Strumičani se poznati kako srdečni, veseli i ubavi lugje, koi imaat izrazit lokal patriotizam, odnosno umeat često edni so drugi da se poddržat, a takov beše slučajot i ovoj pat, koga preku Lenče Kukiќ dobiv kontakt i preporaka za mladiot Martin Božinov, koj izrazi golema želba da i se prestavi na javnosta preku našiot portal.

Toj ima samo 20 godini i veќe se zanimava so blogerstvo, odnosno pišuva za moda i pri toa pravi modni fotografiii na koi često i sam pozira. Veli deka e gord na sebe za dosegašnite postignati rezultati:

– Od sekogaš se izdvojuvav od drugite. Ušte kako mal, odnosno od koga znam za sebe sekogaš sakav da se slikam, da bidam poseben. Moite sliki gi imaat zabeležano i poznati brendovi vo svetot i premnogu sum gord na tie uspesi. Počnav mnogu mal da se interesiram za moda, imav samo 10 god no znaev što sakam. Iako vo početokot mi beše teško poradi sredinata, zošto Strumica e sepak pomala gradska sredina vo koja se od prva ne se prifaka, pa se slučuvaše cudno da se gleda na mojot izbor, odnosno na mojot interes za moda- priznava Martin, koj tokmu poradi taa prepreka se zainteresiral za psihologija i odlučil da ja studira.

– Se slučuvaše da istražuvam na internet vo vrska so odredeni problemi na lugjeto, sakam da analiziram i toa me motiviraše da se zapišam na Psihologija. Često mi pišuvaat tinejđeri koi što me pratat, me prašuvaat za sovet, za toa kako da gi rešat  nivnite problemi, se trudam da pomognam kolku što možam i premnogu me raduva koga posle nekoe vreme ḱe mi pišat deka sum im pomognal okolu nekoe rešenie. Smetam deka modelstvoto i psihologijata se raboti koi što najmnogu me ispolnuvaat i voedno me inspiriraat poveḱe i poveḱe da se trudam da napreduvam. Možebi e neskromno da se kaže, no navistina milo mi e što mnogu lugje ja sledat mojata rabota i me poddržuvaat vo toa što go rabotam. Najbitno e da veruvaš vo sebe i da se sakaš sebe si. Koga se sakaš sebe si, znači da go sakaš sekoj del od sebe i si mu blagodaren na Boga za podareniot život- zaklučuva Martin.

Za sebe istaknuva deka e mnogu ambiciozen i deka raboti na planovite za idninata. Emotivno e sloboden nema devojka, no saka skromni devojki koi pri toa znaat što sakaat.

– Vo denešno vreme ima mnogu devojki koi se deklariraat kako modeli iako nemaat nikakvo poznavanje vo vrska so modata. Ne znači ako ste Izoperirani i ako se slikate vo toilet deka ste automatski model, kako što najčesto tie rezoniraat so svoite glavi. Potrebno e da se pratat svetskite poznati modeli, glumci, kreatori i voopšto taa modna scena no i modnata industrija za da se ima inspiracija, kako što jas imam za moite sliki, veli Martin koj i preku ova prestavuvanje ja iskoristi prilikata da progovori za svojata strast, za modata vo koja saka da uspee, a nie mu posakuvame ostvaruvanje na site želbi i zamisli…

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila