JEDNA PREDSTAVA U SUDNEJU (24.09) I DVE U MELBURNU (30.09. i 01.10)

Pozorišna predstava “Zadnja stanica” je uspešno izvedena pred publikom u Australiji pre tri godine i dostigla je veliku popularnost i medijsku pažnju odmah nakon prvog izvođenja. Radnja predstave prati dva migranta, Momu i Savu kojeg igraju glumci Boris Mitrović i Sergej Kožul u produkciji pozorišta “Pilipenda” u Sidneju. U prvom delu predstave Momo i Savo se susreću na građevini i tu počinje tragikomedija balkanskog društva u tuđini.

Foto: Vesti Australia

Predstava je opisala sve što su naši ljudi doživljavali tokom života u tuđini, od učenja engleskog jezika do pronalaska posla i traganje za onim večnim pitanjem “Gde pripadamo”?

Boris Mitrović

Zbog velikog interesovanja publike, pozorište “Pilipenda” je odlučilo da napravi novu pozorišnu predstavu sa istim glavnim likovima uz dodatak dva nova lika. Predstava se zove “Zadnja Stanica 2” nepovratni povratak i nastavak je prvog dela predstave “Zadnja Stanica”.

Sergej Kožul

Ova predstava se vodi kao nastavak ali se može reći da su to nove pustolovine glavnih likova Save Sekulića i Momira Bukarice, srpskih migranata u Australiji. Radnja predstave je smeštena u Australiji u Sidneju i prati priču dvojice prijatelja Mome i Save. Nova pozorišna predstava “Zadnja Stanica 2” nepovratni povratak opisuje scene iz naše, australijske, svakodnevnice i prožeta je komičnim i dramskim elementima. Momo i Savo se sreću sa novim pustolovinama i novi poslovnim izazovima. U novoj predstavi Momo i Savo upoznaju i novi lik, Jelenu Brown, Australijanku srpskoga porekla i tu počinje tragikomedija. Ovo je naša priča o Australiji; ovo smo mi ili neko nama blizak. Ovo je priča o imigrantima, o ljubavi, porodici, snovima, nostalgiji, o kompenzaciji na građevini i naravno, o starom kraju. U “Zadnjoj stanici” ima svega pomalo, i komedije i tuge. I setnih zvuka harmonike. Igraju: Boris Mitrović, Sergej Kožul, Milica Pajić i Teodora Đukić.

Teodora Đukić

Dragi ljubitelji pozorišta, kultna komedija “Zadnja stanica 2” je priča o tome ko smo mi koji živimo sa koferom punim snova, nostalgije, borbe za porodicu, i za bolji život, ovde ili negde drugde. Gde je zadnja stanica? Dođite da veče pozorišta provedemo uz suze i smeh.

Milica Pajić

Petak, 30. SEP/ Keysborough  https://www.trybooking.com/CCLWB

Subota, 1.OKT/ St. Kilda https://www.trybooking.com/CCLWE

(Naslovna slika: Srpski Glas)

Za Svet Australia: Dragan GAVRILOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila