Egzotično ubava, so prekrasna boja na vokalna interpretacija, scenski atraktivna i emotivno inspirativna, Jule Nikolovska so sekoja svoja nova pesna uspeva da go predizvika vnimanieto od javnosta, koja ovoj pat na uvid ja ima nejzinata nova pesna “Goltka ljubov” za koja kompleten avtor e samata pejačka.Interesno e što novata pesna Jule ja spakuva vo atraktiven video zapis koj go potpišuva produkcijata “Blackmagic Studios” na Nikola Avtovski , a audio mixingot i masteringot se na Ljupčo Sokolovski odnosno “City Sound” studio.
Spotot koj ima kafanski ambient se snimal vo restoranot “Green garden”, a pokraj Jule vo nego se pojauvaat i nejzinite kolegi od “Arija bend”, potoa Drako Ilievski, Nikola Avtovski i sekako izbranite statisti koi odlično se vklopuvaat vo ambientalnosta na muzičkata prikazna. “Goltka ljubov” e pesna koja osvojuva na prvo slušanje,a nejzinata interpretatorka osvojuva i na prvo gledanje. Imeno Jule vo spotot se pojavuva oblečena vo pripien srebren fustan so naglasena scenska šminka koja dopolnitelno gi istaknuva dramatičnite gestikulacii što taka sugestivno ja prenesuvaat emotivnata ljubovna poraka.

“Pesnava ja objavuvam vo vreme na pandemija so cel da se razbie lošata energija koja izvesen period ne opkruživa i sakam na publikata da i ovozmožam  malku relaksirački migovi vo koi ќe uživa dodeka ja sluša “Goltka ljubov” . Smetam deka na site vo ovoj period ni e potrebna goltka ljubov, bez nea nemože da se ima sila za da se bori čovek so se što može da go zadesi.  Uverena sum deka ќe i se dopadne na publikata zatoa što pred se stanuva zbor za kvalitetna pesna koja e srabotena mnogu profesionalno i za koja snimiv isto tolku ubav i atraktiven video zapis . Fakt e deka so nastapuvanjeto na Korona periodot našata branša imaše delumno ograničuvanje vo rabotata, pa nastapite koi gi imavme planirano za ovaa godina so mojot bend gi prezakažavme za narednata so nadež deka do togaš ќe završi seto ova Korona ludilo.  Iako e vreme na pandemija jas ja sakam svojata rabota i se obiduvam da ja rabotam so golema ljubov i posvetenost,  pa taka i vo ovoj period uspeav mnogu raboti da realiziram, a ovaa godina go izdadov i moeto dvojno CD za koe naskoro ќe sledi i promocija. Snimiv spot, nastapiv po festivali dobiv nagradi imav i koncerti pa taka i vo 2020 godina realizirav skoro se što mi beše zacrtano i ne dozvoliv Kovid -19 da mi gi popreči planovite” – ni izjavi raspoloženata Jule koja silno veruva deka slednata godina ќe donese mnogu podobra energija i povedro raspoloženie.

“Vistina e deka finansiski ovaa 2020 godina teško egzistiravme od muzika bidejќi imame ograničuvanje so rabotata, no sepak lično ne dozvoliv okolnostite  kompletno da mi gi paraliziraat planovite tuku uspeav ona što mi beše zacrtano da go postignam, a tuka pred se mislam na dvojnoto CD na koe se najdoa 16 avtorski kompozicii i sekako na video zapisot  za pesnata “Goltka ljubov”  koj go rabotevme so mnogu ljubov i posvetenost.
Se nadevame dek sostojbata vo koja site se naogjame naskoro ќe se promeni pa ќe može da se vratime na nastapite i rabotata. Finansiski ovaa godina sme zagrozeni i očekuvame deka nadležnite institucii ќe se pogrižat da ne obeštetat. Što se odnesuva lično do mene jas vo momentov sum doma go čuvam moeto sinče koe ima samo 2 godini i paralelno rabotam na ušte dve pesni vo studio, dodeka mojot soprug koj isto taka e muzičar i e vo redoven raboten odnos se griži egzistencionalno da go preživeeme ovoj period”
– iskreno ni prizna vrednata Jule koja i megju svoite kolegi e poznata po večniot optimizam.


Na kraj ni ostanuva da vi ja ponudime “Goltka ljubov” kako zdravica za posreќno utre koe site so netrpenie go očekuvame…

https://www.youtube.com/watch?v=mQg830RV_Cw

Biba KRNČSKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila