Veќe i pticite na granka znaat deka vo Makedonija najgledani tv emisii se muzičkite show programi na “Grand Produkcija”, odnosno “Zvezde Granda” i “Nikad nije kasno”, koi kaj nas gi reemituvaše “Kanal 5”. Praktično gledačite vo Makedonija se naviknaa preku ovaa televizija da gi sledat spomenatite emisii vo kontinuitet veќe nekolku godini pa prekinot koj se sluči neodamna, neočekuvano i bez bilo kakvo obrazloženie, naide na silna reakcija od strana na konsumentite što sekojdnevno zbuneto prašuvaat za pričinata?!

Na ovaa tema istražuvaa i kolegite od portalot “Muzika24” koi otkrija deka megju drugoto načule i razni špekulacii za navoden pritisok od strana na nekolku kablovski operatori koi se obiduvale da ja promenat frekfencijata na reemituvacot i namesto na “Kanal 5”, tie da se emituvaat preku nacionalnata televizija “Alfa”.

Kolku vo ovie glasini ima vistina, a kolku manipulacija nemože so sigurnost da se kaže, pa pretpostavkite i nagagjanjata se se pobrojni. Kolegite od prviot muzički portal kaj nas, za da ja razjasnat dilemata se obratile do čelnite lugje od “Kanal 5”, od koi dobile samo štur i nekonkreten odgovor vo stilot – “navistina  ni e žal, no vo momentov nemame točna informacija vo vrska so “Zvezdite na Grand”?!?

Vesna Milanoviќ

Koga svatile deka tamu nemože da go dobijat vistnskiot odgovor, odlučile da ja kontaktiraat i Vesna Milanoviќ, koja osven kako novinar i voditel angažirana e vo “Grand Produkcija” i kako oficijalno PR lice, no do sega ne dobile odgovor ni od nea.

Inaku fakt e deka “Zvezdite na Grand”  i “Nikad nije kasno” i ovaa sezona vo kontinuitet se snimaat i emituvaat, a dokaz za toa se postavenite emisii na you tube kanalot na “Grand”, no isto taka fakt e deka postarata publika na ovie naši prostori navikanata e ovie emisii da gi gleda preku televiziite pa ќe vidime dali tamu i ќe se vratat.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila