Milionski auditorijum je pratio muzičko takmičenje Zvezde Granda, koje se završilo prije par dana pobjedom mladog Nermina Handžića iz Tešnja. Da iza te muzičke čarolije stoji profesionalan tim vodećih muzičara u regionu, opšte je poznata činjenica. Imali smo priliku da razgovaramo sa g-dinom Vladanom Stojkovićem, pjednim članom ovog tima koji uvijek dobija, ne samo o ovom takmičenju već i o njegovom životu i karijeri. Vladan Stojković je i vlasnik muzičkog studija Stojković Sound i sigurno je adresa na koju se mogu obratiti svi zainteresovani pjevači koji tragaju za kvalitetnom pjesmom.

Poštovani Vladane, za početak našeg razgovora recite nam jeste li se imalo odmorili poslije zahtjevnog i najgledanijeg ciklusa Zvezda Granda u poslednjih 10 godina?
Ovo najpoznatije muzičko takmičenje u regionu okuplja vrhunske muzičare i pjevače u tim logistike i žirija, kakvi su bili Vaši zadaci i kakvi su Vam sada utisci kao producenta u Grandu?

Hvala na ukazanom poverenju da govorim o našim Zvezdama Granda. Jeste, kao što ste videli, jedno od najgledanijih finala je pokazalo da kvalitetne sitnice čine uspeh, a to znači da probe koje radimo sa kandidatima i težimo ka tome da budu sve bolji, publika nagradi. Naravno tome je doprineo i žiri, jer ako Ceca puni Ušće, onda će privući i veliki broj publike kraj malih ekrana, kao i ostali članovi.

Kako je počela Vaša muzička karijera?

Moja muzička karijera je počela kada sam imao 4 godine, iako kažu da dete u tim godinama i ne pamti detalje, ja se sećam mnogih, a jedan od njih je da nisam mogao da držim harmoniku, jer je bila velika za mene, pa su mi je vezivali za stolicu, a ja se podvučem ispod i vežbam, a kad mi niko ne veže, ja kleknem pa sa poda sviram, ha ha. Kasnije sa mojim ocem Predragom Stojkovićem, otvaram muzički studio i sa nekih 15 godina počinjem da radim aranžmane za naše velike zvezde i prave bisere naše scene.

Ko Vam je bio najveća podrška u karijeri i recite nam nešto o sebi privatno?

Najveća podrška kao u svakom poslu, koji zahteva i mnoga odricanja je porodica i malobrojni pravi prijatelji. Tako i za naš studio je dosta sudelovao naš prijatelj i saradnik, Miroljub Kemiš, koji je posavetovao mog oca da izuči tajne studija i kada ja stignem s godinama da već imam usmerenje. U to vreme on je već bio majstor tog zanata i prve korake studija smo učili od njega.

Ono što je interesantno privatno je da sam ja našao lepotu svog posla da i kad imam slobodnog vremena ja uživam da nešto novo izučim, doradim, napredujem u muzici i onda to shvatam kao zabavu, ali sa ozbiljnim pristupom,ha ha 🙂 Inače, veoma dobro slikam, bavim se sportom.

Studio Stojković Sound, kakve usluge nudite zainteresovanim pjevačima i s kim ste sve dosad saradjivali?

Stojković Sound je fabrika iskrene muzike skoro svakog stila. Harmonika naša, ali i svetski instrument, mnogo puta se pokazalo da su najveći hitovi prepleteni zvukom harmonike. Radimo kompozicije, aranžmane, tekstove, kvalitetan sound, ponosimo se svim tim. Saradnici su mnogi, Zorica Brunclik, Snežana Djurišić, Verica Marija Šerifović, Badji, Vesna Rivas, Nena Djurović, Suzana Jovanović, Dragan Stojković Bosanac i još mnogo njih i mnoge mlade Zvezde Grande.


Na snimanjima Zvezda Granda i u Grand produkciji, sigurni smo, vlada sjajna timska atmosfera i iza kamera. Recite nam nešto više o svojim saradnicima i ako imate neku anegdotu da podijelite sa našim čitaocima?

Tu profi porodičnu atmosferu drži jedan jedini Saša Popović, od koga sam mnogo naučio, a to je da uvek treba ići potez ispred svih. Svi su divni, svako za sebe veličina, riznica znanja, a dolaskom Cece smo dobili osveženje i gledanost rekordnu. Kandidati mislim da nisu uvek svesni koje znanje imaju na tacni, a ko je pametan treba da uključi senzore i da upija ono što ih uče naše najveće zvezde. Anegdota ima mnogo, ali naša najveća moć je što i posle nekih svadja se svi pomire kao braća i sestre. Ili, nešto što gledaoci nisu znali, uglavnom je Bosanac šaljivdžija, te je pre par emisija dao kandidatu da peva pesmu bez matrice, uz obrazloženje, sad je sve poskupelo, niismo imali za matricu. Gde je naravno na iznenadjenje svih posle izašao sa harmonikom i pridružio se takmičaru uživo.
Marija koja je najtemperamentnija, zna da bude prijatelj koji će sebe žrtvovati da drugom bude dobro. Spomenuo bih njene koncerte uspešne u ovoj sezoni, gde sam imao čast da je pratim na harmonici i gde smo se zabavljali kao nikada do sada.

Kakvi su Vaši profesionalni planovi za naredni period?

Planovi su otići negde i slušati šapat prirode i posle doći odmoran za nove pobede :).

Muzika je zasigurno Vaš stalni pratilac, šta ćete Vi slušati ovo ljeto i hoće li biti prilike da i zasvirate harmoniku negdje?

Moju harmoniku ćete slušati kroz mnogobrojne aranžmane koji dolaze kroz naše zvezde, a ako bude neki novi koncert Marijin,eto nas u vašem gradu 😉 Do tada sve što ukucate na Youtube Vladan Stojković, kome se svidja, nek zadrži se na toj relaciji.

I za kraj, imate li poruku za čitaoce Sveta Australia?

PORUKA AUSTRALIJI: Gde god bili, čiji god pasoš imali, ostaćete uvek isti u srcu, a to je biti čovek, deliti se ljudi mogu samo na dobre i manje dobre. I slušajte šta se vama svidja, bez obzira šta vam slušao komšija. Živeli!

Nataša GLAMOČANIN


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila