Kao što se i moglo očekivati, koncert Saše Matića u Melburnu, nakon Adelaida, Sidneja i Brizbena, bio je istinski spektakl. Uz dužno poštovanje, najbolji od svih. Rado viđen megastar u Australiji i ovoga puta, kao i ranije, demonstirao je zašto je u samom vrhu, ne samo srpske, već i regionalne i šire, muzičke scene. U isto vreme, još jednom se potvrdilo da je Melburn grad muzike kakvom nema ravna.

Ambijent na bini: Klikom na sliku istu uveličajte

Izgleda da su neke dobronamerne kritike urodile plodom pa je tako veliki pevač svoj nastup počeo na vreme i treba li uopšte spominjati da je, onog trenutka kada se sa svojim pratećim bendom pojavio na bini, sve bukvalno eksplodiralo.

Saša se vernoj publici koje je bilo u mnogo većem broju od kapaciteta noćnog kluba „Trak“ u prestižnoj četvrti Toorak, pošteno odužio. Jedan od mojih cenjenih kolega, onako glasno prokomentarisa: „Čoveče, glas i lakoća sa kojom Saša interpretira pesme, a uz to i svira klavijature, čisti su dar prirode“.

Atmosfera: Klikom na sliku istu uveličajte

Saša Matić ima toliko hitova da bi i deset koncerata bilo malo da ih sve otsvira i otpeva, ali on jednostavno oseća publiku i zna šta ona voli te se i ovoga puta na tome i bazirao. Naravno, izveo je i čuvene hitove mnogih svojih kolega, one za koje kažemo da nam „leže“.

Među publikom: Klikom na sliku istu uveličajte

A publika u transu. Od tinejdžera pa do onih koji uveliko krckaju penziju. Svako se na svoj način pronašao u pesmama ovog velikana muzičke scene. Nisu svi mogli stati u salu kluba, te je i foajer na ulazu bio načičkan, a bar da je bio deset puta veći teško bi postigao tu navalu u noći koja je bila kao iz bajke.

Svuda se đuskalo u ritmu muzike i pesme, kako u sali, tako i na balkonu namenjenom za one sa VIP statusom, tako i za one u „pretsoblju“ i naravno na samoj ulici odakle se ulazilo u istinsko grotlo.

Ovu muzičku bajku, pre samog nastupa velikog umetnika, dobro je „zagrejao“ DJ Đeno odličnim izborom mikseva. On je majstor svog zanata pa je na njemu svojstven način uspevao da publiku drži u „transu“ sve do pojave Saše Matića na sceni.

Sve je trajalo do jedan sat posle ponoći i opšti je utisak da su posetioci koncert napustili zadovoljni.

Već jutros, u trenutku dok ovo pišem, Saša i ekipa će biti na putu za Pert gde će se nastupom u Maddingtonu, oprostiti od australijske publike.

Rade BERAK

Photo: Petar HALILOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila