesečni plan. Moram da kažem da preporučujem i učesnike za rijality programe ako se to od mene traži. Aktivan sam na estradi svuda me ima.

Sa kojim pevačima trenutno sarađujete?

Sarađujem sa poznatom i odličnom pevačicom Vesnom Šušom, sjajnim pevačem Cobetom iz Zvezde Granda, kompozitorkom Jasminom Jakšić, aranžerom Draganom Stuparom i još nekim mladim pevačima. U planu imamo da radimo još novih pesama za Grandove i druge soliste.

Pevačima radim PR, sređujem im markenting i spotove nove pesme, oni kod mene imaju sve na jednom mestu. Volim da sarađujem sa manje poznatim pevačima i da im napravim estradno ime. Kod nas ima zaista dosta talentovanih kojima mogu da budem vetar u leđa da ih uspešno predstavim javnosti i da ih vide i da ih čuju…

Organizujete i humanitarne koncerte.

Tako je. Organizujem humanitarne koncerte za one kojima je potrebno da se skupi novac za lečenje i terapije. Uvek na skup dođe više od 50 pevača jer se neki sami jave za učešće. Imam jako lepu komunikaciju i saradnju sa njima.

Kako je došlo do Vaše saradnje sa Draganom Mirković?

Pre 7 godina sam dobio poziv za saradnju sa našom velikom zvezdom Draganom Mirković. Nisam tada mogao da verujem da ću je upoznati i da ćemo imati saradnju u vezi njenog radija, to je za mene bilo nesto neverovatno, jer se Dragana sluša u mojoj kući svakodnevno. Veoma smo se brzo dogovorili oko saradnje, tada sam postao voditelj radija DM. Ja sam bio jedan od osnivača… Bio je najbolji radio, jer smo imali sjajnu programsku šemu,  uključivali smo mnoge poznate pevače koje sam brzinom svetlosti upoznavao. Dragana se iznenadila raznim uključenjima zvezda Ane Bekute, Nede Uraden, Saše Popovića, Bekija Bekića itd.

Kako sebe vidite u budućnosti?

Još uspešnijeg i poznatijeg, sa mnogo novih saradnika. Poverenje je u svakom poslu najvažnije, ja ga imam i čuvam, stavljam ga na prvo mesto, jer bez njega nema trajanja.

Slavica MOMAKOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila