Svet Australia je uvek onde gde treba. Kako su godišnji odmori uveliko počeli, želimo da na ovaj način našim prijateljima koliko toliko pomognemo i da vas uvek na vreme obavestimo o aktuelnim i lepim dešavanjima na prostorima na koja najčešće naši zemljaci odlaze na godišnje odmore.

Lepa vest za sve ljubitelje dobre muzike – krajem juna i početkom jula u Banjaluci će se održati spektakularni koncerti koji su već postali tradicionalani u ovom grada, a možemo slobodno reći i svetski poznati po dobroj muzici kao i gostovanjima kako naših izvođača tako i inostranih. Eto prilike za sve vas koji ste u tom periodu u Banjaluci u blizini ili regionu, da uživate u večerima kvalitetne muzike, plesu i radosti.

“BANJALUČKI DANI KVALITETNE MUZIKE” će se odrzati na koncertnom prostoru VP. “AQUANA“ od 30. juna do 2. jula.

Kao i predhodnih godina, očekuju vas nezaboravne večeri sa poznatim rock grupama Galija, YU grupa, Riblja čorba, Mile Kekin & Bend, LSD, Atomsko sklonište, Srčani udar (momci dolaze iz daleke Kanade), Sevdah benen, Rock Ko Fol koji dokaze iz Sjedinjenih Američkih Država i još mnogo poznatih grupa.

 

 

Jedan od učesnika na ”Banjalučkim danima muzike” je DARIO BERG momak koji će nastupati sa “LCD”grupm (njegovim starim Bendom). Dario živi u Zagrebu i kao i svaki profesionslac, odvojio je vreme i odazvao se pozivu za jedan lep intervju i da se druži sa prijateljima našeg Portala.

Postovanje za Vas, Dario, hvala na poverenje i vremenu koje ste odvojili za ovaj intervju. Veoma ste interesantna i inspirativna osoba. Momak, koji je postigao dosta toga kroz muziku. Živeli ste od Jajca, Banjaluke, Malmö i sada ste u Zagrebu. Da približimo čitaocima ko je Dario Berg? Šta nam možete reći o sebi?

Pozdrav! Moje ime je Dario Berg. Rođen u Jajcu, odrastao u Banjaluci, a evo sada živim u Zagrebu. Muzikom sam se počeo baviti sa 18 godina. Moj prvi bend je bio “Logic System Disorder“ koji je brzo prestao sa radom a onda sam počeo pjevati u metal bendu As I fall. Sa ovim bendom sam osvojio Zaječarsku gitarijadu 2010. godine i to nam je donijelo regionalnu pažnju medija sto smo iskoristili i ubrzo svirali širom Balkana, kao i na nekim od najvećih festival poput Exit festa. 2012. sam prestao sa radom u As I fall te sam ponovno oformio “Logic System Disorder” sa kojim smo osvojili prvo mjesto po ocjeni publike na gitarijadi u Zaječaru 2016. godine, ali smo i svirali na dosta drugih festivala i na svim takmičarskim festivalima odnosili prvo mjesto.

Da li ste se iz Banjaluke preselili u Zagreb zbog muzike i kada je to bilo?

Da, dobio sam dobru ponudu. 2016. Godine sam pozvan u najpoznatiji hrvatski metal bend Cold Snap na čelu sa glumcem Janom Kerekešem, te mu se pridružio kao drugi pjevač. Nedugo zatim sam se i preselio u Hrvatsku zbog benda. Sa Cold Snapom smo snimali album u Danskoj kod renomiranog producenta Tue Madsena kao i izdali ga za Arising Empire, izdavačku kuću koja je nastala od najveće metal izdavačke kuće Nuclear Blast. 2018. prestajem sa radom u Cold Snapu te se pridružujem legendarnom slovenskom punk hardcore bendu Odpisani u kojem sam i dalje pjevač.

Vi imate jednu fantastičnu internacionalnu karijeru. Prateći Vaš rad, došla sam do saznanja da ste radili i sa jednom dosta poznatom švedskom grupom. S obzirom da poznajem jako dobro mentalitet tog narada, otkud i jako je došlo do saradnje sa Šveđanima?

Svoje drage Šveđane iz Malme benda IMMINENCE, sam upoznao u Banjaluci 2014. godine kada su bili na svojoj prvoj evropskoj turneji, a kada sam im ja bio domaćin i organizirao svirku u Banjaluci. Na prvu smo kliknuli i postali jako dobri prijatelji a već 2015. godine su me pozvali sa sobom na evropsku turneju da im pomažem i to se nastavilo još 4 turneje. Obišli smo zajedno cijelu Evropu i to mi je zaista jedno od najboljih iskustava u životu. I dan danas smo kao braća i kad god možemo vidimo se.

Ove godine dolazite u Banjaluku na dane muzike. Hoćete li nastupati sa vašim postojećim bendom ili sa nekim drugim? Šta očekujete od festivala?

Na festivalu Dani Muzike ću nastupiti sa svojim banjalučkim bendom “Logic System Disorder“ koji je još uvijek aktivan ali manje sviramo zbog daljine I obaveza. Radujem se jako svirci na Akvani, na nama dobro poznatom terenu jer je festival odličan, a imali smo priliku već nastupiti na tom festivalu na Kastelu, kao i osvojiti prvo mjesto na Banjalučkoj gitarijadi u organizaciji istih ljudi. Očekujem kao i svake godine nezaboravne večeri dobre muzike, druženje i naravno uvek se dese i nova poznanstva i nove ponude.

Sada trenutno pevate i radite sa slovenačkim bendo? Kakvi su Slovenci za saradnju i kakvi si Vaši planovi?

Ma svi koji su u muzici oni se lako dogovore. Ja sam svuda lijepo prihvaćen i svi su ok za saradnju. Zasad sviram dosta sa Slovencima I imamo do kraja godine popunjeno još dosta datuma. Ove godine smo već svirali dosta po Mađarskoj, Sloveniji, Slovačkoj… Pred nama su nastupi po Sloveniji, Mađarskoj, Bosni I Hercegovini, Njemačkoj itd…

Sada trenutno se pripremam i posebno me raduje nastup u Banjau. Za taj festival sam posebno i emotivno vezan. Tu je moja familija, moji drugari i kolege iz našeg benda tako da bas sam srećan što se primiču dani odlaska ka Banjaluci.

Od koga ste nasledili talenat. Da li se još neko iz familije bavi muzikom?

Moja divna majka Živana se bavila pjevanjem i ona jako lijepo pjeva i mislim da je šteta što je prestala. Najvjerovatnije sam od majke nasledio tu ljubav ka muzici. Za mnogo toga sam joj zahvalan u životu. Činila je sve za mene i mog brata da u životu budemo nešto i zauvijek ću joj biti zahvalan.

Toliko toga smo saznali o Vama. Impresionirana sam Vašim muzičkim delom života. Jedno veliko bravo za upornost i mnogo vam sreće želimo kao na polju muzike tako i u privatnom životu. Puno uspeha j sreće na “BANJALUČKIM DANIMA MUZIKE“ želi vam Portal “SVET AUSTRALI”.u svoje ime zahvaljujem se na prijatnom druzenju i nadam se da će mo saradnju nastaviti .Port Svet Australia će sa zadovoljstvom propratiti sve ono što je važno i interesantno za Vašu karijeru. Sa kojom porukom biste se za sada obratili prijateljima i čitaocima Portala i Vašim fanovima?

Zahvaljujem se Vama i vašem Portalu, bilo mi je zadovoljstvo da se družimo i pošaljemo zajedničku poruku ka svim našim zemljacima da u koliko imaju mogućnosti posjete nasu lijepu Banjaluku. I da zajedno uživamo u dobrim pjesmama i druženju.

Tople pozdrave iz sunčanog Zagreba za sve vaše i moje prijatelje o sljedećeg sustreta. Dario Berg.

Slađana BOJOVIĆ


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila