Veќe vleguvame vo onoj predprazničen novogodišen ambient što e karakterističen za krajot na godinata i poleka site se podgotvuvame za najludata noќ, odnosno za dočekot na Novoto 2023 Gospodovo Leto. Iako našite gradovi seušte ne se praznično nakiteni sepak domovite poleka go poprimaat novogodišniot ambient, a estradata udarnički gostuva po televiziite kade na golemo se snimaat novogodišnite emisii.

Merima i Ferus tandem za dobro raspoloženie

Bidejќi predhodnite dve godini muzičarite mnogu ograničeno rabotea, sega zabeležitelno se čuvstvuva nivniot elan za rabota, snimanje i nastapuvanje po televiziite. što e osobeno pofalno od profesionalen aspekt. Prosto može da se kaže deka se vo poln element, a vo toa moževme da se uverime i lično koga sosema slučajno se upativme vo Balkan Music TV i prisustvuvavme na snimanjeto na Novogodišnata programa. Bidejќi ovaa televzija e muzička, očekuvano beše deka tamu ќe zatekneme golem broj na aktuelni lica,no interesno e deka osvem popularni imaše i mnogu mladi i nadežni pejaci za koi doprva treba da se čue.

Vpročem novogodišnata programa i treba da ponudi eden kolaž vo koj ќe se nadopolnuvaat žanrovski, pa i generaciski različni artisti koi na eden šarenolik način ќe gi animiraat gledačite pred malite ekrani.

Ferus so svojot saksoforn napravi euforija

Voditel na ovoj show program e dokažanata Irena Spirovska koja kako i sekogaš besperkorno ja odraboti svojata zadača i ušte ednaš blesna vo poln sjaj so preubavata kreacija na Elena Luka, a pokraj nea gi vidovme i Jordan Mitev so kogo gledačite ќe nazdravat za ljubov koga strelikite na časovnikot ќe se poklopat, potoa gordata prilepčanka Elena Jovčeska, konzulecot Borče Naumovski – Ministerot, legendarniot Caki Kismi, potoa grupata“Sonata” so Kate Brezeva, Stojne Nikolova, pa bendot “Bumbari” i solistkata Elena Naumova, a kako posebna kategorija ќe go izdvoime kralot na čočekot nepovtorliviot Ferus Mustafov i zgodnata tančerka Meri Saitovska koja so svoeto zanosno igranje ja dopolni magijata što ja sozdava saksofonot na Ferus. Se razbira deka vo novogodišnata večer ќe se pojavat ušte mnogu pejači, grupi i artisi, zošto ovoj tip na programa e dolgometražen i insistira na šarenolika koncepcija, vo koja ima prostor za golem broj na umetnici. Našiot vpečatok beše osobeno pozitiven i pokraj toa što ne gi vidovme golemite zvezdi od tipot na grupata Molika, Naum Petreski, Mile Kuzmanovski, Efto Pupinovski, Suzana Spasovska, Zuica Lazova, Blagoja Grujovski, Milica Kuzmanovska, Suzana Gavazova, Elena Vlevska i drugi, koi najverojatno od opravdani pričini izostanale od ova snimanje, no vo osnova veruvame deka novogodišnata programa ќe gi zadovoli kriteriumite na našiot narod, koj vo najgolem broj ja dočekuva Novata godina doma, pred televiziskite ekrani.

Interesno beše toa što na snimanjeto moževme da čueme mnogu preperani postari hitovi, odnosno golem broj od izveduvačite namesto svoi pesni peeja pesni od postarite kolegi što nedvojbeno zboruva deka novi hitovi skoro i da nema. Toa treba da bide svoeviden alarm za avtorite i nivnata letargičnost što e se povoočliva.

Prezgodnata tančerka Merima Saitovska

Inaku pokraj Balkan Music TV novogodišna programa snimila i Makedonskata televizija koja beše pofalena od samite pejači za izborot na izveduvači i za koncepcijata vo koja preovladuvala splet izvedba na različni ineterpretatori, a isto taka i televizija Sitel ќe ponudi programa za najludata noќ, odnosno nivnata “Merak meana” ќe ima novogodišno izdanie.

Gordata prilepčanka Elena Jovčeska

Se na se ubavo e koga estradata e angažirana, koga se snima i raboti i koga nivnata rabota doagja do izraz. Zatoa posakuvame slednata godina da im bide ušte pouspešna i poberiќetna i da imaat polni race rabota. Da peat i da go razveseluvaat svojot narod i konečno da se izborat za svojot piedestal što nepravedno im go uzurpiraa političarite.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila