Nova 2023. je uveliko krenula. Svi kažu, biće bolja od prethodne. U tom smislu su i ugostitelji zasukali rukave i odlučili svojim gostima ponuditi nešto novo, kako u većem asortimanu jela, tako i u samoj dekoraciji koja ima za zadatak da vam boravak bude prijatniji.

Posetio sam danas, sa suprugom, već dobro poznati i popularni restoran „Balkan Grill“ u melburnškom naselju St Albans i upravo bio prijatno iznenađen – na samom ulazu nova i ofarbana vrata. U samom restoranu, uz tihu relaksirajuću muziku, sve odiše glamurom. Naravno, najviše vas osvaja širok osmeh i dobrodošlica gazde restorana, vrhunskog profesionalca Danila koji jednostavno voli da ga tako i zovemo. Sarajlija, sa istančanim ukusom, savršeno rukovodi ovim ugostiteljskim objektom i kako vreme odmiče sve je popularniji.

Živeli! Cveta sa lemon-lime bitter nazdravlja čitaocima

Pljeskavica, kajmak, lepinja… kako to lepo izgleda a ukus – treba probati

Jelovnik je prebogat pa je čoveku baš teško šta da odabere te se mnogi obrate Danilu iliti Dančetu kako ga bliži prijatelji zovu, da on sam preporuči.

U mom slučaju to ide od dunjevače uvezene iz Srbije, uz nezaobilaznu šopsku salatu kao „zanimacija“ dok se ne odlučim za glavno jelo. Kad je ono došlo na red jednostavno sam zatvorio oči i prstom prelazio po jelovniku. Zastao sam na dimljenoj vešalici i nisam se pokajao – ukus je bio božanstven. Dodatak pravi domaći kajmak i lepinja i salata, paradajz iz gazdine bašte, što će reći, domaći.

Dimljena vešalica sa domaćim ajvarom

Sam način serviranja je priča za sebe

Uz sam ručak, Sarajevsko pivo je leglo kao kec na desetku, mada se svaki put kad odem u restoran odlučujem za različitu vrstu – Jelen, Zaječarsko, Dab…

Moja lepša polovina se opredelila za pljeskavicu sa kajmakom u lepinji.

Najveća dilema je bila oko dezerta jer, ruku na srce, ne postoji ni jedan naš restoran uz dužno poštovanje koji ima toliki izbor kolača. Ja sam se „vratio“ u vreme života u Sarajevu pa sam naručio šampitu, a supruga Ferraro tortu uz iznenađenje od gazde Danila.

Magična šampita kakvu samo Sarajlije umeju da naprave

Na kraju sve začinjeno pravom sarajevskom kaficom uz đezvu i fildžan. Uživancija! I, nemojte da se plašite, u poređenju sa drugima „Balkan Grill“ ima pristojne cene.

Danče, sa svojim vrednim timom u kojem je i njegova cela porodica ima taj neki šmek da „čita“ gosta i nastoji na sve moguće načine da isti iz njegovog restorana ode zadovoljan.

Da se uverite u sve navedeno, najbolje je da se uverite na licu mesta i posetite restoran koji se nalazi na: 57 St Albans Rd, St Albans.

Rade BERAK


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila