Pandemijata seušte trae ama i natalitetot raste. Toa e onoj soodnos na živtot što go pravi izdržliv, predizvikuvački i provokativno inspirativen. E tokmu so takva životna inspiracija pred dva dena beše blagoslovena našata folk ikona Suzana Spasovska koja od svojata ќerka Teona ja dobi prvata vnuka i oficijalno stana baba. Ubavata vest ja soopšti pejačkata preku svojot FB profil kade napiša:

– Dar Božji za roditelite i radost golema! Na 30ti Septemvri, na den prazničen se rodi mojata vnuka Klara. Da e živa, zdrava, sreḱna, nasmeana, raspeana i od Boga blagoslovena. Ti blagodaram Bože!

Ubavata vest Spasovska vo svojot prepoznatliv stil ja soopšti preku pesna, a ovoj pat toa beše pesnata “Sreќo majkina” koja e posvetena na Teona. Čestitkite se redea vo nedogled od site strani. Obožavateli, prijateli, kolegi, rodnini i poznanici, site i posakaa na pejačkata da i e živa i zdrava vnukata i sekogaš da ja raduva…

Interesno e što bebeto pristigna na svet na najubaviot hristijanski praznik koga se slavi Verbata Nadešta i Ljubovta no kako što izjavi pejačkata imeto veќe bilo isplanirano od strana na roditelite koi ne pretpostavuvale deka datumot ќe se sovpadne so nekoj praznik pa odlučile maleckata da se vika Klara.

Bebenceto osven baba ima i prababa, toa e majkata na Suze koja sigurno e ušte poradosna i povozbudena kako dupla baba, a sekako najgolemata vozbuda i radost ja čuvstvuvaat sreќnite roditeli tatkoto Viktor i majkata Teona.

Mnogubrojnata armija na obožavateli na pejačkata i posaka malata Klara da bide pesnpojna kako babai i da go nasledi nejziniot muzički gen koj e blagosloven so vonseriski potencijal.

Vo ovaa prilika i redakcijata na portalot “Svet-Australia” ja čestita prinovata vo semejstvoto Spasovski- Velkovski i im posakuva samo radosti i beskrajna sreќa…

Biljana KRNČESKA

 


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila