Pripremila: Slavica MOMAKOVIĆ

Poštovani čitaoci portala “Svet Australia”, evo nas u 10. Serijalu. Produžili smo ga i ušli u septembar mesec, malo promenili naslov jer naše umetničko putovanje nije gotovo kroz gradove Amerike i Kanade. Kao sto ste imali priliku da vidite naših umetnika ima ovde veliki broj, na radost svih nas koji ovde živimo. I danas smo ponosni jer su sa nama izuzetni Dejan Jelača, Zoran Miletic, Velibor Trifkovic i Zoran Radovanović, koji nas oduševljavaju svojim stvaralačkim rezultatima.

DEJAN JELAČA – Vrhunski glumac i TV voditelj (New York)

Upravo sam se vratio u Njujork posle 3 meseca provedenih u domovini. Nisam bio skoro tri godine zbog Covida i mnogo obaveza oko posla. Konačno sam video familiju i prijatelje. To je poseban osećaj i doživljaj koji samo naši ljudi koji žive preko mogu da razumeju. Srce mi je puno i sve ono što je lepo i pozitivno, poneo sam sa sobom.

Osim Srbije, iskoristio sam priliku da posetim Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku. Sa mojima sam bio na Hvaru, ostrvu u Hrvatskoj ispred istočne obale Jadranskoga mora. Video sam grad Hvar, Starogradsku rivu, mesto Jelsa, Sućuraj, polja hvarske lavande u unutrašnjosti ostrva, vinograde, Kapelicu na najvišem vrhu Hvara, Sv. Nikoli.

 

Zbog velikog broja sunčanih dana često se naziva i “Sunčani Hvar”. Nosim divine utiske. Morao sam da se vratim u Njujork zbog obaveza koje me čekaju. Snimam TV seriju, trenutno imam probe. Polako pripremam 12. sezonu moje autorske emisije “30 minuta” .

Veliki pozdrav za vaše čitaoce. Mnogo sreće i zdravlja u ovim sumornim i mračnim vremenima, ostanite jaki, pozitivni i normalni u glavi. Voli vas Dejan Jelača.

ZORAN MILETIĆ – izuzetan harmonikaš i klavijaturista (Čikago)

Proveo sam fantastično leto sa porodicom, pet država smo obišli. Bili smo u Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Italiji i Austriji. Celo to putovanje ostaće nam u nezaboravnom sećanju. Išli smo kolima i zaustavljali se gde nam se dopalo… Videli smo Milano, Veneciju, Austrijske Alpe, Rovinj itd… U Italiji smo bili na svadbi kod familije moje supruge Dorine, to je bio sjajan doživljaj. Svima nam je bilo žao kada je bio kraj letovanju, ali obaveze poslovne su nas čekale u Čikagu. Meni su počele svirke, popunjava mi se kalendar za gotovo celu jesen.

Pozdravljam vaše cenjene čitaoce i želim im sve najbolje. Vaš Zoran Miletić!

VELIBOR TRIFKOVIĆ – sjajan pevač i harmonikaš (Florida)

Pošto sam veoma lojalan, posvećen i uporan, puno radim u kompaniji u kojoj sam zaposlen odmora ovog već sad prošlog ljeta, uglavnom nije ni bilo. To mi jako nedostaje. Hiljadu puta sam rekao kako život brzo prolazi i imam osećaj, kako sam stariji, da mi dan kraće traje nego ranije. Nadam se da će doći vrijeme da ugasim telefon i odem u rodni kraj na moj Trebević, gdje se osjećam najbolje. Uglavnom, slobodno vrijeme provodim sa porodicom, vožnji bicikla i igri sa mojim voljenim kućnim ljubimcima, ženkom Dobermana Penny i mačkom Milojicom.

Što se tiče mojih nastupa, skupa sa mojim dugogodišnjim saradnikom i kolegom Nenadom Todorovićem, nije ih bilo tako puno kao prije, jer pandemija Korone virusa dosta usporila taj ritam. Ali evo jesen dolazi i sa njom i razna veselja i zabave i to me raduje, jer moj odnos sa publikom je savršen. Odavno se poznajemo i volimo. Oni znaju da se na nastupima dajem do poslednjeg atoma snage, a zauzvrat dobijam ljubav i poštovanje. Volim pozitivne i vesele ljude, volim nasmejana lica, a moja publika je baš takva.

Ovom prilikom, želim svim čitaocima portala “Svet Australia” mnogo zdravlja, sreće i ljubavi, uz bezbroj pozdrava, voli vas vaš, Velibor Veka Trifković.

ZORAN RADOVANOVIĆ – cenjeni harmonikaš i klavijaturista (Čikago)

U Srbiji se nalazim evo gotovo celo leto. Došao sam da obiđem familiju ali i da renoviram stan. Mesec dana sam u kontaktu sa majstorima, znate već kako to izgleda… Renoviranje se odužilo tako da nisam nigde uspeo da odem na more, iako sam to planirao. Sreća da imam ovde dobre drugare i kolege koji me zovu na svirke. Uz muziku vreme prolazi i lepše i brže. U Čikago se vraćam ovih dana jer imam zakazane svirke, tome se jako radujem. Veliki pozdrav vašim čitaocima, voli vas vaš Zoran Radovanović.


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila