Sezonata na festivali otpočna na zadovolstvo na site vljubenici vo muzikata i muzičkite gala nastani, a posebno ubavi vesti ni isprati PR službata od “Ohrid fest”, internacionalniot festival koj godinava e pomesten na početokot na septemvri, odnosno na 2-ri i 3-ti septemvri.

Od tamu velat deka podgotovkite za najnovoto, 29-to po red izdanie na ovoj Internacionalen muzički festival se vo poln ek.

Laureat Miroslav Iliḱ

Na 2-ri septemvri, na scenata na Dolni Saraj vo Ohrid, vo Folk večerta ḱe nastapi domašnata folk elita, a svoe šou ḱe ima i popularniot pejač od Srbija – Miroslav Iliḱ („Božanstvena ženo“, „Nije život jedna žena“, „Još te nešto čini izuzetnom“, „Polomiču čaše od kristala“…), a vtorata festivalska noḱ na 3-ti septemri najavuvaat  mnogu atraktivni muzički iminja od Balkanot.

Bastionot na ubavata makedonska pesna „Ohrid fest“, godinava ḱe ponudi odlična folk, no i internacionalna večer, a osven dokažanite muzički iminja gi ohrabruvame i novite muzički sili, odnosno davame prostor i na debitantite koi sakaat da ja započnat muzičkata kariera tokmu od Ohrid – veli prviot čovek na „Ohrid fest“, Grigor Koprov.

Grigor Koprov

Tradicionalno, voditelite na festivalot se Karolina Petkovska – vo Folk večerta i Marijana Stanojkovska so Vasil Zafirčev na Internacionalnata večer, koga ḱe nastapat mnogu interesni iminja.

Direktorot Koprov so sorabotnicite

Sovetot na festivalot najavuva ušte mnogu iznenaduvanja.

Nagradite za promocijata na muzikata na Balkanot se dodeluvaat na Miroslav Iliḱ, koj ḱe ima svoj mini koncert vo folk večerta i našiot Garabet Tavitjan, koj ḱe go vidime vo Internacionalnata večer.

Laureat Garo Tavitjan

Od najubavata scena na Balkanot- Dolni Saraj, festivalot direktno ḱe go prenesuva nacionalniot servis, MRTV, a prenosot ḱe go emituvaat nad 10 televizii od Balkanot.

Od “Ohrid Fest” poračuvaat spremete se za dobra muzika i odlični gosti i povelete vo Ohrid!

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila