Mnogu poznati ličnosti ja promoviraa bariatric hirurgijata koja e praktično metoda za metaboličko spravuvanje so debelinata. Postojat poveќe vidovi na bariatric operacii koi se razlikuvaat spored medicinskite parametri, no vo princip nivnata namena e identična, odnosno celta im e da postignat ličnosta da se oslobodi od višokot na kilogrami i da ja drži pod kontrola postignatata težina. Ovie operacii najprvin započnaa da se izveduvaat vo Amerika, zaradi se pogolemiot broj na amerikanci koi se soočuvaa so obesity problemot, no potoa stanaa popularni i vo Evropa kade se otvorija specijalizirani kliniki za metabolički intervencii. Sepak, vo ponovo vreme vakvite operacii doživuvaat vistinska ekspanzija blagodarenie na se pogolemata stručnost koja može da se ponudi, a istovremeno i na se podostapnite ceni koi može da si gi dozvolat i lugjeto što imaat prosečen standard.

Pacinetite vednaš pokretni posle operaciite

Za balkancite do skoro ovie intervencii bea mislena imenka zošto vo našite kliniki retko se izveduvaa vakvi operacii i pri toa bea izrazito skapi, no na sreќa vreminjata se promenija, pa so pojavata na medicinskiot turizam, mnogu lugje se odlučija da ja iskoristat taa beneficija i da otpatuvaat vo drugi državi na operacija. Turcija se nametna kako top destinacija i država koja ja dobi doverba na lugjeto od cel svet, a nivnite bolnici se oceneti so visoki standardi, isto kako i doktorite koi važat za osobeni stručnjaci. Deka e toa taka se uverija golem broj naši gragjani koi se odlučija  resekcijata na želudnik, da ja naprvat vo nekoja od turskite kliniki što stanaa popularni i preku društvenite mreži. Fakt e deka ovaa granka od medicinskiot turizam e se popopularna pred se poradi brzite rezultati što gi ponuduva, no i poradi brzoto oporavuvanje što ja sledi celata procedura. Sepak jazičnata bariera čestopati gi prinuduva našite lugje da se odlučat za kliniki ponudeni od posrednci što go zboruvaat našiot jazik i da platat povisoka cena koja najčesto e uslovena od posrednikot i negoviot procent.

Dokolku se odlučat sami da proguglaat i pobaraat ponidi preku internet ќe vidat deka sumata od 4000 evra e previsoka i deka postojat kliniki što nudat ekstra usluga za pomalku od 3000 evra.

Edna od klinikite koja na drago srce bi vi ja preporačala e Apera Health Group koja nudi najrazlični vidovi na metabolički i estetski operacii. Ovaa klinika na pacientite im nudi profesionalen pristap, brzo zakažuvanje na terminot, im obezbeduva apsolutna organizacija od samoto pristignuvanje na aerodromot od kade so sofer i limuzina go prevzema pacientot, pa se do negovoto smestuvanje vo bolnica i post operativniot tretman vo luksuznite hoteli kade dopolnitelno so nutricionst se educiraat pacientite za noviot vid na ishrana. Isto taka vo Apera Health Group dobivate kompletno pred operativno ispituvanje, a posle operacijata i medicinski paket so kompletna post operativna nega kako i paket za ishrana so proteinski šejkovi i vitamini, koi treba da gi piete prvite meseci posle operacijata. Ona što dopolnitelno vi vleva komfor i samodoverba e možnosta da povedete so sebe pridružda za koja nemora ništo dopolnitelno da platite.

Transformacija

Možebi ovie preporaki nekomu ќe zvučat kako reklama, no mora da naglasam deka Apera Health Group toa ne go pobarala od mene, naprotiv ova e preporaka za lugjeto koi sakaat da se operiraat, a nemožat da izdvojat po 4000 evra, pa dobro e da znaat deka postoi klinika koja za 2750 evra ќe vi ponudi vrvna profesionalna usluga i nema ni eden cent poveќe da vi naplati.

Zatoa pred da se odlučite za prvata ponuda, pobarajte i razgledajte poveќe turski kliniki i pročitajte gi recenziite koi vi se na raspolaganje, pa ќe svatite što najdobro vi odgovara.

Biba KRNČESKA


POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here
Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila