Zadovoljstvo je predstaviti gospodina Stefana Subotića, profesionalnok make-up umetnika, koji na svakom licu klijentkinja oslika i istakne najbolje. Stefan, pokraj prezentacije sebe i svog biznisa, sigurna sam, da će svojim vrednim savetima mnogim damana biti od koristi jer on je kad su nega i lepota u pitanju njima najbolji prijatelj. To najbolje potvrđuju njegovi mnogobrojni make-up looks za beauty editorijale. Njegovim radovi se dive mnoge svetski poznate ličnosti iz sveta mode.

Osim kreiranja make-up looks za razna snimanja, njegov posao je uljepšavanje žena, bilo da je reč o privatnoj klijenteli ili o poznatim osobama. Šminkanjem uspe da od osobe koju šminka izvuče maksimum. Iza višegodisnjeg rada ovog prekrasnog momka, postoje mnoge modne priče, njegovo umetničko umeće pomera granice kada su lepota i nega u pitanju. Koliko je svestran i posvećen svom biznisu, govori i njegovo veliko požrtvovanje da sve ono sa čim je obdaren, sa ljubavlju prenosi na sve one koji imaju interes za bavljenjem ovim i te kako unosnim i lepim poslom.

Prvo je otvorio školu za make-up, a vremenom svoj biznis proširio i podigao na visinu jedne predivne akademije koja traje 4 godine i da sa visoko profesionalnom edukacijom stvara takve profesionalce koji će svuda u svetu biti dobrodošli i priznati. San sve i jedne dame koja prati rad ovog vrsnog umetnika je da makar jednom oseti moć i magiju njegove veštine ulepšavanja ili transformacije u neku od njima omiljenih osoba. Šminka ima veliku moć kada je u rukama maga za make-up kao što je naš Stefan Subotić.

Stefan je inače na društvenim mrežama dosegao popularnost pokazivanjem svojih neverovatnih veština, a video koji mu je najviše u tome pomogao je onaj gde se influencer šminkom transformisao u Nikolu Teslu.

Prošle godine je u Zagrebu održan Masters Class gde je Stefan publici pokazao svu moć šminke, a glavna uloga pripala je poznatoj influenserki Eli Dvornik koja je izgledala neprepoznatljivo što su potvrdili mnogobrojni komentari vernih obožavalaca koji su bili oduševljeni Stefanovom magijom šminkanja.

Od profesionalnog makeup artista se uvek očekuje da prati, zna i poseduje najnovije tehnike i proizvode na tržištu. No, nije nimalo jeftino i lako napuniti kofere vrhunskom i luksuznom šminkom jer kvalitetni kozmetički proizvodi koštaju. U njegovom slučaju, ulaganje u najbolje i najkvalitetnije proizvode nikada nije bilo upitno. Od samih početaka, a tako i danas, Stefan celim svojim bićem posao make-up artiste radi i stvara na visoko profesionalan način, po kome je prepoznatljiv kako kod nas tako i u svetu.

Pravi je čarobnjak kada su transformacije šminkom u pitanju. Od svoje rane mladosti pokazivao je afinitet ka umetnosti, slikarstvu, grafici a lepotu svoje kreativnosti upotpunio je i zadržao se na nečemu što mu je dalo potpunu slobodu da izrazi svoj talenat a to je make-up i transformacije.

Mnoge poznate dame ukazuju mu poverenje kada je šminkanje potrebno i za tv nastupe, spotove ili posebne prilike.

Često koristi svoje lice i na njegovom licu su oslikane mnoge svetske poznate ličnosti poput glumca Morgana Frimana, Megan Foks, Majkla Džeksona, Bali-bega i mnogih drugih holivudskih, ali i mnogih naših zvezda.

Stefanov rad je besprekoran; jedan visoko pozicionirani umetnik koji poseduje mnogo toga i smeši mu se velika svetska karijera. Zapažen je i ima mnogo inostranih fanova kojima se dopada njegov rad. Koliko je poseban u svom poslu u moru svetski poznatih make-up artista svedoči da na njegov rad nije mogla ostati ravnodušna ni poznata Kim Kardašijan koja mu je bila i te kako veliki vetar u leđa da nastavi sa svojim transformacijama i veruje da mu se smeši svetska slava što mu od srca i želimo.

Poštovanje za Vas Stefane u svoje ime i u ime redakcije Portala “Svet Australia”; zahvaljujem se na druženju i odvojenom vremenu. Čast je da tako kreativnog i visokoprofesionalnog umetnika predstavimo našim čitaocima.

U prvom delu našeg druženja potrudila sam se da što bliže prikažem Vas i Vaš rad kome se dive mnoge dame kako na našim prostorima tako i u svetu. Rođeni ste u Doboju sa prebivalištem u Beogradu. Više od desetak godina bavite se ulepšavanjem dama i fantastičnim transformacijama. Kada ste otkrili tu ljubav prema slikanju na ženskim licima?

Ljubav prema šminkanju je nekako oduvek postojala, crtajući portrete još kao dijete, kompozicija boja, koloriti koji se stapaju u nijansama, bili su još tada putokaz i smjer za svrhu, koju danas živim i radim istinski i sa ljubavlju, na licima mojih predivnih dama.

Od mnogo talenata koje posedujete šta je preovladalo da se odlučite za make-up artistu?

U principu neman toliko talenata. Nadaren sam za slikarstvo i za šminku, koje dolazi kao nadogradnja, prvostepenog talenta. Mislim da svako od nas poseduje neke talente, da ih samo trebamo pronaći i posvetiti se istim.

Šta je to što je jako važno za osobu koja želi da se bavi Vašom branšom?

Za osobu koja želi da se bavi profesionalnim šminkanjem, važno je pre svega da voli to što radi i da radi sa strašću. Propratne vrline i segmenti su strpljenje, ljubaznost u odnosu sa klijentima, nežnost i suptilnost, posvećenost i entuzijazam.

Šta je pozitivno a šta negativno u Vašem poslu?

Pozitivno sa ovim poslom je apsolutno sve. Danas, sa ove tačke gledišta, mislim da ne mogu da nađem ni jednu negativnu stavku. Imam predivne klijente, isto tako i divnu komunikaciju sa svima, imaju apsolutno poverenje u rezultat koji će dobiti dolaskom u moj studio.

Koliko naša populacija uopšteno vodi računa o lepom izgledu?

Naša populacija, tačnije naše žene, ali neretko i muškarci važe za jedne od onih koji najviše vode računa o sebi. Sama genetika našeg naroda kolektivno, smatram da je savršena. Jedino što smatram da je potrebno jeste da se pojedinac treba maksimalno opustiti, biti kreativan i autentičan i osloboditi se neke monotonije i uslovljenosti, po kojima se oblače, ponašaju i često kopiraju jedni druge. Kod nas ima još onog starod “šta će reći komšije, svekrva, kum, rođak…“

Koja su Vaša tri favorit produkta koje možete preporučiti svim damama?

Tri osnovne stvari koja svaka žena treba da ima u svom neseseru su dobra i kvalitetna hidrantna krema, kvalitetan karmin i maskara. To je nešto bez čega se ne bi “smelo“ izaći iz kuće, sve ostalo su propratne stvari.

Pokraj svega što ste do sada radili da li možda možemo od očekivati neku Vašu liniju nekog kozmetičkog produkta koji će zablistati kao i Vaš dosadašnji rad?

Moja linija šminke… Verovatno će i to u nekom trenutku doći, ali otom-potom.

Osoba koja je toliko kreativna i vredna zasigurno ima uvek novih planova. Možete li nam otkriti makar jedan koji će obradovati Vaše klijetkinje?

Moji planovi se realizuju spontano i polagano. To je negde i moj moto ”radi i stvaraj u tišini i stvaraj polako”.

Bavite se i edukovanjem osoba koje žele da im profesionalni make-up artist bude zanimanje. Kolika su interesovanja na tom polju? Da li Vaša Akademija ima  zadovoljavajući broj studenata?

Nadam se i verujem u osobe koje posvete vreme edukovanju da će sigurno biti visoko profi edukovane i da ću uzivati u njihovim uspesima podjednako kao i u svojim. Lepo je znati ali je isto tako lepo znati i znanje.

Kada bi vam se ukazala prilika da Vaše umeće prenesete na tri planetarne ličnosti, koga biste odabrali?

Tri planetarne ličnosti koje bi moju šminku najbolje ponele su: Beyonse, Naomi Campbell i recimo Adriana Lima.

 

Bilo je zadovoljstvo družiti se sa Vama i sa velikim zadovoljstvom predstaviti Vašu ličnost našim pratiocima. Šta im za kraj želite poručiti kao i Vašim pratiocima?

Vašim pratiocima bih poručio da uvek sijaju ali bez šminke. Sjaj pre svega dolazi iz naše nutrine.

❤️ Postovanje i pozdrav Stefan Subotić.

Koliko god je lepo da Beograd i region imaju Stefana Subotića, mi Vam od srca želimo da ostvarite svaki san i da blistate uvek u najlepšem sjaju i glamuru širom sveta. Portal Svet Australia vas pozdravlja i uvek ćemo rado propratiti sve vaše uspehe.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila